Прогнозата на Свинаров: Десните ще се обединят до 10 март

ГЕРБ най-вероятно няма да спечели мнозинство от 121 места, смята лидерът на БНД
2 мар 2009 18:15,
64
Прогнозата на Свинаров: Десните ще се обединят до 10 март
Снимка: БГНЕС

Оптимист съм за обединението на десните партии и смятам, че то може да стане факт до 10 март.

Това заяви пред журналисти в Шумен председателят на партия "Българска нова демокрация" Николай Свинаров.

Според него има шанс десните и десноцентристките партии да постигнат предизборно обединение още преди срещата на ЕНП в Каденабия на 14 март.

Ако партиите в спектъра "център-дясно" не се обединят до края на март, след това вече няма да има време за подготовка и регистрация на общи листи за евроизборите, изтъкна Свинаров.

Той допълни, че БНД е за широка предизборна коалиция както с парламентарните десни партии, така и с извънпарламентарните формации, които имат около един процент подкрепа.

Въпросът не е десните партии да минат изборната бариера, а да сформираме такъв широк десен блок, който да спечели достатъчно места в парламента и да участваме в управлението през следващите два мандата, коментира Свинаров.

Според него ГЕРБ най-вероятно няма да спечели мнозинство от 121 места в следващия парламент, затова дясната коалиция трябва да има достатъчно депутати, за да участва в управлението заедно с партията на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България няма нито една лява партия...Всичките водят крайно дясна политика.... дясното е препълнено отвсякъде.Аз, избирателя не припознавам такова животно, като българска "левица". А за "център" пък изобщо и дума не може да става....
62
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 15 години
Много съм любопитна да науча каква численост ще имат десните след пълното си, повсеместно и вселенско обединение. Дали ще стигнат 200 души?
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дай боже!:)
60
0
 
0
 
! Отговори
koch преди 15 години
бг ще се оправи когато бсп и отрочета и / дпс,сдс,дсб.ссд,атака/ и други подонбни бъдат забранени със закон какъвто и бил ЗЗД от 30-те години на миналия век....
59
0
 
0
 
! Отговори
шуменка преди 15 години
Мног грозен в леце и душа човек.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА ИЗХВЪРЛИМЕ ЗАВИНАГИ ЧЕРВЕНИТЕ ВАМПИРИ ОТ ВЛАСТТА И ДА ГИ ЗАБРАНИМЕ СЪС ЗАКОН
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само БКП!
56
0
 
0
 
! Отговори
smeeeeh,smeeeh преди 15 години
NE,RAZBRAHTE LI,VSE O6TE,4E SE ,,OBEDINIAVAT,,OKOLO,, GOLEMIA KOKAL,NARE4EN,,VLAST,PRIVILEGII,...I,O6TE NE6TO....A
55
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 15 години
Дясната коалиция е единственият начин да се освободим от турско-комунистическите крадливи гадове. Наясно съм, че и те не са цвете, но в сравнение е първанов-доган, това е единственият ни шанс, така,ч е стискам палци за дясно обединение, дано сдс не провали единствното нещо, което зависи от тях през последните години
54
0
 
0
 
! Отговори
60% преди 15 години
Посмали,***!:)))
53
0
 
0
 
! Отговори
jiveq v TR преди 15 години
Amerika opredelq koiq partiq 6te e na vlast v nqkolko darjavi..koiqto darjava ne iska demokratsiq..gi izbiva...kakto v irak....sega sa na pat za iran...Rusiq si ima gaz..golqmo orajie za nego e gazzta...Evropa..6te opredeli koi 6te bade na vlast v BG.ve4e vsi4ki etni4eski grupi se sledqt ot EC..vseki nepoliti4eski balgarin.da si var6i rabotata..ot .tezi partii ne o4akvaite mnogo dobrini za BG.i pri nas gi ima.mnogo.vsqka partiq obe6tava ne6to za ni6to..
52
0
 
0
 
! Отговори
червения мазол преди 15 години
При последното социологическо проучване СДС+ДСБ МИНАВАТ 4 %!!!Така че,що са вотове,занапред са!:)))
51
0
 
0
 
! Отговори
РУСОФИЛИТЕ СА ПРЕДАТ преди 15 години
Бил искал да напишеш още веднъж заветите на ЛЕВСКИ и по възможност да ми посочиш историческият источник ! Това ще бъде и подарък за предателските русофили и техният предателски ,,празник,,!
50
0
 
0
 
! Отговори
БКП И САТЕЛИТИТЕ И - преди 15 години
ДА ИЗХВЪРЛИМЕ ЗАВИНАГИ ЧЕРВЕНИТЕ ВАМПИРИ ОТ ВЛАСТТА И ДА ГИ ЗАБРАНИМЕ СЪС ЗАКОН , А ИМУЩЕСТВОТО НА партйите им и техните функцйонери и роднини конфискуваме в полза на държавата !
49
0
 
0
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 15 години
Да се обединиме всички срещу предателската проруска коалиция спонсорирана и ръководена от КГБ -мафията ! ДОЛУ ПРОРУСКИЯТ ГНИЛ СОЦИЯЛИЗЪМ И ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ !
48
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
ЛЯВО ЗА ОЛИГАРСИТЕи ДЯСНО ЗА НАРОДАсправка..Източване на ДДС безнаказано от фирми близки до партията столетница с помощта на държавни служителикоропционни схеми ..братко и братко при търговете..ниски заплатии Силно Дясна Политика при взимане на решения за поскъпване на ток..вода..парно..данъци и такси..нисък жизнен стандартумишлено унищожаване на интелигенцията с мизерно заплащане на интелектуалния труд...
47
0
 
0
 
! Отговори
СИНЯ ТЕМЕНУЖКА преди 15 години
.......... безогледното плюене по най - добрият и кадърен премиер и държавник - ИВАН КОСТОВ ! Много ли им пречи , че мафиотите крадливи , червени и проруски върколаци го мразят толкова ! Аз , мойте приятели , колеги и роднини ще гласуваме за Д С Б и ИВАН КОСТОВ !
46
0
 
0
 
! Отговори
БСП(БКП) Е МАФИЯ преди 15 години
............. МАЙ СЕ Е ПРЕСТАРАЛ ! ЯВНО ДНЕС НЕ СИ Е ПИЛ ЛЕКАРСТВАТА ! И НЕЩО ГО Е СРАМ ДА СЕ ПОДПИСВА С ИМЕТО НА ТВОРЕЦА ДОНЮ ДОНЕВ ! НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ , ЧЕ ИВАН КОСТОВ Е БЪДЕЩИЯТ ПРЕМИЕР , А БСП НЯМА И 10 ПРОЦЕНТА ОДОБРЕНИЕ ! ВЕЧЕ СА НЕПРИЯТЕН МОМЕНТ ОТ ИСТОРИЯТА !
45
0
 
0
 
! Отговори
xph преди 15 години
десните ще се обединят и ще станат още по-десни :) хахахаха Всички само плюете, а какво сте направили, нищооооо е кво се оплаквате тогава :)
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България е изправена пред нов фалит заради Валутния борд на Лостов и грабежа на мафията и капиталистите