Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!

Не може Турция да се намесва в политическия живот у нас, смята той
10 яну 2016 20:30, Красимир Ангелов
269
Костов поиска: Турският посланик – персона нон-грата!
Снимка: Булфото, архив

Не може Турция да се намесва в българския вътрешнополитически живот, а турският посланик у нас трябва да бъде обявен за персона нон-грата. Това поиска в предаването “120 минути” по bTV бившият премиер Иван Костов.

"МВнР трябва да постави на мястото му турското посолство и турските консули, така както навремето ние го направихме – изгонихме тези, които участват в политически мероприятия на определена партия без разрешението на МВнР", заяви бившият лидер на ДСБ. Костов бе категоричен, че посланик Сюлейман Гьокче трябва да бъде обявен за персона нон грата, след като е навлязъл толкова навътре във българския вътрешно-политически живот.

Според бившия премиер от едно такова решения няма да пострадат отношенията между България и Турция, защото има точно определени членове на Виенската конвенция за действията на дипломатическата служба.

Костов бе категоричен, че българските министерства и служби, които отговарят за сигурността на страната, задължително трябва да ревизират своите оценки за рисковете от политиката на неосманизирана Турция. "Защото сегашното ни либерално отношение превръща България в беззащитна страна срещу това, което Турция си позволява да прави в нашата страна”, допълни основателят на ДСБ.

Той бе категоричен, че радикалният ислям е критично опасен за европейската цивилизация, а това, което си позволява ДПС - да използва религията за политически цели, е абсолютно недопустимо.

Костов поиска спешно да бъдат направени промени в Закона за политическите партии, чрез които да се гарантира, партиите няма да защитават групови и малцинствени права по начин, който ги противопоставя и изолира в страната. “Трябва да се гарантира, че те няма да се намесват в правилата на религиозните вероизповедания и накрая да се гарантира, че няма да въздействат за промяна на религиозното съзнание на малцинствата – това което прави ДПС с българските роми. Това е абсолютно нужно, за да се спре разрастването на политическия ислямизъм в нашата страна", посочи Костов.

Според него проблемът с радикалния ислям и настъплението му към Европа е политически, защото се целят  постигне политически цели.

Това са много хора, които са готови да отидат на провокация. Оценката на рисковете, която дадохме в началото на мигрантската вълна, е била съвсем точна, посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ром да управлява България тоест Костов , тове и през Османско не го е имало
151
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Браво Костов! Тук си прав за турския посланик , че трябва да бъде изгонен от България , но кой да го направи? Външен министър нямаме , защото на този отговорен пост са сложили едно "***"!
150
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Със сигурност г-н Ердоган ще се погрижи за това.
149
3
 
4
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Радж Капур Костов -унищожителят на България !!!
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб Османлията От кога пък боядисаното врабче стана - Ястреб Османлията ????? Но щом си вярваш .....
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 100 години ще е така: А ми за комунист, който преподава история на БКП в университета, какви пасквили да се измсилят? Републикански?
146
3
 
6
 
! Отговори
100 години ще е така преди 8 години
*** още верва на комунидните пасквили за Костов....гламав ***!
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той по-добре да си каже за Сорос и БТК, както и за Гад Зееви и Балкан
144
0
 
19
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Направих си труда да прочета всички коментари. Защо не коментирате по същество казаното от Костов? Вперили поглед в грешки и простотии от миналото не виждате и чувате проблемите на настоящето нямате мисъл за бъдещето. И на мене не ми е симпатичен Костов, и аз помня "ГадЗееви" и др., но затова Костов не е вече в политиката. Но това което говори в "120" е абсолютно вярно! Въпросът е ИМА ЛИ КОЙ ДА ГО ЧУЕ?
143
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Гаргоооооо,мечтал си ти за българки:-)Връзвал си по една мартеница на сестра си и братовчедките и си фантазирал че са българки:-)Кърджалийски зулус си мечтае за бяла жена.....Чиба бе:-)
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МамунЗащо само контрабандните канали ? Че само те ли са ? Б Б иска всичко за себе си !!! Аргументи - купища !!! Стига да можеш да виждаш и да четеш между редовете !!!
141
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 225Костов бил продал държавата ??? ХА, ХА, ХА, ХА, ХА, ....Костов ви даде шанса вие да сте държавата, вие да я управлявате, вие да сте собственици на живота си ! Но поради безумие и некадърност вие сами се продадохте ! И понеже нямате акъла да проумеете това, избрахте най-лесното - не АЗ а ТОЙ е виновен, защото винаги е по-удобно друг да е виновен и никога АЗ !!!
140
1
 
13
 
! Отговори
Мамун преди 8 години
Костов е прав ,но ББ няма да го послуша за съжаление. Твърде много контрабандни канали се чува че зависят от югоизточно благоразположение.
139
4
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Drugoto,koeto namirisva.Dogan se obadi i svali Mestan,sega Kostov se obajda dali e sluchaino?????NeKostov kazva tova,koeto horata iskat da chuyat,no zabravya che horata pomnyat koi koi koi koi koi e Ivan Kostov??? Dobre e za nego da si prepodava i stoi nastrana ot bg politika.Negovite analizi za migrantite nie gi pishem otdavna v komentarite i analizite ne sa negovi.Ochakvam protesti v BG
138
5
 
9
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Точно!Заедно със турския аташе,трябва да се измете и американския!P.S.....a от там на сетне всички управлявали България последните 28г....Костов,ами ти си за бесилото!
137
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Костов разпродаде България, а сега взел и акъл да дава !Безсрамнник!
136
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте мъдрия и най-голям политик на България и се учете ! От алчност, злоба и завист го изгонихте от политиката - сега страдайте !!! А ако нещете да страдате поне слушайте !
135
1
 
17
 
! Отговори
До пуяка: преди 8 години
Имаш 5 минути да се изкъпеш иначе ще ни усмърдиш всичките.Ходжата те е научил на лошо възпитаие.Марш в Анадола!
134
4
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Hubavi dumi..,no mi se struva che Ivan Kostov celi da ni skara s Turciya umishleno,vuzpolzvaiki se ot situaciyata v Dps,a sled tova shte vleze v politikata za da ni razturve s tyah i hoppaa Ivan Kostov nov premier...AKO NE E UMISHLENO,ZASHTO NYAMA NITOO VEDNUJ STANOVISHTE ZA BUNOVO,ZA NEZAKONNATA DPS,ZA OBRUCHITE,ZA NOVINITE NA TURSKI V NAC EFIR??? I PROCHIE...PREKALENO MNOGO MIZERII E NAPRAVIL na horata v BG..za da mu povyarvam,a otdelno Kosyo Samokovskite kartofi e debat vse oshte..
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NISKA KULTURA