Над 25 хиляди българи са гласували в чужбина

Последни дадоха своя вот в Ню Йорк
26 май 2014 09:43, Александър Попов
13
Над 25 хиляди българи са гласували в чужбина
Снимка: Булфото

Общият брой на гласувалите в чужбина българи по данни на секционните комисии е 25 360, съобщиха от Министерството на външните работи.

Тази сутрин, в 02:00 часа българско време, приключи гласуването в Ню Йорк, САЩ, с което завърши и гласуването в чужбина на изборите за Европейски парламент, посочват от МВнР.

В избирателната секция в Ню Йорк правото си на глас са упражнили 52 български граждани.

Изборите за членове на Европейския парламент в чужбина са преминали в спокойна обстановка и съгласно изискванията на закона. Българите зад граница гласуваха в 167 избирателни секции в 35 държави, припомнят от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
вот преди 9 години
Поздравления, гласуващите в чужбина колкото и да са малко винаги гласуват адекватно. Изключвам шалварите. Браво, българи, знам че и вас ви боли за това, което става у нас, макар и да сте на холяди километри!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 123много мразя някой да ми каже , че нямам право да гласувам след като живея в чужбина. Слушай сега да те образовам малко комунистически червей !! Моя бзнес е в България, моята компания е със седалище в България, данаците си плащам в България - повярвай ми моите данаци са най - малко 100 пъти колкото твоята годишна заплата! А сега пак ли ще ми кажеш , че нямам право да гласувам , ***??? *** като тебе не трябва да имат глас! Не ние !
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В избирателната секция в Ню Йорк правото си на глас са упражнили 52 български граждани.----------смях :)
8
5
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
25 хил. - при над 2 млн. емигранти - ха.... че и на какво основание гласуват - след като са се спасили от това блато - за какъв дявол да гласуват....
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До цирк, MNOGO OT NAS NE SA GLASUVALI ZASHTOTO NIAMAHME NABLIZO MIASTO ZA GLASUVANE, NE VSICHKI OT NAS IMAT SREDSTVA DA OTIDAT DO STOLITZITE. LICHNO AZ OTIDOH DA GLASUVAM V CHERKVA I GOSPOD OTVARNA NA MOLITVATA. GERB, GERB I SAMO GERB.
6
10
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
те нямат право да гласуват
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щото и те са български граждани...
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ярость,турците към коя група са, че ми се изгубиха в картинката ти.
3
29
 
5
 
! Отговори
Ярость Маркса преди 9 години
Бобчо, българските граждани зад граница се делят грубо на три групи:1. неграмотни - чалгализирани, това са типичните гербаджии.2. политически неграмотни късогледи - гласуват за герб или кунка локумка.3. обрзовани, но заблудени и псевдо интелектуалци - гласуват за деформаторския блок.Ти си прецени в коя групичка псадаш.
2
8
 
10
 
! Отговори
цирк преди 9 години
интересна новина -от 2милиона зад граница -само 28хиляди гласували-шамар за всички мутрократи решили че са умни и важни
1
4
 
31
 
! Отговори
bobo преди 9 години
Я,тъпанара Станишев да ми анализира резултатите от гласуващите в чужбина,които 35 % от тях са гласували за ГЕРБ срещу само от 4,5 % за БСП !!! Хем ГЕРБ са ги изгонили от България,хем за тях гласуват!!! *** !!! Горе долу Мая Манолова - парцала ще излезе права,че само в Кюстендил са победили !!! *** си е тъпо,а пък и когато е русо много му приляга!!! Честито на ГЕРБ !!! Гаврете се сега с червените парцали !! Горките ***,с тая мома шев,станаха за смях!!!