Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ - не

Цонев: С БСП се дразним от мита "ДПС преяжда с власт"
Обновена: 28 мар 2014 10:46 | 28 мар 2014 10:46, Анисия Иванова
37
Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ - не
Йордан Цонев. Снимка, Архив: Булфото

Пиенето на кафе е положителен факт, но ДПС няма да прави коалиция с ГЕРБ. Това обясни пред Нова телевизия депутатът от ДПС Йордан Цонев по повод срещата между лидера на ДПС Лютви Местан и на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали.

След срещата миналата събота ДПС преотстъпи спорното място в ЦИК на ГЕРБ и подкрепи кандидатурата на опозицията  за зам.-председателското място в ЦИК. ГЕРБ от своя страна внесе предложение за увеличаване на състава на ЦИК, така че ДПС да могат да си възстановят мястото.

Въпреки срещата в Кърджали Цонев е категоричен, че при никакъв случай не би могло да се стигне до коалиционно управление с ГЕРБ. Между двете партии има фундаментални различия и ние никога няма да направим компромис с това, заяви Цонев.

„Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след Възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ”, смята той.

Още по темата
„С ГЕРБ нямаме други контакти освен това, което виждате в парламента“, повтори Цонев и раздразнено отсече: "Поканете двамата – Местан и Борисов, и ги питайте да обяснят действията си“. „В ДПС не е практика да тълкуваме действията на нашия председател и аз няма да наруша традицията“, мотивира се Цонев.

 „Има много случаи, при които БСП, ГЕРБ и „Атака” гласуват заедно”, отбеляза Йордан Цонев и даде пример с мораториума върху продажбата на земя на чужденци и въпроса за езика на предизборните кампании. „Има един единствен текст, който гласуваме заедно с ГЕРБ”, категоричен беше депутатът, имайки предвид уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

Йордан Цонев призна обаче и за немалко различия с БСП и даде за пример идеологическите - ДПС е либерална партия, а БСП – социална; и икономическите - по отношение на плоския данък и проекта за изграждане на АЕЦ „Белене”. 

„Програмата на кабинета „Орешарски” е върховата цел на двете партии, тя е компромис между програмите на двете партии, нуждите на обществото, между вижданията на ДПС и БСП”, обясни представителят на движението.
"Ние водихме повече от една седмица разговори с БСП за тази програма", допълни Цонев.

Той отново повтори, че партията му подкрепя кабинета и е зад него. "Имаме сложни взаимоотношение с БСП, така е във всяка коалиция, но ние не сме се събрали да се тупаме по рамото. Изпълнението на програмата на кабинета е целта, която ни е събрала“, допълни Цонев.

Той призна, че основното нещо, което дразни и двете партии, е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт. Цонев даде пример с броя на областните представители, издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26.  Той заяви, че тези обвинения излизат често  в медиите, казани от отделни депутати на левицата, а извън медиите им го казвали направо. Цонев заяви, че при обиколката в страната, която правят с Местан в момента, една от основните критики от техните местни структури, е че процесът на интегриране на властта тече бавно, а на места въобще не се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
накартуТ преди 10 години
Абе, к'во се карате, демокрацията не функционира при чалга общества, само ги краде, проблема си е в материала...
31
3
 
5
 
! Отговори
хохо преди 10 години
Мъстийо бургаска,кой мислиш ,че иска коалиция с теб ?
30
2
 
4
 
! Отговори
чудно преди 10 години
Страхотна новина! Значи, след изборите ДПС отиват в забрава !
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма можещ морален човек, който да желае такава коалиция. ДПС винаги е била част от властта и затова Доган разпределя порциите. Интереса клати феса. Хора като Данчо Ментата пазят натрупаните печалби от прехода. Затова са така злобни, арогантни и отмъстителни в нападките. Това е единствената причина за прегръдката с БСП и обединението с Атака. Алчността за плячка ги вдъхновява, но страх ги тресе за бъдещето. Стремеж към амнезия за Бисеров и милионерите - крадци като него и като теб е невъзможна.
28
8
 
