Няма официална информация за сделка за "Доверие" в КФН

Ще направим анализ на произхода на средствата, увери Мавродиев
Обновена: 17 юли 2013 14:47 | 17 юли 2013 14:28,
7
Няма официална информация за сделка за "Доверие" в КФН
Шефът на КФН Стоян Мавродиев. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев дойде в парламента, за да успокои опасенията около сделката с пенсионното дружество ”Доверие”.

По-рано днес депутатите поканиха него и финансовия министър Петър Чобанов в парламента.

Зам.-председателят на Коалиция за България Янаки Стоилов призова КФН да спре сделката за „Доверие“.
Припомняме, че в понеделник стана ясно, че австрийската застрахователна група Vienna Insurance Group (VIG) е приключила преговорите за продажбата на дела си в пенсионната компания на дружеството United Capital PLC. VIG притежава 92% от капитала на "Доверие".

„Бих искал да ви информирам, че към днешна дата в КФН няма официално информация за продажба на „Доверие“, заяви Стоян Мавродиев.

Той беше категоричен, че Комисията по финансов надзор не може и не трябва да прави оценки само на база прессъобщения и медийни публикации.

Мавродиев допълни, че до момента единственият официален документ е прессъобщението на Vienna Insurance Group.

Той беше категоричен, че за да се стигне до реална сделка, трябва да има одобрение от КФН.

Ние като регулатор очакваме да бъде изпратена цялата изискуема по закон информация. Искам да ви уверя, че ще направим сериозен анализ на получените документи, обясни шефът на КФН как ще се действа, ако все пак се стигне до реално уведомяване за извършване на сделката.

Още по темата

Мавродиев беше категоричен, че ще се направи внимателен анализ на заявителя, който иска да купи дружеството, както и на произхода на средствата за осъществяване на сделката.

Ние имаме много добро сътрудничество с ДАНС, което ще продължи и по този въпрос, категоричен бе шефът на КФН.

Мавродиев обясни, че трябва да се идентифицират истинските собственици на дружеството купувач. КФН може да откаже сделката, ако не може да установи истинските собственици или ако има възможност това лице да застраши финансовата стабилност на дружеството, уточни още той.

Мавродиев беше категоричен, че КФН ще подходи изключително отговорно към проучването на тази сделка.
За нас на първо място е защита на българските интереси и осигурените лица, отсече той.

Шефът на КФН беше категоричен, че ведомството му няма никакви проблеми да откаже на който и да било купувач, ако той не отговаря на съответните изисквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: сделкаСтоян Мавродиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Грую преди 10 години
Дарина, ИБ е като посредник, подобно на ВТБ в сделката за Булгартабак.А Мавродиев е *** на същите тези лица и успешно пребори единия кандидат за Доверие - дружката на Плевнелиев. Мисля че е време ДАНС да го преслуша.
6
0
 
1
 
! Отговори
Дарина преди 10 години
ИнвестБанк Русия вземат Доверие. Няма драми, няма проблеми. Не разбрах защо толкова много се говори за това. Ей тук си го пише ясно. Хората вече обявиха, че те са купувачите 24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2155734
5
0
 
2
 
! Отговори
пенсионер от Доверие преди 10 години
Ако ми изгорят парите за пенсия - кръв ше се лее.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е Волен да подскача? Ааа не са му платили за това - ясно.
3
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До съгласентова и се цели...когато има масово оттегляне на клиенти всяка банкова или застрахователна система рухва...ще се изтеглят 100 милиона но другите пари до 1,8 милиарда остават и се обявява фалит....това е измислено не от мен а от акулите политици...само първите ще успеят да се спасят но болшинството българи ще изгорят и никога няма да видят втора пенсия.. за народа остава утехата че това не са много пари...2000-10 000лева които са внесли до момента..
2
1
 
6
 
! Отговори
съгласен преди 10 години
но оттеглянето на клиенти започна с пълна сила .....
1
1
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ СУМАТА КОЯТО ЩЕ СЕ ПРЕВЕДЕ В ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ НА МИНИСТРИ И НА ШЕФОВЕТЕ ОТ КФН...ОЩЕ ЕДНА ПИРАМИДА КАТО ОНЕЗИ ПО ЖАН ВИДЕНОВО ВРЕМЕ А НАРОДА ЩЕ ГО ДУХА А И БОЙ ОТ ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ЯДЕ АКО МНОГО СЕ НАДИГА..МАФИЯ