И Реформаторите скочиха: Дават на приятели парите за общините

Правителството нямало интерес от икономическо развитие
Обновена: 10 фев 2014 22:36 | 10 фев 2014 22:36, Анисия Иванова
49
И Реформаторите скочиха: Дават на приятели парите за общините
Радан Кънев. Снимка, архив: Булфото

Реформаторският блок /РБ/ също не приема начина на разпределение на парите за общините по инвестиционната програма за "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това обяви говорителят на Блока Радан Кънев, след заседание на Изпълнителния съвет на Алианса.

Ден по-рано и от ГЕРБ остро възразиха срещу начина, по който 500 млн. лв. от програмата отиват в общините.

Реформаторите са сметнали, че от 16 януари, когато е министерското постановление, досега на ден трябва да са одобрявани по около 100 проекта.

Още по темата
Това според "десните" водело до подозренията, че парите се дават на "политически приятели" на властта и за политическа корупция. В писмо до министъра на финансите Кънев иска да му бъдат предоставени документите, протоколите и стенограмите от заседанието на Междуведомствения съвет за оценка и подбор на проектите, както и мотивите за направения избор.

Ако информацията им бъде предоставена, в РБ ще направят точен анализ и ще изнесат данните до какъв икономически ефект ще доведат отпуснатите средства, съобщава БТА.

Това правителство няма интерес от икономическо развитие, а да остане на власт, е изводът на Георги Ганев от Гражданския съвет.

Реформаторите видяха и дисбаланс в харченето на парите. Имаме 101 кмета от БСП и ДПС, 98 на сто от тях получават финансиране, другите общо 163-ма взимат по-малко от половината средства, обясни Ганев. Ясно е, подчерта той, че се взимат пари от всички българи и се дават на тези, които са политически верни на сегашните управляващи. Икономистът предположи, че до изборите най-вероятно със средствата ще бъде създадена временна заетост, но след това отново хората ще останат без работа.

Според РБ липсва контролен механизъм за изразходване на парите - предвидено е министрите да докладват веднъж на три месеца, а областните управители да наблюдават, което не е текущ контрол за целесъобразност и постигнат ефект.

Относно евролистата на реформаторите Радан Кънев каза, че тя окончателно ще е готова до края на този месец или в началото на март. Десните не бързали, за тях било важно да има качествени хора.

За пореден път от Блока заявиха, че няма да позволят да бъдат "пакетирани" нито от ГЕРБ, нито от БСП. "РБ е ясно изразена алтернатива на досегашните политически сили", заяви Кънев.

Във връзка с новия Изборен кодекс Найден Зеленогорски съобщи, че от Блока ще искат среща с председателя на парламента Михаил Миков, за да изразят опасенията и притесненията си, най-вече свързани с ЦИК, "мъртвите души в изборните списъци", липсата, според десните, на достатъчно гаранции за прозрачен вот.

Като израз на популизъм, а не на невежество, от Съюза определиха идеята на Сергей Станишев за национално допитване по вида на данъчната система.

Изрично в закона за референдумите е записано, че такива не се правят по данъчни въпроси, мотивира се Радан Кънев.
 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Кажете му на това момче Рамадан Кунев като скача да не пада на глава, а да си стои на краката, че вижте на какво му е заприличалаа главата, като скача непрекъснато и си пада на нея. Съберете му пари за една снимка на рентген, вижте му главата на това момче, недейте го оставя така без медицинска помощ.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
39 не не съм , аз ходих само в началото кохгато имаше смисъл , няма как да познаеш кой съм , но въ всеки случай не съм *** като теб.
28
0
 
2
 
! Отговори
Бурека Бюрека преди 7 години
Какво не знаете за Бюреков:1. Като ученик в гимназията се облича като Хитлер и говори като Фюрера, дори кара всички да казват Хайл Хитлер;2. На една промоция на дънки и тениски краде от стоката, после от багажника на една жигула е хванат да продава гепеното и си прави 3000 марки3. Обличат го в ресторант 19-ти век като жена и му казват да играе кючек, той се съгласява за 50 марки;4. Като DJ краде скъпо шампанско от 800 лева и го пръска по чашитеЗа всичкото това има ВИДЕО, ОЧАКВАЙТЕ БИВОЛЬ
27
3
 
2
 
! Отговори
сами м преди 7 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП - ПОЛУЧАВАШ ДПС. Това е истината. Гласуваш за ГЕРБ - пак получаваш ДПС, обаче в комплект с БСП. Затова внимавайте за кого ще гласувате! И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАЙТЕ!!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Спиртомер Това го иска всеки Бай ганьовец... Всъщност ганьовеца не иска висока заплата, иска ниски цени, ако може да открадне нещо - то няма смисъл да го купува. Ако бензин и ток са без пари - ще краде за спорта, или ще иска да му дават пари че ги ползва :)))))))
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов модел патерица - дори скача! Гарантирано от ГЕРБ... Що ли не вървите да си играете на политика там от където сте излязли, де6а...
24
3
 
