ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!

Тъмносините са готови да подкрепят "Атака" за партийните субсидии
9 яну 2012 14:15,
95
ДСБ: Страната се управлява с купено мнозинство!
Снимка: ДСБ

ДСБ ще сезира Комисията за борба с корупцията в парламента заради купуването на независими депутати. Това стана ясно на пресконференция в централата на партията.

"Корупцията се е превърнала в модел за формиране на парламентарното мнозинство. Вицепремиерът Цветан Цветанов сам призна, че така наречените независими депутати получават пари, за да гласуват с ГЕРБ. За първи път в новата история на страната мнозинството се формира чрез явна корупция", отчете зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

По думите му Комисията за борба с корупцията трябва да вземе сериозни мерки, за да се справи с проблема.

Още по темата

ДСБ са готови да се обърнат и към Сметната палата, за да "се разбере колко струва парламентарното мнозинство в страната", допълни депутатът Веселин Методиев.

Тъмносините обявиха, че са готови да подкрепят "Атака" в искането им за промяна на Закона за партийните субсидии. ДСБ ще застанат зад Сидеров и ако реши да сезира Конституционния съд по въпроса.

"Бягството от отговорност е запазена марка на Борисов. Той не е завършил нито един свой мандат. Дали ще има предсрочни избори зависи от това накъде вроденият страх на господин Борисов ще го отведе", коментира Кънев слуховете за предсрочни парламентарни избори.

ДСБ са готови да внесат и промени в Закона за защита на конкуренцията. Според партията на Иван Костов нарушената конкуренция бърка дълбоко в джобовете на всички граждани и е основен проблем за нормалното функциониране на икономиката.

"По данни на Българската стопанска камара 50% от фирмите в страната са с 0 на брой заети лица. Това означава, че семейният бизнес е тотално унищожен, средните фирми също изчезват. На пазара остават само големи организации, които извършват престъпления спрямо конкуренцията", заяви председателят на групата на ДСБ в Столичния общински съвет Димитър Бъчваров.

Според него Комисията за защита на конкуренцията на практика не функционира. Затова тъмносините предлагат изменения в закона, които да задължат КЗК да спазва пълна прозрачност и отчетност, а докладите, които изготвя, да бъдат публично достояние.

"Комисията трябва да се съсредоточи върху превенцията и анализите, а не да тича след събитията", заявиха костовистите.

От партията предлагат и драстично повишение на глобите при установяване на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
2
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Кога ще си затворите устата бе, *** такива! Не стига че Иван Костов продаде аерогарата и кремиковци за по един долар, ами отгоре на всичкото ще ми се прави и на велик! Мразя го, не искам да го виждам!!!!!!
81
2
 
3
 
! Отговори
гларус преди 12 години
абе тия не гепиха ли достатъчно,че да си живеят живота като царчета?или лакомията край няма
80
1
 
4
 
! Отговори
методиев преди 12 години
Абе посровци,нали бяхте на влас,защо я загубихте? Може ли такова нахалство,да те шутират от от парламента и останали 5-6 *** да имат претенции.Ха,ха....
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 97-*** година ,Бзлгария имаше шанса да поеме по европейски път и сега щеше и в Шенген да сме и пълноправни членове на ЕС ..живеея в Лондон и по това време бях още студент и преподавателите ни я сочеха като пример за бързо развитие,много се годеех с това което слушах,като посочваха Костов за един от най перспетивните политици в Европа...след идването на царя се започна с лошите коментари ,а сега не се сещат даже за нас..пожелавам на това правитвлство да се справи,иначе май няма алтернатива ..
78
7
 
4
 
! Отговори
outsider преди 12 години
от Бойко БориДСБ определено са в процес на трансформиране на политическото си поведение. След като дълго време се надяваха да получат сов някакви държавни постове за техни хора, сега се изживяват като опозиция. А на следващите избори сигурно вече ще твърдят, че са единствената истинска опозиция. Както е казал Хераклит от Ефес "Всичко тече, всичко се изменя"
77
4
 
