РБ поиска вето върху закона за "Военна информация"

Кънев: По предложение на БСП приехме грешно решение!
18
РБ поиска вето върху закона за "Военна информация"
Снимка: БТА

Реформаторите излязоха с призив за президентско вето върху приетия вчера от парламента Закон за служба "Военна информация" заради поправката "Бакалов".

Изненадващо, по предложение на Таско Ерменков от БСП, но и с гласовете на ГЕРБ, депутатите вчера записаха такива изисквания към шефа на служба "Военна информация", на които настоящият Йордан Бакалов, който пое поста през май тази година, не отговаря.

Още по темата

Според закона ръководителят на службата ще трябва да е военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание.

Предложението беше на Таско Ерменков от левицата и мнозинството го одобри, въпреки че на първо четене проектът даваше възможност ръководителят на службата да е и цивилен служител, какъвто именно е Бакалов.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обаче отсече, че това е неправилно.

"По предложение на Таско Ерменков се прие грешно политическо решение, което е във вреда на националната сигурност на страната и няма никаква причина да се ограничава толкова рязко кръгът на възможни ръководители на "Военна информация", коментира той и добави, че се надява след като президентът върне закона в парламента за ново разглеждане да има задълбочен дебат с ГЕРБ.

Военният министър Николай Ненчев, който назначи Бакалов за шеф на службата, днес пък го похвали.

Качеството на работата във "Военна информация" се е повишило значително, откакто Бакалов е там, посочи Ненчев.

Той добави, че е говорил и със служители на службата, които също са много доволни от Бакалов.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Stiga be roditelite vi pramova i dr s komunagite a Sega samo Pluskat horata ot ataka govorat istinata s fakti pri Mitko Zonev Kolko sa bivschi komunagi v gerb kato za4evs vrl4ev i dr agenti bkp taka i pramova. Radsn4o gorkoto mom4e
11
0
 
1
 
! Отговори
СОЛУНСКИ преди 5 години
Всички днешни генерали и полковници са проруски мекерета. Всички са завършили съветски и руски военни академии. Затова -Вън от БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. В НАТО И БЪЛГАРИЯ НЯМА МЯСТО ЗА ПРЕДАТЕЛИ И ЧЕНГЕТА. ЗА ТЯХ ИЛИ СИБИР ИЛИ ВЪЖЕТА .
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен -"...ръководителят на службата ще трябва да е военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание" и завършил руската академия !ми направо си вземете руснак, близък до президента им.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BAKALIN MOGE DA PRODAVA MEKIZI,NO NE I DA BADE SHRV NA VOENNIAT SEKTOR.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...ръководителят на службата ще трябва да е военнослужещ на действителна военна служба с висше военно звание" и завършил руската академия !
7
7
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
До Д. ДимитровТова е целият проблем на умираща България ,че не потърси отговорност и не осъди като шпиони на чужди държави,служителите на ДС които работеха на за българския,а за Руския интерес,не осъди нито един от ДС които разбиха съдбите на хиляди интелигентни Българи,които не искаха да се примерят с комунизма. Единствено Българите Не извършихме лустрация и тези безродници от ДС продължават да унищожавят всичко гарадивно в държавата и никой не ги съди,затова умираме като държава.
6
0
 
7
 
! Отговори
х преди 5 години
Какво вето бе????????????????? Изчезвайте веднага от коалицията с мутрокомунистите от ГЕРБ и напуснете НС за да му лъсне осраното Д на мутрон. Ако останете,значи ви интересува само кокала и ще за губите избирателите си ,на които обещахте никаква коалиция с министър председател мутрон.
5
6
 
17
 
! Отговори
Д. Димитров преди 5 години
На тоя Деформатор Рамадан, май някой му е дърпал ушите в US посолството...Все пак USA са вложили доста средства в Бакалов за да го докарат до тази службица от която ще освети и малкото ни останали разузнавачи, милеещи за родината!Рамадане, костовистко чедо... до кога ще работиш срещу националния интерес на България!Ще дойде ден в който всеки национален предател ще отговаря за действията и бездействията си пред целия български народ и тогава ще стане страшно за вас ПРЕДАТЕЛИ! ДО КОГА???
4
1
 
14
 
! Отговори
ме преди 5 години
Я пак, против националната сигурност е шеф на Военна Информация да бъде военен на активна военна служба и с военно образование??? Ами запишете тогава на кой трябва да служи активно въпросният шеф. Да се знае поне, да не се пънат някакви български военни да служат на страната, а направо да се записват в нужната чужда армия. То така излиза...
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ ПОСЕРКОВЦИ РЕФОРМАТОРИЯСНО ЛИ ВИ Е, ЧЕ ВИЕ ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛИТЕ?
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разочароваха ме военните разузнавачи, бяха супер печени. Я тия как хубаво са се наредили...........
1
17
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 5 години
Военното ни разузнаване още е във Варшавския договор,а оттогава минаха доста години.