Борисов към горските: Ще смажем, който ви притеснява

От 1 май вдигат заплати в Агенцията по горите, дават и облекло
Обновена: 2 апр 2015 15:57 | 2 апр 2015 15:55, Веселина Йорданова
76
Борисов към горските: Ще смажем, който ви притеснява
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

От 1-ви май ще бъдат увеличени с 20% заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Всички работници в Агенцията ще получат и ново облекло.

Борисов поиска от тях да следят камионите с дървен материал да не бъдат претоварвани, за да не повреждат пътната настилка.

"Където има някой да ви притеснява, да ви оказва натиск – просто ще ги смажем. Няма от кой да ви е страх, вършете си работата. Подайте сигнали и гледайте след това какво става. Камионите с дървен материал са изключително тежки. Претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Като минат тези камиони, ги чупят като вафли, а като стъпят на магистралата, я правят на коловози", разясни премиерът, цитиран от БНР.

Борисов настоя, че горските наблюдават целия процес.

"Един ТИР препълнен, а аз празен или полупразен не съм видял, по пътищата е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон, да издържи", допълни министър-председателят.

Министърът на земеделието Десислава Танева обеща промяна в начина на стопанисване на горите.

"Всеки от вас, който стои тук, трябва да си даде ясната сметка, че ние трябва да положим усилия тази ерозия на доверието към системата да спре. Във всички политики и решения, които вземаме, повярвайте, никога водещият критерий няма да са парите, които може да даде тази система или печалбите, които могат да дадат. Ние сме изправени пред общественото искане да променим начина на стопанисване на гората", подчерта тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
господин.Борисов вие къде живее те не видяхме да сте уволни ли и един от ваш ти подчинени служители как ще се борите тогава с дървената мафия седемдесет процента от тях са далаверата от сечта в гората никой не каза че от министерството е завишен плана за добив на дървесина защо си измивате ръцете с фирмите кой е виновен този които яде баницата и ли които му е дава ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ слезте малко при обикновените хора и ще разберете каква е истината
54
1
 
1
 
! Отговори
Guncho преди 9 години
Tirove po 60 tona
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Генерале!Много ми хареса това твое обещание и с нетърпение чакам да видя как ще смажеш престъпните деяния на проблемния етнос поне в тази сфера.Помня като слон и няма да забравя какво обеща.Хайде да те видим сега, какъв мъжкар си!
52
4
 
6
 
! Отговори
селим до 59 преди 9 години
Сега не сечат ходи да видиш какво става,но вече няма хубави обекти и ГРОБАРИТЕ се сетиха да правят увеличение на заплатите и да следят трафика на дървесина.Мойто момче няма този онзи всичките направиха груби грешки при управлението и всеки открадна каквото можа и накрая взаимно се плюят пък на едно маса и на едно гърне сядат!от мен толкова
51
2
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
i az se pritesniavam kato gledam kakvo stava .
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До селим до 55Koe neznam ve , vsi4ko dps se4eshe kato beshe na vlast ot 2001 do 2009 ko se praish na lud i ti,
49
3
 
7
 
! Отговори
селим до 55 преди 9 години
БЪДЕТЕ ЕДИН ПЪТ ЧЕСНИ!Като не знаеш недей се обажда ДПС сечели само горите дрън дрън,тя беше и винаги е била третата силна партия последната дупка на кавала.Герб пък управлява България от 2009 година и продължи същата политика без да има кой знае колко различие от другите партии,минаха колко години и най-накрая се сетиха да измислят нещо за да измият на народа очите НО КЕЛ ФАЙДА ГОРИ НЯМА ТЕ ВЕЧЕ СА ИЗСЕЧЕНИ!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Мачкайпаразитите! преди 9 години
Думи, думи, думи... Дела трябват Борисов, дела! Толкова ли е трудно да се хванат тия ***, които ежедневно унищожават българските гори и да се въведе ред в този жизнено важен за страната ни отрасъл?! Фирмите, които изсичат горите ни трябва да се задържат за всяко отсечено дърво да засадят поне 10 фиданки. Такова малоумие и разсипия няма никъде в Европа, куцо, кьораво и сакато се юрна по горите и варварски сече ли, сече... На това поредно българско безумие трябва незабавно да му се сложи край
47
3
 
