ГЕРБ пишат по-ниски глоби за греховете на веригите

Ще правят промени в Закона за защита на конкуренцията преди второ четене
30 апр 2015 12:29,
12
ГЕРБ пишат по-ниски глоби за греховете на веригите
Делян Добрев. Снимка: Булфото

ГЕРБ настоява за по-ниски глоби за нелоялна конкуренция от страна на големите търговски вериги. Управляващите ще направят промени в закона за защита на конкуренцията между първо и второ четене, с които ще запишат новите санкции.

По-рано днес парламентът прие изменения в закона по предложение на БСП, с които оряза привилегиите на големите търговски вериги спрямо българския производител.

Още по темата
ГЕРБ протестират срещу текст в новите правила, според който хипермаркетите ще бъдат глобявани за нелоялна конкуренция с 10% от оборота си за предходната година. "Това е сериозен риск за българските предприятия. Ако санкцията се запази в този вид, вероятно големите вериги ще предпочетат да не продават български стоки, което ще ощети предприятията“, обясни Делян Добрев от ГЕРБ.

Според партията му глобата трябва да бъде 10 на сто от оборота на конкретната стока за предходната година.

Добрев обясни и че ГЕРБ ще предложи да се създаде помирителна комисия. „Това ще е нещо като арбитраж, където двете страни да се разберат сами и доброволно да постигнат някакво споразумение“, обясни бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ще ти простим греховете, Верижно чадо, ако направиш дарение на нашата света герберастка църква. Амин."
9
0
 
1
 
! Отговори
?! преди 8 години
Боже, що за заглавие?!
8
1
 
4
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Вместо да пишат разни оценки, да вземат да си напишат оставката на правителството
7
2
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Време е народът да пише и на тях ниска оценка и да последват съдбата на НДСВ... Вън продажниците и крадците от политиката
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голените инвеститори в БГ - германските магазинери.В кауф. има английски моркови САМО по 1.89, външният им вид е ...... трябва да се види, не може да се опише, просто няма как да попаднат в западната мрежа, а ни говорят за криви краставици.
5
1
 
10
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 8 години
За всички, които ходят на дир.бг ВНИМАВАЙТЕ МНОГО: Дирът подържа хакерчета, които на посетители на сайта, които не харесват ГРОБ и Тиквата, инсталират шпионски кукита, които са с вредоносно действие и са предназначени за следене на активността им в интернет.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ГЕРБ протестират срещу текст в новите правила, според който хипермаркетите ще бъдат глобявани за нелоялна конкуренция с 10% от оборота си за предходната година. "Това е сериозен риск за българските предприятия."Ааа не, без тези номера, вдигнахте глобите за пътни нарушения с мотивите, че ниските глоби нямат възпиращ ефект, всеки си ги плащал досега и продължавал да извършва нарушения. Значи 10-те процента глоба за веригите трябва да останат, защото имат мощен възпиращ ефект.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори след като с половин уста признаха, че веригите са били нелоялна конкуренция, герб пак се чуди как да им смекчи наказанието... А като се сетя Роската с какъв плам защитаваше веригите и налагаше вето, няма как и той да не е на процент.
2
3
 
22
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Може и въобще да не пишат глоби, нали си взимат процента.
1
5
 
12
 
! Отговори
Popa s bradvata преди 8 години
Golemi prodajnici sa gerberite eiiii sabuvat si ga6tite pred vsi4ki firmi koito sma4kaha rodniq proizvoditel.