Кабинетът ще влоши отношенията ни с Русия!

БСП се обяви против разполагането на военна техника у нас
183
Кабинетът ще влоши отношенията ни с Русия!
Снимка: Булфото, архив

Според лидера на БСП Михаил Миков нито българските граждани приемат, нито българските интереси налагат разполагането на военна техника , нас във връзка със събитията в Украйна.

Още по темата
От името на левицата той обвини правителството, че влизайки в тайни договорки, които целят да свалят отговорността от него за това решение, връщайки се назад в миналото относно общите ни споразумения за членство в Атлантическия съюз, не информира българското общество за това какво се случва по отношение на разполагането на техника в контекста на плановете, свързани със ситуацията в Украйна.

Той обясни, че БСП не е против отношенията със САЩ, но отношения на равноправна основа, на ясна основа, при отчитане на взаимните интереси, при отчитане на това, че в тази ситуация България ще понесе нови загуби от превръщането й в прифронтова държава.

„Ние ще продължим да бъдем последователни и ясни в позицията си.Позиция, която отговаря на интересите на българските граждани, позиция, която отговаря на дългосрочните интереси на България, позиция, която в крайна сметка отговаря на интересите на българската икономика“, заяви Миков.

По думите му в ситуация, в която се слагат и елементите на прифронтова държава и ангажирана с позициониране на военни сили техника, ще има допълнителни загуби за нашата страна и допълнително ще бъдат усложни отношенията ни с Руската федерация.

Според Миков трябва отговорен диалог, в който политическите сили да изключат елементарните си интереси в рамките на политическото позициониране преди предстоящите местни избори.

Това изисква отговорен диалог, в който и правителство, и опозиция, и всички извънпарламентарни политически сили трябва да гледат на първо място едно - интересите на България в сложната обстановка, която съществува на границите на ЕС и в Близкия Изток, завърши Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До 167"Свободата, Санчо, свободата ..." руснаците не са я и помирисвали, от както са прегазени от татарите. Затова предпочитат да живеят под властта на тоталитарни и автократични режими.По този показател нямаме нищо общо с тях! С изключение на безродните комунисти, мнозинството българи предпочитат личната и обществена свобода и намират начин да заобиколят всеки натиск и ограничение.
95
7
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До 166. Съмнявам се да сте съвсем наясно какво точно руско е имало у нас през соца, признавам и аз не знам, но във всеки случай е доста повече, отколкото се е знаело. Колкото до съветските бази в България причината да няма е, че българските комунисти и майка си биха разстреляли, за да угодят на Кремъл, какво остава да се бунтуват или отстояват националните ни интереси(македонската и тракийската "нация") . Както сега американците "демократизират", така СССР налагаха "народната власт" в Полша, Чехия, Унгария и ГДР
94
3
 
6
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Миков, ти и твоите колеги от всички политически формации, не решавате нищо. Но това няма значение. Има значение, че народът е толкова осиротял, обеднял и оскотял, че няма воля и разум да се защити от вас и вашите чуждоземни господари.
93
7
 
