Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08, Петя Шекерлетова
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
499
0
 
4
 
! Отговори
НН преди 8 години
Всички срещу ГЕРБ!
498
0
 
1
 
! Отговори
Ray преди 8 години
От горенаписаното е ясно кой каква власт иска, как смята да стигне до там (с посочване на най-грубите грешки на сега управляващите), но няма и капка мисъл- кой каква стратегия предлага за смяна на курса и премахване на сегашния геноцид в страната!!!! Що за алчност за власт и що за безочие!!! Хей, къде остана мисълта за народа, този дето ви дава властта?!
497
0
 
14
 
! Отговори
ПАРТ 3 преди 8 години
Няма нито един закон предложен от ГЕРБ, коЙто ДА Е В ИНТЕРЕС НА ДЪРЖАВАТА.1. ЗАКОНА ЗА ГОРИТЕ..МИЛИОНИ ТОНОВЕ ДЪРВЕСИНА ПРЕДЛОЖЕНИ БЕЗПЛАТНО НА НЯКОЙ КОИТО ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ ДА ПОСТРОЙ СКИПИСТА,,,АПЛАУС МОЛЯ.2. АКТА.3. ШИСТОВИЯ ГАЗ- ПЪЛНО БЕЗОЧИЕ4. РЕФЕРЕНДУМА ЗА БЕЛЕНЕ - ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА5. ПОЗИЦИЯТА ИЛИ ЛИПСАТА НА ТАКАВА НА КАБИНЕТА ПРИ ИНЦИДЕНТА В КАТУНИЦА6. БЕЗОЧИЕТО НА БОРИСОВ - НАМЕРЕНИЕТО МУ ДА ХРАНИ КУЧЕТАТА С ПЪРЖОЛИ7. ПЛЕВНЕНЛИЕВ - ЧЕРВЕН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИСПОМНЕТЕ СИ!!
496
1
 
15
 
! Отговори
Отчаян преди 8 години
До радаДа, в някои европейски държави има такъв данък. Това са богати държави, като Германия, например. Но има и праг, подобно на т.н. необлагаем минимум. Има също така и паралелни облекчения, като например това, че лихвите по кредитите се признаават за разходи, т.е. не се облагат с данъци. Струва ли ви се, че Германия е комунистическа държава? Дозата справедливост е нужна на всяко общество. У нас тази доза е минимална, на езика на медицината, тази доза е неефективна.
495
0
 
3
 
! Отговори
Kukuv преди 8 години
samo s sedene, gledane i komentirane nisto ne se pomradva. drugite izbori ste sa majoritarni i vseki izbran kandidat ste ima tochno opredelena rolya i zadacha da izpalni za mandata si. vsyaka promyana s e-referendumi ste pravim - da ima realna demokratzia na bg naroda!
494
0
 
4
 
! Отговори
парт 2 преди 8 години
земевладелци.Не знам дали сте на ясно, но ако имате дядовата нивичка на село и изрично не сте заявили(на няколко истанции по община с множество формуляри,което ме съмнява да бъде направевено от повечето хора) земята Ви най вероятно се обработва от някой,който дори няма да ви е известен..без да имате никакви права после...ТОЗИ ЗАКОН ДОРИ НЕ БЕШЕ РАЗГЛАСЕН ИЗ МЕДИИТЕ
493
1
 
2
 
! Отговори
парт 1 преди 8 години
Да си го кажем както си е И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА АЛЧНОЧЕРВЕНИ ФАШИСТКИ *** - ДЕЦА ИЛИ ВНУЦИ НА ХОРАТА С ВЛАСТТА,а властта и парите винаги намират начин да се доберат до държавната власт, с която да озаконят и да подпомогнат собствените си интереси.НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАС, нито за пенсионерите живещи с по 100 лв на месец.В България не остана нищо за крадене и след като осигурят БЕЛЕНЕ на евреите срещу скормна комисионна,след като българската обработваема земя бъде разграбена от крупни
492
1
 
