Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда

Министър Ковачева бърза със закона заради доклада на ЕК
Обновена: 3 май 2012 12:56 | 3 май 2012 12:16,
112
Европосланиците у нас "за" конфискацията без присъда
Ковачева плътно стои в парламента. Снимка: Булфото

И европосланиците у нас инспектираха работата на депутатите по Закона за конфискация на имуществото.

Дипломатите дойдоха в парламента за разговор с правосъдния министър Диана Ковачева, която от няколко дни плътно следи в залата приемането на текстовете от закона.

След разговора си с тях Ковачева обясни, че интересът от страна на посланиците към закона е доста голям.

„От тяхна страна получихме уверение за това, че подкрепят България в приемането на един такъв доста комплексен и труден закон. Интересът е най-вече към текстове, които са най-много дебатирани – за административните нарушения, за сигналите от страна на гражданите”, коментира министърът.

„Тяхната позиция е, че те изцяло подкрепят концепцията за отнемане на имущество без влязла в сила присъда”, допълни още тя.

Още по темата

Управляващите бързат с приемането на закона преди понеделник, когато у нас трябва да пристигне експертна мисия на Европейската комисия за юлския доклад за развитието на България. В неофициални коментари депутатите твърдят, че премиерът Бойко Борисов е поискал от тях до понеделник да са изгласували закона.

Правосъдният министър Ковачева потвърди, че приемането на закона е едно от изискванията на ЕК.

„Много важна е подкрепата на посланиците, информацията, която те връщат в своите собствени държави, от там зависи и подкрепата към България. Знаете, че държави като Германия и Холандия имат доста ясни позиции по отношение на България и неколкократно, даже многократно настояват в България да бъде приет такъв закон”, завърши Диана Ковачева.

Иначе и днес в парламента продължават дебатите и гласуванията по закона за конфискацията. Депутатите го докараха до средата – приеха член 57 от общо 113.

В него е записано, че проверяваното по закона лице ще представя пред съда писмена декларация за имотите и вещите си в 14-дневен срок.

Тя ще трябва да бъде представена, след като му се наложи запор. В декларацията той ще дава данни за това какви имоти, вещи, участия във фирми има, както и какви вземания има.

В документа трябва да впише и членовете на семейството си, банкови сметки в чужбина, източните си на доходи и основания за придобиване на имущество и за издръжка, какви сделки е направил, както и задълженията си.

Парламентът реши още, че запор може да се наложи и върху всички видове вещи, вложени в трезори или касети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега има закон,има комисия,но няма резултат.Гласуваха закона за да замажат очите на еврокомисарите.До изборите няма да пипнат никой,щото тия дето имат над 250 бона поръчват музиката.И след изборите няма да ги пипнат по същата причина.
82
0
 
5
 
! Отговори
в десетката преди 12 години
Браво!Вече на цял свят му писна от безобразията на кастата, която ни управлява през десетилетията на т.нар. преход!
81
0
 
3
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Какъв съд и кави присъди от нашата Темида?! Вижте кои съдии съдят в НО на СГС, САС и във ВАС и си правете сметка как ще отсъждат и колко време ще точат делата! А сега ,лелее, същите тези съдии кръв пикаят: отрязаха ги от най-сериозните източници на доходи : ексминистри, техните бизнесмени с подмокрена репутация, дУпетати, политици, техни колеги висши съдии и др. от този род! Е, това Темида не може да го приеме и тези с черните и червените сутани жужат като оси над разрушено гнездо! Ама да се опънат на Уорлик, на посланиицте на ВБр, Франция, Германия, Финландия, Холандия все едно,че ритат стола под себе си! Затова вестниците са пълни с поръчкови статии срещу Закона за конфискацията и се пишат врели-некипели за подводните камъни на този закон. А истината е,че от ЕС ни напънаха в буквалния смисъл: щом вашата съдебна власт си остава старото котило, мачкайте новобогаташите от горепосочените категории чрез граждански съд! Та дори несъгласните стигнаха и до престарелия бивш конституционен съдия да си казва мнението. Ама човекът отдавна е за памперси, не за изказвания! Иначе Груев мълчи, Мингова, Гошо Колев и Б.Велчев мълчат, че и хлевоустите М.Тодорова и Н.Куцкова си траят! Г-жо Тодорова, защо не вземете да дадете на съд за клевета посл.Уорлик? Лелее, после тюлените и в Пакистан ще ви намерят!
80
1
 
6
 
! Отговори
Без увъртъния преди 12 години
Хайде, стига с тая крокодилска "загриженост" на червените хайдуци за имуществото на "обикновените" хора. Който не може да докаже законността на придобитите от него и семейството му пари и собственост, не е "обикновен" човек ! Той е мошенник ! А една нормална демократична държава трябва да е в състояние да респектира организираната престъпност, мошенниците и крадците и да не допуска незаконно обогатяване ! Абсурдно е да твърдиш, че се нарушават конституционните "човешки" права на мошенниците !
79
8
 
7
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Нека всеки Българин следи, кои се опълчва срещу текстовете в този закон! Нека запомним имената на тези лица, които се пречат на справедливостта!! Да се "помолим за тях" с голяма свещ!!
78
2
 
