"Партиите в България зависят от чуждестранно влияние"

Правителството ще оцелее до края на мандата си, прогнозира политолог
Обновена: 18 фев 2014 11:04 | 17 фев 2014 20:54, Ралица Пейчева
30
"Партиите в България зависят от чуждестранно влияние"
Снимка: Bulgaria On Air

„Все по-ясно става, че политическите партии далеч не са независими, те зависят не само от корпоративни интереси, а и от огромно суми пари и чуждо влияние. Русия например има огромно стратегически значение и нейната позиция се отразява в редица енергийни проекти в България“, коментира в ефира на Bulgaria On Air политологът Стойчо Стойчев.

По думите му политическият елит загуби и малкото останала свян и вече съвсем свободно се говори за неща, за които не е редно.

„Черният пазар ще присъства в кампаниите им все повече. Той се доказа като печеливша тактика при доста партии. Относно АБВ, не считам, че този проект ще успее да отнеме сериозна част от гласовете на БСП. В България има ляво мислещи хора, които са отвратени от начина, по който БСП води политиката си и именно към тях се стреми Георги Първанов. Все пак неговата формация има електорален потенциал“, добави експертът.

Той поясни, че предстоящите евроизбори са по-специални и вероятно избирателната активност ще бъде ниска. „Така или иначе всички на политически хоризонт се провалят по един основен критерий и това е почтеността. Вече е много трудно да им се повярва, че ще бъдат честни, след като почти всички са били замесени в скандали“, каза Стойчо Стойчев.

Според него политическият риск пред България е невъзможността на това правителство да взема работещи решения. „Най-големия им проблем е да съберат кворум, елементарни законодателни корекции се проточват заради липсата на депутати в залата. Вероятно ще са на власт до края на мандата си. Гражданската енергия е тотално смачкана и ако не се случи нещо драматично, което те не биха допуснали, вероятно ще са на власт още дълго“, каза още политологът.

 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#22...Верна е господине,не размивай форумното простронство като форумните тролове.Управляват ни американските ционисти и руските юдеи,чрез техните местни наместници,платени марионетки и безродници...Бойко"Тиквата",Костов,Станишен,Орешарски,Доган,Бареков...това не е политика,а продават народа си.Затова всяко следващо управление е по-лошо от предното,не обратното.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива продажници в парламента нищо добро не ни чака.Лошото е че всички останали са от същото тесто,така че България и по точно българите са обречени на унищожение. Турците и *** се радват на добро обгрижване.
21
0
 
4
 
! Отговори
Див аграр преди 7 години
Направо съм изумен! От къде успяха да на мерят такъв достолепен, беловлас и с дълга бяла брада политолог, видял през живота си и 2 и 200? С богат жизнен опит, учил и блъскал се в бетонната сена на така наречената ни "държава" и стигнал до жизненноважни изводи, които споделя с нас? Знае ли някой от нас, какво е това животно "политолог", с какво допринася за развитието на страната, кой му плаща заплатата, само за да лае и коментира неща, решенията за които си взимат понякога извън страната ни?
20
0
 
3
 
! Отговори
политолог е обида! преди 7 години
април 2013 - Стойчо Стойчев, Анализ на политическия риск в катедра Политология на СУ : Гражданската листа Модерна България може да поднесе изненада на изборите!!?? Само дето този "институт" се ръководи от един тарикат Цеков, който е продукт на друг стар тарикат Митьо Гестапото и по поръчка на Банката са тръгнали на пореден лов за балами. По поръчка на КТБ Цеков и Димитър Иванов бичат в полза на Бареков. Значи той е новият човек на ченгетата!!
19
0
 
8
 
! Отговори
www преди 7 години
ХА ДОБРО УТРО СЪБУДИХМЕ СЕ...
18
0
 
11
 
! Отговори
откритие преди 7 години
Ново 5.Е това новина ли е?Кой не го знае ,след като по цял свят съществува тази практика.
17
3
 
8
 
! Отговори
шемет преди 7 години
Абе защо не се скриеш ами мътиш главите на хората.Аде отивай при звездите,те ще ти кажат истината.Аман от прогнози,гадатели,естрасенси,врачки ,баячки ,параоткачалки и т.н.Ами прогнозата ти ако не излезе вярна какво те правим.Бум,бум и толкова.
16
1
 
14
 
! Отговори
ей-и преди 7 години
не могат ли вече да намират накой читав екстрасенс-вещер, че да направи каквато трябва прогноза. То тези "политолози", налазили вестника, съвсем като форумните тролове.
15
0
 
18
 
! Отговори
в преди 7 години
попитолог как е видял че партиите са на эадкулисието на белене южен потоп на една държава чужда,но 3000000 емигранти българи не ги интерисува българските партии,сега иэпращат от света в България милиарди лв,но утре като си отидат родителите няма да пращат,тогава ще раэберат теэи партийки какво са иэлюпили само движещи се хора както каэват француэите
14
2
 
12
 
! Отговори
Борил преди 7 години
На Пеевски киоските.
13
14
 
18
 
! Отговори
САЩ ТЕРОРИСТ N 1 преди 7 години
Те са тези дето управляват бълг. партии, ако могат да се нарекат български. Не съм атакист, но АТАКА в момента има най-българската политика. ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ ОТ РОДНА ЗЕМЯ!
12
1
 
3
 
! Отговори
Антисоросоид преди 7 години
Там гостуват представители на ИПИ, ЦЛС, ЦИД и др., които са финансирани от западните фондации.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро! Така е навсякъде по света. Никой не живее само за себе си.
10
1
 
5
 
! Отговори
Антисоросоид преди 7 години
До 11Да, в Bularia On Air пропагандират неолибералния икономически модел.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас! Не мога да повярвам, че това е възможно да се случи. Няма ли читави хора в тази държава, бе. или всичко е само мъни. Душата ме боли. Горките ни деца.
8
1
 
19
 
! Отговори
гг преди 7 години
Това е един млад меринджей, за социолог не е сигурно
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След два месеца ще стане ясно. Тога според мен БГ ще загуби 450 млн. евра, които бяха спряни временно от ЕС до края на Март.То на Олигарски вече ми тече 2 месечният срок за възнаграждения. Но от него файда няма защото нищо не се е променили, а пък и кликата не иска.Тога ще насъпи мор, нови безработни и то дестки хиляди.Заемите които се теглеха, една от целите е финасиранети на спрените пати от ЕС.Положението отива на издуй гащии.
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния отчаян ход на червените кхмери -"всички са маскари"...Не, не са маскари, само хората на украинския евреин и психопатите-атакисти са ***.И за какъв "черен пазар" говори тоя мушмурок, да няма предвид "черен пиар"!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданската енергия не е смачкана,господине ,тя комулира.Лично аз никога не бих гласувал за БСП,но сривът в тази партия ме вълнува,защото тя е в управлението на страната.Много скоро бизнесът ще оттегли подкрепата си към посредственото ръководство на БСП така ,че това правителство няма да изкара мандата си.
4
4
 
18
 
! Отговори
Hitler преди 7 години
Ромите няма ко да ядат, държавата не им осигурява работа, те за инвестиции почнали да мислят.Че няма да изкарат мандата то е ясно, че ще има метеж пак ясно, но че пак ще дойдат на валст АБВ,БСП,ДПС,АТАКА - пак е ясно. Просто процеса ще е по-болезнен.