Опозицията към управляващите: Пишете на коляно за мораториума!

"Бяхте слепи, събра ви Борисов и прогледнахте ли?", питат от левицата
Обновена: 18 яну 2012 14:07 | 18 яну 2012 14:07,
56
Опозицията към управляващите: Пишете на коляно за мораториума!
Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини управляващите от ГЕРБ, че пишат под натиск и редактират в залата текстовете за забраната на проучването и добива на шистов газ на територията на страната.

Според лидера на „Атака” управляващите са променили позицията си след реакцията на гражданското общество и политическите партии от опозицията.

"В понеделник бяхте слепи, във вторник ви събра Борисов и прогледнахте ли?”, попита червеният депутат Петър Димитров.

„Вие по политически начин взехте на галоп това решение. Сега гасите, какво гасите? Този пожар го запалихте вие!”, продължи с репликата си бившият министър на икономиката в правителството на тройната коалиция.

От левицата и десницата бяха категорични, че в бързането да вземат решението управляващите не са взели предвид решението на утвърдени специалисти геолози. „Вие бяхте поканили експерти, на същите клакьори, които се бяха проснали пред вас, бяха проснати и пред нас. Защо не поканихте експерти от Минно-геоложкия универститет и не потърсихте мнението на БАН?”, попита Петър Димитров.

Същия въпрос зададе и Иван Костов от „Синята коалиция”. „Пълната и тотална забрана и ескалацията в позицията на ГЕРБ е неразбираема, особено от хора, които твърдят че не са специалисти по темата. Откъде тогава добихте тази увереност, не мога да разбера”, коментира от трибуната на парламента Иван Костов.

Според Костов с тази забрана управляващите рискуват да зачеркнaт това, което е вършено през последните 50 години в България в сферата на проучването на газа. Според лидера на ДСБ въпросът със забраната на добива на шистов газ напълно отписва темата за диверсификацията на доставките на газ за България и за пълната зависимост на газови доставки от Русия.

Още по темата
Според него трябва да ни е ясно дали имаме индустриална възможност да добиваме шистов газ сами."Ние купуваме 1000 куб.м. за 420 долара. В страните, които произвеждат собствен газ, цената е 99 долара. В този смисъл въпросът, който разглеждаме, е за конкурентоспособността на българската икономика и за сигурността”, смята той.

„Споделяме вашата теза, само че не на всяка цена, за сметка на екологията”, репликира го Диан Червенкондев от ГЕРБ. И цитира експертно становище на БАН, от което народните представители на управляващата партия са се ръководили при вземането на решението си. Дебатите по проекторешението продължават. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: шистов газ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА.."НА КОЛЯ преди 12 години
.....НАЛИ, БЕНЗИНА И НАФТАТА ,МИНАХА ..2,50лв./л.....СЪВСЕМ "ПО БРАТСКИ"...А ,ГАЗТА ГИ ГОНИ...ХА,ХА,ХА,ААА......???!!!!....КАТО МИНАТ ..3-лв./л......ЩЕ ВИ ГО ЗАПИШЕМЕ НА ЗАДНИЦИТЕ ,ЧЕРВЕНИ ......АМА С ДЕБЕЛИЯ.....ОСОБЕННО НА ЧЕРВЕНАТА-ПОСИНЕЛА, П"""А .. КОСТОВ .....
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЗИТАНЦИ ДА НЕ СЕ ОБАЖДАТ А ТРЯБВА ПОНЕ 20 ГОДИНИ ДА МЪЛЧАТ ГУЗНО ЗА ТОВА КОЕТО СТОРИХА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
47
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Do 52 не тсва въпрос за пряката трудова заетост в добива на шистов газ , но ако наистина ценовите нива на газта паднат драстично до 100 долара ще е добре за цалата иконика има производства като азотно торовите , които именно цената в момента не е рентабилна , Химко Враца заводите в Стара загора , Димитровград , не прекия а косвения ефект ще е е голям . Естествено е това да се съобразено с екологията , но явно по висши интереси надделяха и не си милсете че това са протестите.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 51Да честото че си спасиха водата и почвата.По-добре беден от колкото беден и болен!Ако някой си мисли,че Шеврон ще го затрупат с пари а не с *** дълбоко се лъже.(за справка-питайте еквадорците)
45
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На безработните из Шуменско,Търговище,Добрич и Варна-честито!А можеше години наред да получавате хубави заплати(Шеврон плащал добре,нали така казват болшевиките?)А сега плащайте яхтите и новите диаманти на мутрите и *** им!Да ви е честито!
44
3
 
