Избирателната активност към 10 ч. е 7,62%

Най-висока е в Бургас, най-ниска - в Пловдив
Обновена: 25 май 2014 12:38 | 25 май 2014 11:31, Мария Захариева
26
Избирателната активност към 10 ч. е 7,62%
Снимка: архив Булфото

До 10.00 ч. избирателната активност е 7,62%, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. Към този час активността на изборите през 2009 г. е била 7,36%, а през 2007 г. - 4,03%

Най-висока избирателна активност е регистрирана в район Бургас - 25 075 души или 13,4 на сто, Кърджали - с 10,6 на сто и Смолян - с 10,4 на сто. Висока е активността и в Разград и Силистра - около 10 на сто.

Най -ниската е активността на избирателите е в Пловдив - с 12 744 души или 4,2 на сто.

Нормално е в този час на деня избирателната активност да е ниска, коментира Андреев. За сравнение той припомни активността през 2009 год. на предишните избори за европарламент, когато тя е била 37 на сто. Надяваме се и днес избирателната активност да се увеличи в следващите часове, посочиха от ЦИК.

Основните нарушения в днешния изборен ден, постъпили в ЦИК, са свързани с липса на втори печат на бюлетината, разлепени в близост до избирателните секции агитационни материали, неоткъснат номер на долния десен край на бюлетината.

Има и жалби за разкриване на тайната на вота, чрез предварително отваряне на бюлетината от страна на член на секционната комисия, преди да бъде пусната бюлетината в урната. Повечето от тези жалби и сигнали са от компетентността на РИК и ЦИК ще ги изпрати там.

Следващата избирателна активност ще се отчете след 13.30 часа, тогава ще се отчете и броят на гласувалите машинно.

Общо 6 375 868 българи имат право на глас днес. Те могат да гласуват в 11 425 секциии 70 подвижни секции с избирателни кутии”, обясни още Андреев.  Той каза още, че към момента няма проблеми с бюлетините, които биха предизвикали проблеми пред избирателите да осъществят правото си на глас. 

В чужбина избирателните секции са 168 в 35 държави. 

(БТА)


 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Днес ще има преброяване на тъпаците в тая държава, които с гласът си ще легитимират поредните престъпници ! Да видми колко са тъпанарите в тая държава, до 10 часа са около 7% !... колко ли ще са на края на деня ????
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде отивайте да гласувате! И след като гласувате, запомнете за кого сте дали гласа си и следете дали вашият избраник изпълнява обещанията си.Но ако не гласувате - нямате право после да псувате колко са зле депутатите и нямате право да се оплаквате колко ви е скапан живота.В крайна сметка ние избираме кой да представлява интересите ни.
18
2
 
5
 
! Отговори
гласувайте преди 7 години
Значи няма да гласувате, но с данъците си ще плащате заплатите на тия, които са избрани с *** гласове. Еваси логиката еваси акъла.
17
2
 
5
 
! Отговори
От Силистра преди 7 години
В Силистра активността е "висока", защото е пълно с ***, които са строени рано сутрин да цъкат бюлетини...
16
1
 
3
 
! Отговори
до onz преди 7 години
пич ти сръбското за престижна музика ли я имаш или просто се дразниш с оня с караваната.
15
3
 
1
 
! Отговори
До До До Анонимен 5 преди 7 години
Аве чуваше се няква неразбурия по надолу ама ми се струва че си сънувал щот ако ва бяхме усетили най вероятно щяхме ние да ва опрааме аз и цялата бригада.То там не е за първи път да въдворяваме ред сред пияни шопи.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OnzМорските са си проблемни комплексари,оставете ги.Мълчаливи,неразговорливи,нахакани,високомерни и всичките със самочувствие.Нямат нищо общо с софиянци и пловдивчани като характер и акъл.
13
1
 
11
 
! Отговори
Един от народа преди 7 години
Даже и тези 7% са много!Българските политици не заслужават нито процент!
12
3
 
3
 
! Отговори
До До Анонимен 5 преди 7 години
Аз оня ден вързах караванката на колата и газ на Фичоза (за шопите и майните да обясня Фичоза е на 15 километра от Варна).Вчера цял ден си топих макарите в морето а вечерта купон бира скара и секс.А как е в шопландия пече ли.
11
1
 
2
 
! Отговори
101% Анти ЕС* преди 7 години
Колко от вас знаят,че първоначално идеята за създаването на ЕС е била на австрийските и френските евреи,а идеята за цялостното му формиране е била дело на нацистите?Източник: Йозеф Лео Зайферт - "Световните революционери",Сф,1985г.,с.280-285.Оригинала на книгата е издаден през 1930г. в Германия.ЕС е дясна политическа организация,изпълняваща и прилагаща на практика икономическа политика,присъща на военния комунизъм в СССР в годините 1921-1925г.
10
0
 
6
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Ако се окаже че избирателната активност е около 30 % това показва че, хората въобще не ги интересува нито ЕС и не вярват че нещо ще стане по - добре.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Ужасно си прав за съжаление.Де факто Варна бутнаха Боко,а после пък се биха да избират за кмет поредния престъпник от ордата на Боко.На това му се казва малоумие и гьонсуратлък.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 4" Има 30 кандидата. "А какво представляват тия кандидати ?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен наистина ми е интересно, хората не знаещи какво точно смятат да вършат партиите, а сега конкретно евродепутатите, за какво са отишли да гласуват ? Какво очакват и на каква база ?
6
11
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
До АнонименИ какво според Вас се получава, когато хората не гласуват? Политиците не се трогват, че им размахвате среден пръст, като не гласувате. Даже напротив, радват се от ниската избирателна активност. Кога ще го проумеете?Има още време, за да отидете до урната и да гласувате. Има 30 кандидата.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Морския бриз им изсушава мозъците. Особено във Варна.
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София и Пловдив,битува мнението,че най-тъпите хора в страната са в двата морски града - Варна и Бургас.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се надяваме да не премине 30%. Това ще е знак, че повечето народ не иска и да чува за "политиците" ни.Сега ясно кои са гласували. Които имат "право". Ама за какво гласуват въобще не знаят.Неграмотни, неразбиращи от политика, не разбиращи от управление, не разбиращи от нищо, но с "право на глас". И какво ще изберат подобни хора ?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яко ентусиасти.
1
3
 
29
 
! Отговори
Жоржи Ганчев преди 7 години
Не гледай тъпо Българино,а си задели пари за заплати за народните *** които ще изпратиш в парламента!