Партиите вече са в кампания, да решават само с консенсус

"Атака" разруши парламента, смята Димитър Димитров
2 юли 2014 20:43,
11
Партиите вече са в кампания, да решават само с консенсус
Снимка: Булфото

Технически всички партии са в предизборна кампания, след като датата на изборите е обявена. Това каза пред БНР политологът Димитър Димитров. Според него всяко действие на политическите формации отсега до вота вече ще е подчинено само на логиката на предизборната кампания.

„Затова и депутатите в Народното събрание могат да приемат единствено закони и текстове, по които съществува пълно съгласие”, категоричен е Димитров.

Още по темата
Препоръката му идва няколко часа след като крехкото примирие в парламента отново се разпадна. Въпреки твърдението на партиите, че са се споразумели за законите, които да приемат до края на мандата на Народното събрание, днес ГЕРБ и БСП се скараха за точките в седмичната програма. Депутатите на Борисов провалиха кворума и парламентът се разпусна.

Според Димитър Димитров много ниският резултат за партия "Атака" на европейските избори е разрушил формулата, около която настоящият парламент е можел да върши работа, коментира той.

Политологът припомни, че служебният кабинет, който се очаква да назначи президентът през август, трябва да се съсредоточи върху неизбежен дневен ред. Той включва и детайлите от преговорите за споразумението с Брюксел, които се отнасят за плащанията по предходните периоди, както и за бъдещи периоди, когато ще трябва да бъде договорена програмата за паричните потоци, идващи от Брюксел. „Предполагам това ще е най-важният приоритет на този служебен кабинет”, каза Димитров.

Според него стремежът служебният кабинет да е консенсусен няма особен смисъл, но поддържа разговора в орбита на значението и влиянието на партиите, което е от полза за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кворумът беце брецакан от БСп ДНЕС но по прицпип атака прецакаха кворума обявявайки че няма да се появят и утре и вдругиден и по-вдругиден и ппо-по-вдругиден.....
5
1
 
8
 
! Отговори
Аз съм преди 9 години
Защо ли винаги лъжат тези ***. Кворумът беше прецакан от БСП. Аман от *** и ***, лижещи задните части на олигарси бивши ***.........
4
1
 
13
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 9 години
Не пишете лоши работи срещу дупетатите,Президенто,Боко,Серж,Меди и други,че утре ще вкарат закон който говори срещу тях-х0п в затворааа....
3
1
 
11
 
! Отговори
кракен преди 9 години
парламамента се вмириса
2
5
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Честито ви набори повишение на всички пенсии. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4. 50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5. 50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
1
1
 
19
 
! Отговори
boko kvoruma преди 9 години
ЗАКРИВАЙ!!!!!