0
 
! Отговори
За жалост преди 9 години
Навремето като върнаха гората на дядо ми и първото което направихме бе да извикаме да я осекат и да вземем парите и комшийте се чудиха що тъй , ама след време като им осякоха техните БЕЗ ЗА ГИ ПИТАТ и без да вземат 1 лв. и си дадоха сметка що тъй .
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia stana ve4e 15 godini , dps to sekat gorite sega li se setihte
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50Не, бе! Огромна част от сечта се извършва законно. Виж коментар 50 на Сечко. Незаконното е само покрай. Уверявам ви, че изсичането на горите е в пълен ход, но основната част е подплатена с позволителни. Разбойничеството не се извършва нелегално, а най-най-легално. Освен това, ако звъните на 112, за да проверят сечта, могат да ви заплашат, че ще бъдете глобен с нам колко си хиляди лева за злоупотреба с телефона и подаване на заблуждаваща информация.
44
2
 
4
 
! Отговори
selski horemag преди 9 години
snimaite kamionite s darvenia material i puskaite videoto v youtube!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората от дървения бизнес просто трябва да се изтребят. Палеж на джуганите и разстрел на фирмаджиите. Друг вариант не виждам.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 36И как ще ги смаже,моля ви се?И сега има закони,но не се спазват,или по мутренски?Ама то мутрите секат,как така себе си ще смазват?
41
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кого смаза,бе простако!-Само обикновения човечец,помпаш мускули,белким ти повЕрва нЕкой,свършват будалите,баце!Дано и теб някой те смаже,ама истински,както заслужаваш,че такова мазало омаза....не може се оправим и след 50 години!
40
1
 
12
 
! Отговори
батенце преди 9 години
На картата на България съществува един град Стамболийски. Там на ден към местния завод за хартия влизат около 40 претоварени тира с дървен материал. Ако някого от Вашата медия го интересува сензация, нека провери. Пътищата в града са разбити от преминаващите денонощно тирове, къщите са напукани, защото пътищата не са пригодени за такива товари и има страшно вибрации.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък веднъж,като заведох горския да види,че ми секат от гората.И той като видя кой реже и избяга.И от тогава,като ме види и гледа в земята все едно не ме познава
38
2
 
27
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
Ние от кога чакаме тия закони бат Бойко да се спре корупцията и масовото изсичане на горите.Действай до като не е станало късно
37
2
 
11
 
! Отговори
От Тревненско 2 преди 9 години
с горския понеже "братята" бяха захванали да режат и нашата гора.Та човека ми изкара една голяма карта около метър на метър.Нашата гора около 10дк беше с размерите на 20 стотинки.При въпросът ми кога ще спрат да секат,че път вече не остана.Той ми отговори:Тепърва ще се сече.Съжалявам.Не зависи от мене.///На ден минават по 7-8 пълни джогана вече няколко години и сега тепърва започвали.Няма оправия и това е.А този горе щял да смачка всеки,който пречи.Ами браво,хвала на такива държавници.
36
1
 
17
 
! Отговори
От Тревненско преди 9 години
Баба ми е на 88,но според нея е на 16(8+8).Живее на 15ина км. от Трявна в къща отдлалечена на 2 км. от селото.Покрай двора минава малка рекичка-просто райско място,ноооооо....До преди 2-3 години можех да си ходя с нормалния ми лек автомобил.Сега е някакъв ад.Сече се поголовно.Дядо ми(светла му памет)е направил каптаж навътре в гората,от където сме си прекарали питейна вода,която е невероятна.Естествена камионите го пръснаха.Признаха си грешката,но познайте кой го оправи.Наскоро имах среща с горс