Кой е виновен за проблемите в сектора за сигурност?

ГЕРБ и БСП в спор справя ли се МВР с бежанците и престъпността
Обновена: 7 фев 2014 11:50 | 7 фев 2014 10:30, Веселина Йорданова
71
Кой е виновен за проблемите в сектора за сигурност?
Десислава Атанасова. Снимка: архив, БулФото

В спор за сектора за сигурност, за който от ГЕРБ внесоха вот на недоверие към кабинета, влязоха депутатите от БСП Татяна Буруджиева и от ГЕРБ Десислава Атанасова.

МВР не се справя, има провал изобщо в системата за сигурност, категорична беше Атанасова пред Нова телевизия. Тя подчерта, че само една от 10 автомобилни кражби е разкрита и това говори достатъчно.

Още по темата
Вчера при обявяване на мерките за справяне с битовата престъпност от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров стана ясно, че кражбите на коли са един от сериозните проблеми. Статистиката на МВР сочи, че откраднатите коли през миналата година са 3 538 и едва 327 са намерени.

Според Атанасова е факт, че има провал и в справянето с бежанската вълна. Според бившия здравен министър от кабинета „Борисов” въпреки заявките за промяна в цялото законодателство в сферата на сигурността, това не се е случило. „Правят се промени в законите, например този за ДАНС, от хора като г-н Бисеров”, заяви Десислава Атанасова.

Татяна Буруджиева от левицата пък се възмути, че предишните управляващи от ГЕРБ, които сега критикуват справянето с кризата с бежанците, не са предприели никакви мерки, докато са били на власт.

„Да изразходиш всички пари, дадени за бежанците, а в същото време да няма осигурено едно място за бежанец. Когато не си направил нищо за тях, когато нищо не си направил за укрепването на органите за сигурност и ред, а обратното...”, изтъкна тя „тежкото наследство“ от бившите управляващи.

Атанасова пък заяви, че да се говори за тежко наследство може би е възможно месец или два след като си поел управлението. Две години го правихте, опонира й Буруджиева.

Според депутата от левицата огромния проблем с битовата престъпност е заради липсата на адекватни наказания и затова Наказателният кодекс трябва да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
7
 
! Отговори
До Рали1 преди 10 години
До Рали1 Че то заеми от 4 милиарда заеми ли са ? Да изхарчиш още 4 милиарда от резерва харчене ли е ? Щом е за ГЕРБ и Дянков - не е.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая освен от медицина разбира и от сигурност . Може би е компетентна и по ракетостроене, поради което е добре да ръководи и българската космическа програма !
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атанасова, Атанасова, видяхме те как оправи здравеопазването, че си тръгнала да даваш оценки за другите сектори. Голям спец стана, голям политик. Има една приказка "Пази Боже, сляпо да прогледа", че и твоята работа такава.
2
5
 
12
 
! Отговори
789 преди 10 години
Тая юристконсултка от психодиспансера в Тутракан ли беше или нещо подобно,голям авторитет стана в тази държава-от здравеопазване разбира,от изборен кодекс а сега и от национална сигурност -пази божеот такива "доказани"авторитети,още 100 години няма да се оправим.А относто далаверите на мъжа и с обществените поръчки да така е.Фирма в която работех загуби такава поръчка точно заради мъжа и-просто нямахме никакъв шанс,всичко беше предварително решено в полза на депутатката.
1
7
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Буруджиева,местата за бежанци по времето на предишните са стигнали.Защо трябва да се строат нови сгради,да се търсят нови места,когато те саМоже би и парите,след като не посегнаха към заеми,заради чужденци да набутат народа.Вие ЗАЩО пуснахте толкова хора и ЗАЩО не предприехте мерки да ограничите потока ?