Ако има нов Възродителен процес, той е за мъртвите!

Местан зове десните да премислят за гражданската регистрация
Обновена: 6 фев 2015 11:35 | 6 фев 2015 11:34, Камелия Цветанова
64
Ако има нов Възродителен процес, той е за мъртвите!
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Ако има нов Възродителен процес, то той е по отношение на мъртвите, защото те продължават да са с насилствено наложените им имена, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

Още по темата
„Въпрос на гавра с тези хора е някой да поставя под въпрос дали те искат да лежат в гроба с насилствено наложените им имена или не“, коментира той, след като в сряда се оказа, че нито една друга политическа сила не подкрепя промени в закона за гражданската регистрация, с които ДПС предлагат да се заличат българските имена на преименуваните в регистрите на ЕСГРАОН.

Причината са многото сигнали, които движението получавало, че при издаване на различни удостоверения администрацията искала християнските имена на мюсюлманите.

Според Местан обаче десните партии би следвало да преосмислят позицията си, защото в противен случай изпадат в изолация и минават на страната на ПФ.

„Сигурен съм, че десните ще преосмислят позицията си, защото иначе се изолират ценностно. Едно е да защитаваш демокрация и права на думи, друго е да превърнеш това в устойчив процес. Едно е да се извиниш, както направиха от БСП, ние правим разлика между думите на извинение и осъждане и реалното действие“, коментира Местан.

Според него отхвърлянето на искането на ДПС не е проява на демократично мислене.

„Ние никога не сме обвинили когото и да било от гражданите за Възродителния процес, това беше проблем на режима“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS NE E TURSKA PARTIYA , NE PRAVI NISTO ZA BILGARSKITE TURSI
49
2
 
1
 
! Отговори
кали преди 9 години
Тук живеят преди всичко българи , а не турци !!! БЪЛГАРИ И САМО БЪЛГАРИ !!! СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ !!!
48
0
 
2
 
! Отговори
mehmed преди 9 години
Ako si oburkal putq da se varnesh e mnogo trudno,osven nyakoi da ti go pokaje ili sam da si go nameri6.Osmanskoto vreme bilo ne vie kakto si go mislite,kak togava taq durjava 6te su6testvuva nad 600 godini ako kolela besila nared.Osmanskata durjava imala zakoni i pravila,mnogo narodi sa se zapazili vatre v neq i nikoy narod ne bil asimiliran!Bulgaria ne samo da osujda i da se izvinqva za vazroditelniq proces,no i trqbva deistvie za da potvardi dumite si!!!
47
2
 
3
 
! Отговори
Полина преди 9 години
Какво да направи Местан за електарата си ,че той е ченге.Първо е доносничел против своите ,а сега се прави на загрижен за същите.Ако това не е неуравновесен човек какво е.Как България да разчита на такива безхарактерни хора,то и резултата е затова толкова лош за тези 25г.демокрация.Няма нищо лошо да има демократично и свободно общество но всичко да си има граници,а простотиите на Местан са безгранични.
46
4
 
3
 
! Отговори
Роди преди 9 години
На нас ни е натрапена мюсолманската вяра и Местан е плод на онази част от населението което е колебливо и страхливо за което е по лесно да си смениш вярата но да си жив,дакато др.не са я приели и са платили с живота си.Сега България си пати точно от тези колебливи и страхливи люде които мътят живота на бъл.граждани.Възродителния процес не смени вярата на мюсолманите ,само имената и те пак си ги върнаха.Незнам мюсолманин да е станал християнин,ако има такъв случей то е по желание на самия чо
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не застане и не попита Местан- а какво става с онези българи, на които насилствено им е сменяна вярата в продължение на 500 години? Има ли някакво достойнство тук? Кой може да твърди, че всички турци в България са религиозни? То в Турция не са, пък тук да са.Не одобрявам да се говори от името на всички от присвоената от определени индивиди от ДПС ли от Дс ли, вече се обърках.Гражданите имат право на избор, не ги плашете и не ги употребявайте.Не позволявайте и вас дави употрабяват!
44
1
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Прав си.Местан защитавал слабите ,ама тези слаби бълват по 5-6 деца които не стават за нищо,освен да се издържат от труда на грамотните и работещи които не могат и едно дете да създадат ,защото трябва да хранят децата на малцинствата и ако все пак се решат на едно дете то им идва на баир цялата работа ,хем своето да издържаш ,хем още 5-6 чужди дето незнаят как да спрат,само спят и се е..т.Папата е казал преди 1м.не се множете като зайцизащото родителсвото е отговорност и е прав .
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, извинете се за БУНОВО!
42
1
 
