СДС сгафило, че играло по свирката на ДСБ

Софиянски: Костов споделя с ГЕРБ отговорността за управлението
Обновена: 16 май 2012 11:36 | 16 май 2012 11:22,
39
СДС сгафило, че играло по свирката на ДСБ
Стефан Софиянски. Снимка: Булфото

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов трябва да носи отговорност за управлението наравно с ГЕРБ, тъй като има заместник-министри в кабинета.

Това заяви водачът на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски пред Нова тв по повод коментарите, че Костов е причината за окончателното разпадане на Синята коалиция.

Заради бившия премиер Съюзът на демократичните сили подкрепил много от грешните управленчески решения на ГЕРБ, твърди бившият столичен кмет.

Софиянски подчерта, че против обединението с ДСБ са гласували представителите на СДС, които много искали да участват в управлението, но все още не са стигнали дотам.

Още по темата

Съюзът на демократичните сили реши вчера да не бъде в коалиция с Костов на следващите избори след 4-часови дебати, а лидерът Мартин Димитров подаде оставка на мига.

"Мотивацията в симпатизантите на дясната идея се загуби твърде много, но не смятам, че е нужно да се пресилват толкова обвиненията към Костов. В момента той е един колеблив човек. Няма тази власт, няма го обществения авторитет, с който да налага решения. Ако СДС искаше да остане в коалиция с ДСБ, Костов изобщо не е пречка", коментира Софиянски.

В същото време лидерът на Съюза на свободните демократи не спести критиките си към Командира, че така и не е разграничил политиката си от ГЕРБ.

"Мина един двугодишен период, в който се подкрепиха най-грешните икономически решения и бюджети за България. Костов не можа да изчисти тезата си дали подкрепя политиката на ГЕРБ или не. Не можеш да имаш опозиционно мнение, което веднага те вкарва в отбора БСП, и в същото време да имаш отношение към управлението", каза още бившият столичен кмет.

Според Софиянски при всички положения разцеплението на Синята коалиция не е добро решение за всички, "които имат сантимент към дясното". Но пък по-тревожното било, че липсвала идеология и ясна политика за в бъдеще. 

Софиянски изрази надежда, че дясната политика ще се запази, независимо дали СДС ще остане самостоятелна партия, или отново ще влезе в някаква коалиция.

Според него две са възможностите пред разделените формации: едната е ГЕРБ да се припознае като дясна партия, открито да участва в управлението и да си носи отговорността. Другата алтернатива била ясно неудовлетворение, с което да се аргументира следващата стъпка - формиране на сериозно дясно крило.

Той е категоричен, че ГЕРБ води политика на лява партия и изрази мнение, че Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Софиянски вижте го - този е достоен само за публично оплюване , няма срам подлеца за достойнсво да не говорим.
32
0
 
2
 
! Отговори
34 преди 11 години
34, Добре. Софиянски е добър и девствен, а Костов е лошия вълк :) Ще му кажа :)
31
0
 
9
 
! Отговори
6666 преди 11 години
Софиянски е престъпник и ***. Това е сигурно. Останалото са предположения. Ще се разбере след много години.
30
3
 
2
 
! Отговори
888 преди 11 години
Доказано е, че заради българската злоба не вървим напред. Софиянски е добър политик и човек с практически опит, който Костов прогони от СДС защото мрази всички потенциални конкуренти. Костов разби СДС и го използва да влезе в парламента като безгласна буква. Е сега нали ви управляват "интелектуалци". По-добре ли живеете?!
29
2
 
4
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Сгафиха, че позволиха на Кунева да ги раздели. Нейната цел беше да премахне десните партии, за да върви БСП нагоре. От самото начало си знаех, че е червена.
28
3
 
4
 
! Отговори
palechka преди 11 години
Всеки се бори за кокала - Парламента и не се интересува от съдбата на българското общество.Едно е ясно - Костов разпродаде България за жълти стотинки - БГА "Балкан", Нефтохим-Бургас, Кремиковци и т.н. Големи комисионни е имало. Софиянски раздаде апетитни земи в София и центъра се застрои така, че Витоша не се вижда - прахоляк и жега лятото. За съжаление няма обединение в дясно - всеки иска да води бащина дружина.Партии по един файтон хора.
27
2
 