4
 
! Отговори
рaзумния преди 8 години
Бългaрия е в НAТО! Тези войски, които ще влязaт нa нaшa територя сa нaтовски! Ще си проведът учениятa и ще си зaминaт. Толковa ли е трудно дa го схвaнете твa нещо, че щели сме дa влошим утношениятa си с Русия aбе яяя глупости. Нa прaктикa тези нaтовски войски сa и нaши! Товa, че един мaлоумен комунист се вкaрвa в някaкви филми зa дa дрaзни нaшите медии и политици съьо тaкa и външно икономико-политически утношения еее моля ви сa сегa.
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутрите от ДансДанс запалиха автомобила ни !там ли ви е силата да убивате и крадетеДанс и нац. сигурност организират износа на бели роби !
91
15
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До 160, ако разсъждавахте щеше да ви е ясно, че имаме 100% енергийна зависимост от Русия, която ни е наложена чрез кремълските слуги у нас и от Кремъл могат да ни извиват ръцете когато си поискат( за справка казусите "Овър газ-Газ оувър" и "Иде ли ... танкер към Бургас"), . Истинската власт е икономическата, а тя се държи все от бивши "другари", на които западното им са само сметките и имотите в Австрия и Швейцария. Колониите са страни, от които се черпи, а тук дори овце не останаха,има само тикви.
90
9
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До 158,Между фес, *** и каскет няма много голяма разлика.Ако мястото ни не беше толкова стратегическо за Европа и ги нямаше хора като Левски, Раковски и Стамболов, от вилает в една изостанала феодална държава щяхме да станем губерния в друга изостанала феодална държава, далече от идеала на Левски за "Чиста и свята република".С руснаците имаме много общо и близко, но властта няма приятели - има интереси, сфери на влияние и контрол. Путин и кликата му от олигарси не са ми приятели, нито слугите им са такива..
89
9
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До До чист БългаринРусия никого не е освобождавала. Русия е естествен враг на българскат държава, защото иска Проливите. За да стигне до проливите, трябва да ни сгази нас. България в руските планове фигурира само като Задунайская губерния, населена с росияни от български произход.
88
8
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Що за евфемизъм е положението "партер", в което сме спрямо Русия от 70 години да се нарича "отношения" ?На комунистите това може да им е привично, свикнали са да "връзват връзки", но други не сме на това мнение, червенотиквеници ! Чемодан, вокзал, Москва! Бегом!
87
5
 
4
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
Пази Боже еврейн да ти плаща и руснак да те ''освобождава'' !
86
2
 
3
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Миков, ти си двуликия Янус. Когато Атака предложи да се прекрати договора за американските бази, ти заяви че това е невъзможно и твоята партия гласува против.Когато сте в опозиция говорите едно а когато сте на власт вършите друго.За това загубихте електората си. Идват избори търсите избиратели, но те не ви вярват вече.ГЕРБ БСП и всички останали сте едно кутило.
85
3
 
8
 
! Отговори
Шумкар преди 8 години
Гурбетчия,няма да питам баща си защото помня събитията......Когато свалиха Тодор Живков бях дежурен по поделение и на другия ден ме привикаха ВКР....да разберат мнението ми....Помня и съм свидетел във войската как се тресяха с турците в казармата...Та на мен точно не давай акъл!!!!!
84
10
 
7
 
! Отговори
Шумкар преди 8 години
Гурбетчия,тия ги разправяй на малките деца...Всичко беше поръчка на ДС около Възродителния процес за да се развържат ръцете на милиционерите.. И ги убиха(народния съд) на бързо да не се разприказват...
83
11
 
10
 
! Отговори
шумкар преди 8 години
Нашите атентатори от гара Буново се оказаха доносници към ДС/КГБ!А помните ли и църквата взривена 1925г..пак хора на Москва
82
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А днес Борисовия парламент прие задължителните застраховки за имот - около 100 лева за апартамент!Честито робии вервайте му!
81
11
 
6
 
! Отговори
глас от народа преди 8 години
В днешна Русия не са популярни нито Ленин, нито Сталин. За комунизма не могат да кажат една добра дума. Този алкохолик се опитва да бъде забелязан от някой неосведомен пенсионер и няма нищо общо с действителното състояние на нещата. Сигурно си е сложил Маки след бръснене.
80
11
 
10
 
! Отговори
Шумкарин преди 8 години
3-ти март е велика дата за България. На 03.03.1918 година Русия капитулира пред Царство България и подписва Брест-Литовския мирен договор...след нахлуването на руски войски в Македония и Добруджа....През 1916г бомбандират Варна и Балчик
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събраха се! И *** и одисейчо и распутин,сигурно е имало строева подготовка и порицание за слаба активност!
78
4
 
7
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Откак Горби обяви ембарго на Болгарский перец, никой не го е вдигал. Вече 30 години. За какви отношения ми говори този?
77
12
 
11
 
! Отговори
ДО 123 шумкарина преди 8 години
Абе шумкарин какви глупости говориш съветската армия нито една бомба е хвърлила в България нито един куршум е изстреляла.Това можеш да ги говориш на тези които са родени след 1989г при капитализма. Сърбите хвърляха бомби защото наши войници се биеха на страната на германците в Югославия а и в Гърция също бяхме окупирали остров Тасос, гърците пищяха от нас, и дълги години си плащахме репарации за това.