7
 
! Отговори
до РАДА 631 преди 8 години
ВИЕ КАТО ЕДНА ИНТЕЛИГЕНТНА ОСОБА ДА СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ КАКЪВ Е СРЕДНИЯ ДОХОД В ЕВРОПА И КАКЪВ Е В БЪЛГАРИЯ.ИЛИ СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВА С БАВЕН ПРОМИТ МОЗЪК ИЛИ СИ ПАЛТЕН ДРАСКАЧ НА ГРОБ
491
2
 
12
 
! Отговори
Безмълвен преди 8 години
Мразех комунизма! Все още е така!Винаги ще го мразя!Мислех ,че няма по-лошо от него!Но съм се лъгал!СтаниШЕФ си взимаше ,но и хвърляше по някоя троха! Заплатите се вдигаха по 2 пъти както и пенсиите! Сега дойде Содом и Гомор! Управлението на Бойко ни доуби! 3 години цените с по 100 % нагоре ,а заплати и пенсии как не мръднаха и с лев?Е, не може ...Ще се мре..
490
14
 
3
 
! Отговори
рада преди 8 години
Изключително неинтелигентна особа дава съвети. В цяла Европа и по свет има данък върху лихвите. Нормално е. *** не би трябвало да плачат толкова, защото ощетени ще бъдат хората с големи влогове. Те нали са защитници на бедните и онеправданите или вече са се отказали от това? Понеже влоговете им са големи - затова и плачат. Безсрамници.
489
0
 
11
 
! Отговори
Уха преди 8 години
До dpКато не гласуваш-твоя глас пак се разпределя.Такава ние избирателната система. И заради такива като теб обидени, етносите ще определят кой да ни управлява. Истината е висока избирателна активност, така, че да няма избор малцинствата да определят как ще живеем.Ама първо трябва да се събудим както казват гърците.
488
5
 
4
 
! Отговори
Този олигофрен преди 8 години
Този човек, които ни беше министър, има реч и умствен капацитет на даун.Бедна България с такива политици ***, не казвам, че е корумпиран просто е невероятно *** и без никаква култура.
487
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама наистина Боко все вика "Ние дадохме еди колко си за култура, за здравеопазване, за подслушване, СРС-та.. КОИ ВИЕ, ти лично ли, бе Боко? Това, дето го "давате" са нашите пари всъщност, компренде?
486
5
 
4
 
! Отговори
dp преди 8 години
Съгласен съм с постовете "да си ходят".Но никак не съм съгласен с постовете "който ще да е", всички останали вече ги знаеми са абсолютно същите, единствената разлика е за тях, кой чии роднини къде щеможе да вреди.Спрял съм да гласувам от 15 години насам, и ще отида пак когато видя някого, за коготоискам да гласувам. Ама тия били по-зле и от ония, глупости! Ако изборът ми е между две или повече кофи помия предпочитам да пропусна, много благодаря.
485
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България - тоалетна за политицигарантирано от бсп!
484
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОЛУ ГЕРБ- ДА ИДВА КОЙТО ЩЕ, САМО НЕ И ТЕЗИ- ТОВА СЕ ОКАЗА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КОШМАР НА ПРЕХОДА. НЕПРЕДСАКЗУЕМИ- УТРЕ НЕ ЗНАЕМ С КАКВА УБИЙСТВЕНА ИДЕЯ ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ. ОБЕЩАХА СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ, ПОЛУЧИХМЕ ГОЛЯМ КВАДРАТЕН БЕЗ ВАЗЕЛИН.
483
3
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ОМРАЗНИ ГЕРБЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
482
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С приватизацията трябваше да се търси оздравяване на икономиката и затова се разпродадоха губещи предприятия, но и много от най-печелившите с най-големи активи. Хубавите хапки бяха ликвидирани, хората съкратени, машините и земята разпродадени, а парите прибрани.Народна пара на срочен влог.
481
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за първи път имаме ненужна партия като бспсбогом бсп!
480
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков,бегом към Сащ!