14
 
! Отговори
отвратен преди 11 години
Мазната усмивка на другар Софиянски е отвратителна. СДС винаги е било контролирано от ДС. Когато ДС не успя да се справи с Иван Костов, тогава започнаха да го разрушават отвътре ведно и с демократа -Той Е - Петър Стоянов. Дали Той Е - Петър Стоянов е бил агент - Виктор на ДС не знам, но че ДС е бил зад него е видно. Той Е е бил подкрепено и от цялото ДС семейство - Стоянови. Бащата на П.Стоянов - Стефан е активен сътрудник на ДС, братът на П.Стоянов - Емил е активен сътрудник на ДС,
26
2
 
6
 
! Отговори
алекс преди 11 години
Всички нагли *** бързат да се изказват.Последно внимание от медиите.Добре,че са застрашен вид,който ще оставим да изчезне!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Софиянски,ти пак ли изпълзя?Де мераци,де.
24
1
 
11
 
! Отговори
Kuna Petrova преди 11 години
Софиянски пък кога се появи, не се наяде и тоя човек, а сега тръгнал да спасява сините, които по всички личи са обречени, ако продължават да подклаждат този разкол и да стоят безучастно, докато лешояди като Кунева им обират членовете и се представят за десни.
23
0
 
9
 
! Отговори
Ето преди 11 години
един заради който сините не подкрепиха Румен Христов за президент. Стефане кажи си...
22
0
 
14
 
! Отговори
Денерис преди 11 години
Кунева е комунистическа пиявица. Гледа да изсмуче колкото може повече власт и облаги от политическия си пост без да проявява и минимална грижа за хората от народа.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 14герберски комунист
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам мафиот ли е какъв е, с кого ходи дъщеря му или пък как бил присовил НАРМАГ, но направения по времето на Софиянски бул Тодор Александров и до ден днешен си е перфектен (сами сметнете преди колко години), за разлика от "творенията" на тези след него (вие знаете кои са) - наводненото околовърстно, пропадането на ул. костенски водопад (и то два пъти), перфектното цариградско. Та кой излиза, че краде по-нагло?ама това вие, пенсии смотани, няма как да знаете, само седите вкъщи и злобеете.
19
0
 
4
 
! Отговори
D-r Stoyanov преди 11 години
Десните партии носят огромна вина на плещите си - заради титаничните им гафове и политическа некадърност в последните години, сега доверието в тях е сринато и възползвайки се от това се нароиха и ще се роят партийки без определена полова и политическа принадлежност, с единствената цел да манипулират и да защитават интересите на монополистични чикиджии. Положението никога не е било толкова безнадеждно:(
18
1
 
15
 
! Отговори
321 преди 11 години
Този наглец и крадец от снимката отново се измъкна от леговището си. Лешояд мръсен! Скрий се и не се показвай престъпнико!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах, Стефанчо, ти що знаеш, ти що знаеш.....
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ"кунева е била с шапка на лявото и сега я замени с някаква друга, която и тя не знае в коя половина е
15
2
 
7
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
"Той е категоричен, че ГЕРБ води политика на лява партия и изрази мнение, че Меглена Кунева не може да стане шапка на дясното, защото е заела центристка позиция, измествайки НДСВ." Естествено, че не може тя нищо не може да стане, защото е едно нищо. Подкована с парите на Иво Прокопиев, с никакви идеи в джоба и с предатели зад гърба си, едва ли ще стигне далеч.
14
2
 
8
 
! Отговори
svirchovina преди 11 години
Ей, ако не споменете и комунистическата снаха Меглена Кунева - статията няма да е завършена. Те не заслужава да участва в политическия живот на страната, камо ли да се коалира с когото и да било - мястото и не е в България!