2
 
! Отговори
lenin преди 12 години
EU e syglasen,EU dyrjavite go iskat ,NARODA go iska ima go pochti vyv vsiaka strana .........samo 300 kradlici komuneta za koito znaem che kradeneto na sirene i opushtoshavaneto an mandri bez lipsa na biznes misyl ne go iskat......kak da go razbiram tova
77
10
 
8
 
! Отговори
gtf преди 12 години
ей така се гради тоталитаризъм,са чакаме Бойко да се самопровъзгласи за цар и да конфискува всичко в името на държавата, докато всички останем по бели *** и с една мотика да садим картофи.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешното в цялата история е че и сега имаме закон за отнемане на престъпно имущество и сега има орган, който да го прави, но друга тема е как работи и че има проблеми, които можеха да се оправят с поправки, а не с напълно нов закон. Да не говорим, че някои от идеите, които се застъпват в новият са чисто гонене на вещици, нещо, което със сигурност не иска Европа и както видяхме вече няколко пъти излязоха писма от ЕК с оправдание на твърденият на нашите управници.
75
6
 
1
 
! Отговори
fixxi.net преди 12 години
NE POZVOLQVAITE NA NAZISTITE DA GLEDAITE ALEX JONES V YOUTUBENE GLASTUVAITE ZA TIQ UBIICI SHTE NI VKARAVAT ZATVORA KOGATO SI ISKATSICHKO SE RESHAVA V SHTATITE I DRUGITETUKA SAMO NATISKATTEQ SA KRIMINALNI UBIIZI V UPRAVLENIETO NE GLASUVAITE
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затова продължава да се ограбва нашата държава, защото има безнаказаност на тези, които я ограбват. Депутатите се чудят сега как да си оставят вратичка като хем гласуват закона, хем да има начин да се измъкват от него.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 96А заплащането на труда у нас не зависи от Евросъюза, а от това дали имаме производство и износ.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предполагам че европосланиците са дошли да проверят как нашите депутати ще гласуват най-после под натиск от Евросъюза закон против себе си!!!
71
4
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Тяхната позиция е, че те изцяло подкрепят концепцията за отнемане на имущество без влязла в сила присъда, допълни мин.Ковачева.Язък, господа съдии, ама голямо язък! Една голяма врата за вземане на пари под масата се затваря за вас! Как така ще допуснете вие да не си вземете хонорара! Ами бабите и дядовците от ВАС с какво ще живеят?! Ами Гошо Колев как ще си дава навсякъде мнението?! Ама срещу остен и ЕС не се рита!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"братле, заграбеното от комунистите е около 120 милиарда лева"БРАТЛЕ, С ТОВА СЪМ СЪГЛАСЕН! БОЙКО БИЛ ПРОДУКТ, АМИ НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ПРОДУКТ НА КОМУНИЗМА! ВЯРНО Е ,ЧЕ САМО ПО ДОКУМЕНТИ ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАЦИЯ
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 90 - първо братле, заграбеното от комунистите е около 120 милиарда лева. Може да е било 40 милиарда през 89-та. От тогава насам покупателната способност на лева се е обезценила доста взимайки предвид, че един апартамент беше 10000$.Второ - Бойко е продукт на комунистите и ние в момента живеем в комунизмът, с илюзия че сме "демокрация".Метод на действие - показен. Важен е доклада. А че *** продължават да се стичат не е важно. Точно като при Бай Тошо.
68
3
 
3
 
! Отговори
От 65 Възмездие преди 12 години
И какво се оказва, че повечето българи са едни долни измамници? Честните хора са малцинство в България. Е, как тогава да не сме в тинята? Докато едните водят почтен живот, другите (мнозинството) се чудят как да откраднат. А после същите се оплакват най-много, че сме толкова назад от Европа. И как ще сме по-напред? Нали вие прибирате за лични нужди това, което е за публични нужди. Дано ви обрулят всички и ви оставят на улицата без една стотинка в джоба! Възмездието идва - всичко се връща!
67
2
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
добър коментар, но първата стъпка към "когато" е да се приеме закон за това отнемане..."ай сиктир на скапаните *** дето вечно критикуват и никога нищо предприемат...на по ракия и салата много критици, но да дойдете да приемете 1 закон никакви ви няма...критикари!?!?"
66
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТРЯБВА ДА ВДИГНЕМ ПАМЕТНИК НА БОЙКО, АКО БЪДЕ ОТНЕТО ЗАГРАБЕНОТО ОТ КОМУНИСТИТЕ ВЪЗЛИЗАЩО НА 40 МИЛИАРДА ЛЕВА!!! ЕТО ТИ ГИ 2 АЕЦ БЕЛЕНЕ!
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 86. Явно не си бил в Германия скоро.Това им е силата - живеят на стари лаври. Сега е пълно с *** и арабелници. Да не говорим, че и сред тях има доста престъпници.Да не мислиш, че ние им перем пари в банките. Ние сме бедняци. Нашата престъпност е 1/20 от германската. Просто ни мразят и за най-малкото нещо гръмва думата България.*** там и ще видиш.
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъде накъде някакви си посланици ще си позволяват да си дават мнението по приемане на закони? Защо нашите посланици тогава не си врат носовете в Германските закони. И не ги питат защо мразят българи безпричинно?Хората не откликват на пораженческо поведение а на твърдост. Но тия подлизурковци по комунистически са свикнали да замазват нещата и да им хвърлят прах. Пък важното е доклада какво ще каже.***.