Мафията създава алтернативи на себе си, скочи Кънев

"България не е сбъркала посоката"
47
Мафията създава алтернативи на себе си, скочи Кънев
Снимка: Булфото, архив

Мафията в България си създава алтернативи на самата себе си – гласовити политици се правят на опозиция, влизат във властта, а след това заиграват с когото трябва. Такива „брокери, чрез които мафията да търгува влияние в следващия парламент” са Волен Сидеров и Николай Бареков, обясни пред bTV говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

По думите му, схемата при подобни политически сценарии е ясна – и Сидеров, и Бареков преди избори отричат за възможни съюзи с управляващите партии, но след попадане във властта се хвърлят в сътрудничество с „когото трябва” според задкулисните интереси.

„Създават се умишлено предпоставки да се монополизира земята у нас – с нормативи и закони, като Закона за акционерните дружества, който създава данъчен рай за окрупняване на земеделски масиви. Решението за мораториума беше стъпка в същата посока – да се защитят монополистите, ако някой реши да ги конкурира”, добави той.

Той потвърди ангажимент на реформаторите, обявен преди ден – че те от своя страна няма да сътрудничат с ГЕРБ. „Те имаха седмица по-рано от нас национална конференция, на която казаха, че не искат да се променят, а просто искат отново властта. Това поне го казаха открито. По това ГЕРБ носи белези на специфични режими в Западните Балкани – като Албания, Косово, Босна”, каза още говорителят на десния блок.
Той разкритикува социалистите за позицията им от техния национален конгрес, че България е „сбъркала посоката”. Според Кънев, посоката и пътят са верни, просто вървенето по тях умишлено е спирано досега и страната е стояла на едно място.

„Те – социалистическата партия и мафията не сбъркаха посоката, а направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана? Към ЕС ли? Те искат посока към Източна Украйна, иска го Орешарски, който вечеря с Янукович и прави кампания на Милошевич. МВР е най-нереформираната система. Правосъдието е крайно нереформирана система. Там има политически контрол, наследен от комунистическия режим. Не е сбъркана посоката, а не се върви по този път, трябва най-после да тръгнем по него”, поясни Радан Кънев.

Той увери, че ще заведе дело за клевета срещу лидера на „България без цензура” Бареков заради думите му, че „формацията на Кънев се финансира от Ердоган”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалък и неизбираем...
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Кънев щом неси с десните то си с БСП ДПС и АТАКА за това няма да гласуваме за РБ И това щего разбереш на изборите
39
3
 
6
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 10 години
Тоя /Р.К./и той се изживява като голям политик.Аман от празни манерки.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ти какво си мислиш, че правиш. РБ да успее да влезе в парламента със своите пет формирования и да се опитва да води парада с малко на брой депутати. Като как ще стане това. Така ли ви учи Костов. Това ли ви е промяната.Да цепите, да разделяте, да се стремите към самооцеляване. С тази политика помогнахте на БСП да вземе властта и да скалъпи едвам тройната коалиция. Позиции невинаги се печелят от раз, особено при фасадна демокрация и под угрозата на този олигархичен модел.
37
2
 
9
 
! Отговори
Музикант преди 10 години
Давай,Кънев! А така ! Наври един дудук на *** Бареков ! За да спре да се хвали как щял да вземе властта. Писна ни от дудуци,кавали и прочее политически из*оди!
36
2
 
6
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Проблема Кънчо е, че Ванката изигра народеца с Първанката 98-а, и след това си би шута, а вас кукловодите явно не ви искат, май не са чак толкова прости и се досетиха, че с теб и Кунка Локумка няма да прокопсат, та отредиха централна роля на Баречето и "Офицерчето", така че дерзай... а ако все пак става нещо от теб и си малко умен, ще си гледаш туй дето си го учил, колкото и да е противно, и ще ни освободиш от присъствието си.
35
3
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД преди 10 години
Няма мафия,това е старата комунистическа система. Кръсниците се явяват с цел играчите да са безименни,димек шумкари. И ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ ОПОРОЧАВАМЕ СТАРАТА СИСТЕМА. Дори европата заблудихме най-големия пес е от БЪЛГАРИЯ. Пръснаха се по различни чети и се развихри партизанска грабителска война. БСП,ДПС,СДС,ГЕРБ,АТАКА И ДР. знайни и незнайни войни паднали и падащи всеки ден за разграбването на БЪЛГАРИЯ. ЩАСТЛИВ НАРОД СА ТОВА БЪЛГАРИТЕ,КОЛКОТО ГИ ДОИШ ПОВЕЧЕ ПУСКАТ. Древна раса
34
5
 
5
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Само как истерично пискаше Рамадан в ,,Лице в лице'', ама и Цветанка Ризова добре му отговаряше и му се подиграваше. Извод:деформаторите са много зле- умствено и физически!
33
5
 
5
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Мафията управлява от няколко години! Радан Кънев къде беше, за да ни ги съобщи тези работи тогава? А щом ще правят съюз с Борисов, съвсем трябва да е наясно къде е мафията.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И агента гоце и съветския кагебист серГЕЯ и лудия сайдеров и лай*ения барековиЧ... са руски ***.
31
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
слаб политик,посредствена риторика,няма парламент,власт йок.
30
2
 
3
 
! Отговори
вас преди 10 години
Тези ,които в дясното си подадат ръка и се обединят ,те ще спечелят,заслепени от жажда за власт едно си знаете...Бойко,Бойко,...
29
4
 
8
 
! Отговори
вас преди 10 години
....вие сте жалък ,амбициозен и с нищо по-различен от останалите кресльовци.Омраза,разделение.....нищо ново под слънцето,този филм сме го гледали....не подценявайте хората!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгб България без цензура ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС,КГБ/Б К П !
27
5
 
8
 
! Отговори
том преди 10 години
Раданчо хубаво се е целиш да бъде говорител , но дали някой ще те слуша камо ли и да ти вярва?!
26
2
 
6
 
! Отговори
иви преди 10 години
Хайде веднъж съобщете кой ще върши работата! Писна ми от "благи приказки" и бездействие!
25
2
 
2
 
! Отговори
иви преди 10 години
В България, мине не мине време, и ни съобщават някой говорител.
24
2
 
3
 
! Отговори
том преди 10 години
Нека си говори , дали някой ще го слуша е по интересно
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДСБ са единствените и истински Д Е М О К Р А Т И !ДС,КГБ тролчетата се активираха! Нещастници!Да пребъде ДСБ(ДЕМОКРАЦИЯТА) !
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънев несе прави на политик,теб тее родил Костов.На къде сисе засилил,ти караш ски по пясък.