2
 
! Отговори
St. John Red преди 7 години
Кънчо, кънчо, съвсем изперка.
23
6
 
6
 
! Отговори
Даа преди 7 години
Комунистите, водени от червените милионери ще затрият България! ХОРА ГЛАСУВАЙТЕ!ОСТАВКА!!!
22
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТО ГОВОРИМ ЗЗА СПРАВЕДЛИВОСТ- ВИЖТЕ ПЪРВО СЕБЕ СИ- СПРАВЕДЛИВО ЛИ ВАШАТА ЧЕРВЕНА КУКУВИЦА ЗАТВОРИ 3 И 4 РАБОТЕЩИ БЛОКОВЕ, СПРАВЕДЛИВО ЛИ ГАРГАМЕЛ ДАДЕ ЕНЕРГЕТИКАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ И СИ ОСИГУРИ 12% ОТ НЕЯ ЗА ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО, СПРАВЕДЛИВО ЛИ СЪЩИЯ *** ПРОДАДЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЦЯЛАТА РАБОТЕЩА ИКОНМИКА И АВИОКОМПАНИЯТА НИ ? АЙ , СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ, ЧЕ И ТИ СИ ЕДИН *** !
21
11
 
8
 
! Отговори
неутрален преди 7 години
Всички ревете,Раданчо,обаче сте едни и същи.Видяхме ви вече всичките,и СДС,ГЕРБ,БСП,РБ,ДПС,АТАКА,ВМРО.Алчност,лъжи,интриги,кражби,далавери-това сте вие всичките,а България загива.Отивайте вкупом някъде навън,и ни оставете да оцелеем.Не се опитвайте да ни,,помагате,,.Моля ви се...
20
5
 
14
 
! Отговори
Меглен Исмаилов преди 7 години
Абе Радан, Корман, всичките там са пишман.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZZARSTVO BALGARIA I Tarnovskata Konstituzzia...
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логично е след като в София гласуват само за ГЕРБ или СДС и съотвено не им се полагат пари. Гласоподавателите на БСП и ДПС са гласували за програмите само на техните партии и тогава даже не съществуваха тия блокове или коалиции като перфораторите.
17
22
 
20
 
! Отговори
tuzarya преди 7 години
Кои бяха тия от Реформаторският блок /РБ/?! Ааааа... да, патерицата на ГЕРБ и Бойко Борисов! Ха ха ха!!
16
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли високо може да скочи ниско човече като Радан Кунев, говорителят на червената Миглена Кунева-Пръмова?
15
4
 
23
 
! Отговори
Спиртомер преди 7 години
Ха ха Серго измислил национално допитване по вида на данъчната система. Отсега знам резултата на допитването - 0% данъци че кой иска да плаща? Всъщност ако питаш редовия избирател на БСП - той иска да работи 4часа на ден, да се скатава на работа и да взима 2000лв. заплата за това и да се пенсионира на 39години с пенсия от 3000лв. Ето му повод за референдум. Както се казва "Никой не може да ти даде това което аз мога да ти обещая"
14
3
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 7 години
Притеснявам са!!!! Много са притеснявам, дали тея баракаджии ще влезнат въобще в парламент и при други избори.... Ама много са притеснявам!!!
13
4
 
21
 
! Отговори
Гаргамел Рамаданов преди 7 години
Тези нямат ли по важна задача сега - да се реформират?Поне, аз така подразбрах, че старите "автентични" десни партии, най-после са осъзнали, че в предишната им битност не стават за нищо. Събират се в блок за да си *** раните един на друг и най-сетне да намерат сили в себе си и да се реформират.Или казано друго, като събереш 2 нули става ***. Ако добавиш още нули..... обществен ***.
12
6
 
22
 
! Отговори
Шуши преди 7 години
Радане, млад си и изглеждаш интелигентен човек, но... Щом Костов ти е "вързал пръст" в политиката, щом си направил орталък с Кунева и Касим Дал, не чакай разумните хора да ти повярват и да тръгнат след теб! Или не разпознаваш фалша и злото или си за тях, затова не ставаш за водач! Стой си в ъгъла и си вземай субсидията (щом съвестта ти позволява), но не се опитвай да ни заблуждаваш!
11
4
 
21
 
! Отговори
отсвирени преди 7 години
Тея па кои са, от коя парламентарна група са ..... или народа ги е отсвирил за НС!!!!!