Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова

Градът щял да стане координационен център
16 юни 2012 13:40,
111
Втори мост над Дунав при Русе иска Павлова
Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в крайдунавския град. Тя участва в обществен дебат на тема  "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа".

Павлова обясни, че в момента тече работата по отделните приоритетни оси и области по Дунавската стратегия - да се координират и да започнат да се изготвят проектите. Много е  важно през тази и следващата година те да бъдат идентифицирани и да бъдат готови поне на фаза идейни проекти.

По думите на Павлова сред големите проекти, които са били отбелязани по Дунавската стратегия, са и двата моста над река Дунав - при Оряхово-Бекет и при Силистра - Кълъраш.

Според министъра изграждането на втори мост или разширяването на този е важно от стратегическа гледна точка - не само за Дунавския регион, но и България като държава на кръстопът, през  която преминават пет от европейските транспортни коридори.

По думите на Павлова след изграждането на пътя Русе-Свиленград Русе ще се превърне в стратегически координационен център на транспортните връзки и това ще доведе до  необходимост за нов мост или разширение на сегашния.

Павлова смята, че има две опции за осигуряване на инвестициите за този проект. Първата е  свързана с преговорите с Катар за пътя Русе - Свиленград, към които може да се добави и изграждането на втори мост или разширение на сегашния. Втората възможност е да се търси финансиране от програмата за трансгранично сътрудничество България - Румъния.

"Тази програма не е толкова голяма като бюджет, но тя винаги финансира стратегически проекти. Ако успеем да постигнем съгласие при преговори с румънската страна, че и за двете държави това е важно, бихме могли да се опитаме да го идентифициране като стратегически важен проект", обясни Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
13
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
То и акълт й, колкото на тези пернати, майче.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Има идея за изграждане на втори мост над река Дунав край Русе или разширение на сегашния, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в крайдунавския град"Буха ха ха таа са изцепи кът теснолинейка на гара Чукурово:)))))
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много chicken face има тая мома от снимката.
32
3
 
13
 
! Отговори
Ура, другари! преди 11 години
Абе май ще трябва да се съсредоточат в строителството и на някое друго ново гробище, построено с пари от Брюксел. Нали Планът Ран-Ъп го изисква...
31
7
 
3
 
! Отговори
Емо преди 11 години
30 и 28 - Абе пичове пак ли не сте си пили хаповете???
30
4
 
16
 
! Отговори
къя преди 11 години
Таа ми мяза на саанска козъ.
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия изглеждат ненормални! Ама не са. Те си въртят делаверите, а ние сме ненормалните, че блееме и ги оставяме да правят каквото си пожелаят.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли капацитет моста при Русе, отказаха ли се от полупостроения мост при Видин или имат пари за харчене?Едва ли ще е последното щото животеца ни изпиват за да докопат до някой друг лев.
27
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямало пари за АЕЦ Белене, а?А пари за всякакви строителни проекти със съмнителна или никаква полза, от които *** да цоцат - има!
26
4
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Катар, Катар ще да е! Ако си ходил скоро в Скопие и Западна Македония, значи си видял какви добри строители са катарците. Само че там са построили /или поне са дали парите/ десетки нови джамии в арабски стил. Що да не строят и мостове. Толкова ислямистки фондации имат , че парите за вякакъв вид строителство стига. Иначе безплатна баница /в случая баклава/ няма!
25
9
 
12
 
! Отговори
Калин преди 11 години
ТО ВИДИН КАЛАФАТ НЕ МОГАТ ГО ВДИГНАТ .. ТОЛКОВА ГОДИНИ!! ТРЪГНАЛИ .. ПЕТИЛЕТКИ УДАРНО ДА НИ ПРОБУТВАТ .. ТЕЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***!!ДЯДОТО ТИ *** КИФЛО .. ЩО НЕ НАПРАВИ ЕДИН МОСТ .. ДА ВИДИ КАК Е .. ТИ СИ СЪЩАТА .. С ЧИЙЙ ПАРИ ЩЕ СТРОИШ *** .. БЕТОН ЛИ ШЕ БЪРКАШ .. то и едни мостове НА КОЛЬО ФИЧЕТО ТРАЕ СТОЛЕТИЯ .. ТЕЗ ВАЩЕ .. И 10 ГОДИНИ НЕ МОАТ ИЗТРАЯТ.. НА ПЪРАВАТА СА В БРАК!!
24
1
 
7
 
! Отговори
иви преди 11 години
Хубаво.Ама и на мен ми се иска 50% увеличение на пенсиите ни.Май заквасихте вече морето, пък да видим каква боза ще излезе
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще го строи,Катар ли?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tq moje da iska i agneschko ot 5. 60 lv. Obache nema ......
21
2
 
10
 
! Отговори
леля Гана преди 11 години
Наистина, защо й е толкова малка устичката на гУспо'ицата министЪрка? Ама нищо де, Божа работа е туй, ама пък сигурно джобовете й са широчки !?
20
2
 
4
 
! Отговори
rusenez преди 11 години
Predi 2-3 godini pochnaha masovo da se po pravq putq Ruse-Silistra to ne bqha mantaneli to ne beshe zatvarqne na patq otkam i za silistra.tabelite bqha pove4e ot sme6ni pisheshe na tqh ruse 3 km a to de fakto si bqha vatre v zonata NA GRADA(ako ne sedat i sega de).Ta padnaha malko pove4e valeji i koito e shifior i minava prez tozi raion znae za kakvo govorq.Firmata beshe ot Turgovishte i napraiha patq do Marten samo a glatnaha pari 4ak do Silistra.E i kade ostan darjavata da pitam az.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова голяма глава...и толкова малка уста...
18
6
 
25
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Тая овчата се изказала пак - втори мост при Русе - те втория мост над дунав, при Видин го строят години - сега тая кифла приказва тъпотии за втори мост при Русе.
17
1
 
10
 
! Отговори
Ура, другари! преди 11 години
На тия "оправници" наши , ако хБрюксел им отпусне субсидии за стротилеството на джамии например, одма се басирам, че ще почнат да плануват във всеки град и паланка на страната да строят евро-джамии...Щом ще се *** мангизи, кво толкова. Събарят църква, разчиства се терена и хоп...нова инвестирана евро-джамия на нейно място. Толерантност требе тука у Европата , а нали и БГ-то е барабар Петко с мъжете, опссс... с метросексуалните европейци , де!
16
2
 
4
 
! Отговори
до Н 15 преди 11 години
ами кой ти е крив, 4е си свикнал да даваш рушвети бе?!