Социалистите не забравиха рождението на Димитър Благоев

Почетоха и го с любимата му песен "Ален мак"
17
Социалистите не забравиха рождението на Димитър Благоев
Снимка: БТА

"Ален мак" - любимата песен на Димитър Благоев - Дядото, прозвуча по време на честването на 159 години от рождението му днес в къщата-музей в Банкя.

Организатори на тържеството бяха ГС на БСП - София, и РС и младежкото обединение на БСП - Банкя.

Тези, които ни дават силата от историята на нашата партия, не са минало, те са бъдеще - бъдеще за хиляди млади хора, които ще могат да налагат един друг, по-справедлив и по-свободен свят, в България, каза председателят на БСП Михаил Миков, след като поднесе венец в памет на Дядото, предаде БТА.

Днес, когато отбелязваме годишнината, трябва да си задаваме въпроси на себе си - достойни ли сме, силни ли сме да тръгнем отново напред, организирани ли сме, за да поведем хората, дисциплинирани ли сме и самодисциплинирани ли сме, за да налагаме политиката, необходима на бъдеща България, посочи Миков.

Той припомни, че Сергей Станишев е избран за президент на ПЕС за нов мандат и отбеляза, че това е повод за гордост - както за социалистите, така и за българите като цяло, защото това, по думите му, е и признание за България.

Депутатът от "БСП лява България" Желю Бойчев отбеляза, че политическото и идеологическото наследство на Димитър Благоев хвърля мостове във времето и историята. Тези мостове са ни необходими, за да преодолеем съвременните предизвикателства пред левицата, коментира той.

За да почетат Димитър Благоев, пред къщата-музей в Банкя се бяха събрали десетки хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо има комунистическата партия (БКП, БРП(к) и т.н.) със социалдемократическата партия на Благоев (БРСДП). Всичко си присвояват и имат разни претенции, но БПСДП не е правила атентати, убийства ... Промяна на името отново, но народът е казал: козината си мени, но не и нрава!
4
2
 
1
 
! Отговори
#КОЙ преди 8 години
На същия конгрес не подкрепя националното обединение на българския народ, а издига тезата за създаване на Балканска федеративна съветска социалистическа република, включваща в състава си и Македония.От 1927 г. сътрудничи на съветските тайни служби (ГПУ), включително като офицер за свръзка с Вътрешната македонска революционна организация (обединета).
3
0
 
3
 
! Отговори
#КОЙ? преди 8 години
Георги Димитров е мобилизиран по време на Междусъюзническата война през 1913 г., но на изборите за 16 Обикновено Народно събрание (24 ноември 1913 г.) е избран за депутат. Така вместо на фронта, попада в парламента и на 31 г. става най-младият народен представител в Царството. През този период приема вижданията и постановката на Димитър Благоев по националния въпрос и се оформя като привърженик на идеята за Балканска федерация. На XXII конгрес на БРСДП (т.с.), който става първи конгрес на БКП.
2
3
 
6
 
! Отговори
историко 6 ти дан преди 8 години
Туй безродно *** е бил идол за поколения червени родоотстъпници...а сега следват няколко'' мили'' думи за роднините ан всички интернационалисти, комунисти, рашисти и пр. родоотстъпници
1
2
 
5
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Басе пък си обича песента алена магнолия!