12
 
! Отговори
СЛЪНЦЕТО преди 12 години
БГ ПОЛИТИЦИТЕ ДА СИ ВПРЕГНАТ ЕНЕРГИЯТА И ДА Я НАСОЧАТ КЪМ БИОЗЕМЕДЕЛИЕТО,ЖИВОТНОВЪДСТВОТО,ЧИСТАТА ЕНЕРГИЯ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО..ТАМ СЪЩО ИМА КОМИСИОННИ И КОНСУЛТАНТСКИ...........СТИГА СТЕ СЕ НАВЕЖДАЛИ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ.ЗА 22 Г. РАЗСИПАХТЕ ВСИЧКО,ПЛАЩАМЕ СИ ТОКА,ТЕЛЕФОНИТЕ,ВНАСЯМЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ХРАНИ КОЙТО НИ ТРОВЯТ.....НА ЧУЖДЕНЦИТЕ..СЛАВА И ЧЕСТ ЗА БЪЛГАРИЯ
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ура другари. Екокомунизма постигна огромна победа над България, направи я за вечни времена роб на руския царизъм пардон чекизъм.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Siderov i Kostov imat edna marshrutka deputati,i se obajdat.Ne se butaite na konya v krakata.
41
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов, продължавай в същия дух!
40
1
 
20
 
! Отговори
САЙДЕРА преди 12 години
Волене, мижитурко нещастна.Не си прави ПР на гърба на протестиращите.Долен манипулатор,продажник,психопат,***.Прибирай се при лудата вещерка Капка и урудчето Митко.Проклети да сте .................................
39
2
 
3
 
! Отговори
EKO преди 12 години
za koi li pat sme svideteli na /koto darjane i na kostov i na chervenite boklyci,99$ shte ti varnat li prirodata *** mrasen,jiveq v Amerika tyka go dobivat zashtoto imat tolkoz goliama teritoria koqto ne e zaselena kaji kakvo shte stane sas gradovete v Bg Dobrich moreto koi shte ti idva na more kogato vodata smardi gorite sa izsecheni.Ti si choveka koito nai malko triabva da se obajda nagal kradec ti otkradna tolkoz kolkoto chervenite okradoxa za 45 god ti si tozi koito ybi siniata ideq
38
8
 
6
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ЕКОАКТИВИСТИ .. ЕКО ТЕРОРИСТИ !! НЯМА ДА Е ФРАКИНГ .. КОЙ Е КАЗАЛ НЯКОГА, ЧЕ ЩЕ Е :)
37
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това че правителството се е вслушало в протестите не означава че е демократично. Точно обратното. Означава че е слабо и че може да се управлява лесно отвън. Правителството трябва да знае кой е националният интерес и да го отстоява въпреки. Защо са били за добива ако не е нацинален интерес, защо след това са против добива? Каква е тази промяна на позиции? Кога са защитава ли българският интерес преди или след това? Нямам им доверие щом така лесно си сменят позицията
36
7
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Ако договорите биха били изгодни за ваньо и сърГея, то по медиите нямаше и да се споменава за Шеврон... камо ли протести
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХХ,а атака къде ги забравяш?Те говорят това,което бсп мислят.
34
1
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Напълно си прав, съгласен съм с теб.
33
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние купуваме 1000 куб.м. за 420 долара. В страните, които произвеждат собствен газ, цената е 99 долара. В този смисъл въпросът, който разглеждаме, е за конкурентоспособността на българската икономика и за сигурността.Ето това е истината.Сега слагайте на воля минуси,колкото щете.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А всички ние знаем, че тази глупава и смешна опозиция ще възрази на забраната от правителството за проучване за шистов газ така, както щяха да възразят, ако правителството беше позволило проучванията. "Сини" и "червени"...без коментар.
31
16
 
17
 
! Отговори
XX преди 12 години
Ако Руска фирма, което е невъзможно защото Газпром иска да подържа високи цени на газта беше дошла да проучва за шистов газ нямаше да има протести. Тези протести са организирани задкулисно от БСП и целта им е да се запази пълната ни енергиина зависимост от Русия и високите цени на газта
30
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако премиер ни беше Станишеф или Ванчу Костоф, до сега без да питат щяха да са подписали договор с Шеврон, само и само да си вземат комисионните. Комици.