Йотова не вярва в искреността на Първанов за оставка

"Тази пиеса я играем за втори път"
Обновена: 27 фев 2015 10:38 | 27 фев 2015 10:37, Анисия Иванова
23
Йотова не вярва в искреността на Първанов за оставка
Архив: Булфото

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова заяви, че не вярва в посланието за оставката на лидера на АБВ Георги Първанов. Пред БНТ тя обясни, че за нея това е подготвен сценарий, а "тази пиеса я играем за втори път".

Вчера лидерът на АБВ заяви, че на първия НС на движението ще си подаде оставката, защото не е съгласен с решението на парламентарната група да подкрепи в НС заема от 16 млрд. лв., искан от кабинета.

Йотова припомни, че Първанов е искал да си подаде оставката и веднага след последните европейските избори, когато АБВ не можа да вкара нито един евродепутат.

Още по темата

"Тогава всички в АБВ вкупом го помолиха да не го прави. Аз не зная кога ще бъде следващото заседание на техния ръководен орган, но съм убедена, че ще повторим същия сценарий”, коментира евродепутатът.

По думите ѝ става въпрос по-скоро за политическа стратегия, отколкото за някакво емоционално решение. Йотова е  убедена, че подкрепата на АБВ за дълга е решена още от самото начало, но е било много трудно да се обясни на избирателите защо се подкрепя едно решение за 16 милиарда.

Според нея случващото се е една добре разиграна пиеса от началото до края, в която трябваше първоначално да има своите съмнения за подкрепата на дълга, и след това да има този естествен и логичен финал. Това решение и тези партии, които подкрепиха заема, още веднъж показват правилността на нашето решение да нямаме нищо общо с това управление, а да останем в опозиция, допълни тя.

Евродепутатът заяви, че не е убедена, „че левите избиратели вярват на г-н Първанов в този случай и в искреността на това желание за оставка".

„Не смятайте, че левите избиратели са толкова наивни. Те са се нагледали на какво ли не, на какви ли не обещания, на рязък завой в последния момент, така че мисля, че отдавна тези маски са паднали, отдавна картите са раздадени на масата и знаем кой кой е”, коментира Йотова.

Целта на този сценарий според Йотова е да се удържи едно положение, в което хем участваш в правителството, а от друга страна, искаш да си задържиш избирателите.

"АБВ не се превърна в притегателен център, в нещо ново по отношение на лявото. Това продължава да бъде една елитарна партия", отсече Йотова.

След решението им да подкрепят дълга, което е едно от най-отговорните решения, но не в положителен смисъл, едва ли ние от БСП можем да намерим пресечната точка в разговорите с тях. Това се отнася в пълна сила и за предстоящите местни избори, допълни евродепутатът.

Йотова обаче оцени качеството на дебатите в НС по време на гласуването на дълга.

"Прави чест на българския парламент, защото в този дебат отсъстваха лозунгите. Покрай емоциите имаше много съществени аргументи и от едната, и от другата страна. Смятам, че така трябва да се води такъв дебат", обясни Йотова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
BB преди 9 години
Prava e jenata umna e a i ne e predatel. Sa Goze e jasno uj napuskat ama komunagite ne priemat i Goze ostava igrata e sa Stojana mutafova i Vejdi pomaka dps gerb Sa v edno Tova e ogovorkata na dps
12
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Ако парламентарната група на АБВ решава сама как да гласува в парламента, то за както Първанов да стои като председател на АБВ. Излиза, че само им служи като параван. Ако партийните организации подкрепят Първанов, да поискат снемане на доверието от тези депутати, който са гласували за заема от 16 милиарда, който целия народ ще плаща. Иначе Първанов ще говори едно, те ще вършат друго - що за партия е това, и кой ще и вярва.
11
0
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
за толкова милярда правя кои квото и когато ми каже !
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIA E GROZNA KATO PARTIATA SI
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен големите мазоли на колената, нищо друго не е останало от партиината и кариера на тази
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
удоволствие е да се наблюдава как другарите се ръфат един друг
7
2
 
11
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Стария и изпечен доносник на ДС е най долния и подъл политик в България. Никой не му вярва , че не е знаел за гласуването на АБВ . Това е номер да се хареса на БСП с цел да изрита Миков и той да стане шеф. Това е негова мечта , но преди това Станишев го изхвърли .
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Илиянче, ти не сили част от пиестата, заедно разбира се, и с другите твои дружки!?
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Н е разбрах -ще я поФтаркат ли брюкселската рошла, или са я поФторили?
4
1
 
9
 
! Отговори
Светлин преди 9 години
Чудя се дали тази ми е новия фаворит за "любимка" от мръсните комунисти, въпреки че Майчето, трудно може да бъде изместена.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е има си хас да му приемат оставкат.ми няма да стане.ген.Мио Миов няма да даде
2
5
 
7
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Между Станишев и Първанов вярвам на онзи с 6-те апартамента.
1
1
 
20
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
Не смятайте, че левите избиратели са толкова наивни. Те са се нагледали на какво ли не, на какви ли не обещания, на рязък завой в последния момент, така че мисля, че отдавна тези маски са паднали, отдавна картите са раздадени на масата и знаем кой кой е,Помним, Йотова, какво направи другаря Станишев...