4
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Ох,тоя вече не е за търпене.Какво се е хванал за мъртвите ,ние живите се чудим как да оцелявами и как да подобрин живота си той все мъртвите,мъртвите.А че умиращите от болести в България надхвърлиха 150% Местан мисили ли?За настоящето да мисли ,миналото няма да се върне,нито поробени и убити българи от турското робство ,нито хората от ,,възродителният процес"Да престане вече да ни трови с небивалици.досаден е.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOQ DOGAN LUDI LI E? TRQBVAT MU OFICIALNO KOLKO TURCI SA BILI UBITI I DA NI SADQT ZA GENOCID ? DPC I TURCITE TRQBVA DA IZLQZAT OT VLASTTA ! TURCIA KOLKO TRQBVA DA NI PLATI ZA 500 GOD GENOCID ? DOGAN I MESTAN RABOTQT ZA TURCIA S CEL:ISLQMIZACIA NA BG I PODKOPAVANE STABILNOSTTA NA BG !!MAXNETE DPC OT VLASTTA, TOVA E TURSKA PARTIA
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига вече! Айде вземи се в ръце и се укроти. Направи нещо за електората си, че вече нямат какво да ядат. Освен да им предлагаш да повишат доxодите си като раждат на по 8 години нищо друго не измисли. Сядай и мисли какво да правиш, защото xората ти ще те те изxвърлят и вез наша намеса.
39
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Че ни е дотегнал гадния ага, дотегнал ни е. Ама кой има вина тоя козел да е в парламента и да си развява феса? Уж интелигентните българи, които преди изборите гордо разправяха, че нямало да гласуват щото нямало за кого и че не трябвало да бъде задължително гласуването. Та заради тези тиквеници Местан се изживява като ментор. Дано следващия път им дойде акъла на нашите сънародци и Местан да ходи да си даскалства в някое село.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това същество говори за неща от преди 30 години.На кого ли му пука,че някога неговите ортаци,комунистите, са ги ....,нали се целуваха ,нали се прегръщаха,нали заедно обедняха българина,сега на чий гроб плаче,ченгето му с ченге.
37
0
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Целта е ясна. Местан иска да докаже, че в нашите земи са живели само мюсюлмани. Подлото ченге си мисли, че никой не го разбира.
36
1
 
19
 
! Отговори
LPP преди 9 години
АЛООООО,ГОСПОДИН ФИЛОЛОГА ЗАПОЧНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА ЖИВИТЕ ЧЕ ОТ ВАШЕТО МИСЛЕНЕ ВСИЧКИ СМЕ ТРЪГНАЛИ ЗА ОНЯ СВЯТ......АНАДЪМО?
35
0
 
17
 
! Отговори
Продълж. на 38 преди 9 години
Бай Местане,Знаеш ли каква е разликата между сегашната минимална работна заплата и тази, с която един млад висшист бива назначаван в БАН? Тази разлика се равнява на цената на НЯКОЛКО ХЛЯБА.Само че индивидите от проблемния етнос не желаят да започват работа за минимална заплата - по-изгодно им е да живеят на соц. помощи.Или, работата на младият висшист струва само няколко хляба повече от тази на неграмотния?И младите висшисти не създават деца.Това не тревожи ли съвестта ти, правозащитнико?!
34
0
 
15
 
! Отговори
Местан,колкоЩеСтрува преди 9 години
реализирането на инициативата, която предлагаш?Вчера предложи от мизерния ни бюджет да се откъснат 200 милиона, за детски градини в онези махали, в които ходят на работа само една нищожна част от жените. Останалите са избрали да паразитират на гърба на данъкоплатеца, като създават с дузини бъдещи неграмотни хрантутници.В кварталите, в които живеят работещи жени, местата в детските градини не достигат, но това не те вълнува.Знаеш ли каква е разликата между минималната работна заплата (продълж
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъртака съвсем е изперкал! Накои хора и на стари години стават за смях. А този *** стана отдавна за подигравка. Сам си е виновен!
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците как не им писна от този не мога да разбера? Да ровиш тютюн като роб, а той да дрънка някакви неща, които нямат нищо общо с реалността? Всичката Мара втасала, само възродителният процес е проблемът и то след като се прегръщаха със Станишев, извиняваха се сто пъти и какво ли още не.
31
0
 
15
 
! Отговори
мм преди 9 години
Местанчо,нещо много се филмира.Каква е задната му цел?От изборите не е бил така усмихнат.ДА СПРЕ да ,,рови'' в този възродителен процес,щото едно ***,колкото повече го ровиш-повече мирише!!Да си оправи сметките с БКП тоест БСП насаме.Ако трябва да прочетат историята,ако трябва да се прегръщат ***-а-алко по-наведени.НО ДА МЛЪКНЕ и да си пие виаграта и ще види,че ще му е п-добре