7
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
КАКЪВТО НАРОДА, ТАКЪВ МУ И ПРЕМИЕРА.Който не му изнася, да си стяга багажа и да се изнася от България.Със стоене тук и мрънкане, нищо няма да се промени, нищо няма да се оправи.Всеки, който е що-годе читав и `оправен, вече си е дигнал чукалата и е заминал.В България е останал само ***, който освен да мрънка и да си наляга парцалите, за друго не го бива. С такъв материал Бойко ще царува докогато му е кеф.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ГЕРБ успеят да въведат поне един закон и да успеят да го приложат ще бъдат герои, а вие очаквате да направят реформи.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко е на власт не за да провежда реформи както може би се очаква от него след като настояващите за реформи го избраха, ами за да предотврати реформирането. Бойко е на власт за много тесен интерес - своя личен и на групата феодали и олиграси около него. И това го прави между другото, докато изпълнява същинската си цел - да ни отдалечи от ефектвното ни членство в ЕС, Шенген и ?-зоната.
74
3
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
А спри с тези ком.глупости майна,че инфарта ти е на челцето...а!? Стига с тези измишльотини,защото НЕ хващат ВЕЧЕ "декиш"....*)))
73
7
 
2
 
! Отговори
иван преди 12 години
А Костов не купуваше ли депутати и хора. Народа освободи Бойко от заеманите позиции и го направи министър-председател! Същия народ свали Костов от корумпираната власт и му би един костовашки шут! От народния шут корумпирания Костов още не може да се излекува!
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представете си в някоя друга държава, правителството да се отчете само с няколкостотин километра път, а икономиката да е умряла, една трета от хората да са без работа и страната им да е твърдо последна на континента? Ще го изритат като мръсен ***. Тук обаче, номерът минава.
71
10
 
4
 
! Отговори
б.станимиров преди 12 години
Най-корумпираната партия ДСБ и най-корумпирания човек Костов нямат право да говорят за морал и етика! Само да си спомним, че най-голямата корупция и далавери ги създаде Костов и неговата синя клика. То не беше Олимп,Балкан, Кремиковци,БТК, Славчо Христов! Никога повече Костов в Парламента!
70
2
 
11
 
! Отговори
@@@@@@@ преди 12 години
България се управлява от инфантилен тип, страдащ от нарцистично разстройство...Имаме проблем с министър-председателя. Но още по-големият проблем е, че всички го виждат и по-голямата част от българите си траят.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко го показва със действията си играе Тенис , Шах и Футбол с мутри босове Мафиоти на престъпни групировки (има негови снимки във Нета ) ... Страх го е и се навежда и не смее да ги СЪДИ , ПОСТАВЕНИТЕ Милионерите мишки Олигарси .... Мафията в България ... В ЗАПАДНАТА ПРЕСА ГО ПИСАХА
68
4
 
3
 
! Отговори
Тези дървеняци преди 12 години
съвсем са го закъсали . Не могат да съберат и малцинство !
67
2
 
7
 
! Отговори
за #77 преди 12 години
Я ни опресни паметта какво е направено за 2 г? Не става дума за магистралки (доста отпочнати преди Него) и спортни зали, ами за пенсионното и здравното осигуряване, разходите за МВР, МО, образУвателната сфера и.... и... и... Бих бил доволен ако науча КОНКРЕТНО (и несимволично) какво е постигнала Пожарната Команда в тези сфери (примерно)...
66
12
 
6
 
! Отговори
idolbios преди 12 години
Евала на ББ както го наричате, ако не беше толкова добър нямаше да го плюете толкова, пука ми, че е самовлюбен важното е, че прави нещо.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ има достатъчно ум да разбира,че не се справя,но два пъти повече самолюбие да си го признае.А това води до шизофренични проблеми ,от които страдаме и ще страдаме ние.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ не е поставен да прави реформи. "Ало, Ваньо" е най-показателния случай....
63
1
 
6
 
! Отговори
до # 65 преди 12 години
Типичен пример си за максимата "Слепият" умствено никога няма да " прогледне" ...герберисте...