4
 
! Отговори
атакист преди 10 години
За жалост ГЕРБ се оказваха много по-големи предатели и родоотстъпници дори от ДПС!Така са си свалили осраните *** пред ЕС,че ти идва с кеф да им го нахакаш/аз пък на Лилето/!АТАКА-ПООБЕДА!Само за тях ще гласуваме!!!Волен премиер!!!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чеСледващия кабинет ще е ГЕРБ-ДПС.Ако е така,Кърджали ще поиска независимост,а Делиормана автономия.ДПСарите не искат и да чуят за ГЕРБ,или каквато и да е форма на съюз с тях.
26
1
 
6
 
! Отговори
че преди 10 години
Върхушката на депесарите са безкрупулни като всички други върхушки на партии в България, но привържениците им изобщо не искат мутрафоните от герб и със сигурност поне 50% няма да гласуват за тях ако се коалират с герб по някакъв начин.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ означава Граждани за европейско развитие на България.Станахме ли европейци като ни управляваха?
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бойко май скоро ще реши и той като волен ага да се обреже :(
23
0
 
8
 
! Отговори
холмс преди 10 години
Видя ли, че някой така яростно отхвърля една хипотеза, да знаете, че започвам сериозно да я подозирам. Помня и то добре как Борисов се кълнеше, че няма да сдаде властта точно ден преди да подаде оставка. Вчера е говорил, че няма да има коалиция, днес Цонев повтаря същото. Значи най-малкото са го обмисляли, изхождайки от опита на българската политическа яма.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как се радвах,когато ГЕРБ дойдоха на власт,изведнъж си помислих,че ще стана европеец,с европейска заплата и доходи,а то?Лъгал съм се.Повече няма да се лъжа,не се лъжете и вие.
21
3
 
8
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Направило ми е впечатление,че през годините на прехода,тези гадове от дпс винаги прецакват всеки с когото са били ортаци,то не беше СДС,то не беше НДСВ,сега ще прецакат СереГей,а после естествено ще минат отгоре и на Боко Кратуня.за протокола:-от Буда по-голям *** не ни е управлявал и сега вече Роско ****ту ни доказва нагледно,как се лиже *** на чужди "инвеститори"-поробители!К'во не прави парата тцтцтц
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...ДПС е либерална партия, а БСП социална..."И един мармот навива шоколада в станиол.
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ще иска да работи с някой *** като *** и нахален като конска муха. Тиквата се опитва да охажва Местан и Ментата ама няма да мине номера.Селски *** от Банка ортак с Светели Кънчев ще стане само и само да е премиер и да ни излага пред света с простотията си.
18
1
 
8
 
! Отговори
чочо преди 10 години
Пиенето на кафе, претенциите за квотите в ЦИК, отстъпките, политическото говорене показват едно заиграване на ГЕРБ и на ДПС. По този начин се притиска и БСП. Но всичко това е повече за медиен шум, отколкото някакви съществени намерения.
17
3
 
5
 
! Отговори
бай юнал преди 10 години
Всяко за играване на когото и да било с герб води до неговата гибел или много тежки последици. Първи се заиграха с герб от НДСВ и БСП и загубиха изборите през 2009г. После Атака, СДС, ДСБ, измислените Реформатори, куневици
16
0
 
9
 
! Отговори
?? преди 10 години
А не се ли дразни от това че той преяжда а народа на България гладува, мизерува и потъва в скапаната система ?
15
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Никой няма да прави на въпрос ,ако се наблюдава подобряване на показателите за състоянието на страната.Ако нещата се случват за шепа хора ,при това очевидно за сметка на останалите,въпрос на време е да се вземат справедливи решения.
14
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 10 години
Да видим...., защото се нагледахме на какво ли не, а аз лично всеки път, когато си казвам, че вече нищо не може да ме изненада и хоп! ...... изненада! Играта толкова загрубя, а изискуемият екзистенц минимум морал в политиката въобще се е изпарил, че този път психически се подготвям за всичко!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста мазна, лукава и предателска физиономия се вижда от тази снимка