Дават 15 млн. лв. за третия лъч на метрото

МС отпусна 250 хил. лева за полетите на президента
11
Дават 15 млн. лв. за третия лъч на метрото
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева.

От тази сума се предоставят 400 хил. лв. по бюджета на съдебната власт за прокуратурата за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени средства в размер на 250 хил. лв., необходими за частично покриване на дължимите разходи към "Авиоотряд" 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

По бюджета на Столичната община са разчетени 15 млн. лв. за финансиране изграждането на Линия 3 на метрото от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Красно село" с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

По бюджета на Община Девин се предоставят 2,46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат са предложени допълнително 962 хил. лв. за ремонт на СОУ "Димитър Благоев", което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

Средствата по бюджета на Столична община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 година. Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: метроМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 19 милиарда колко детски живота са? Как може такъв цинизъм, стотици българчета да умират от смъртоносни болести, а администрацията да харчи милиони за кефа си?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде отиват изтеглените заеми милярди - това е въпросът. Тези 15 милиона не са нищо, а метрото е изключително нужно. Да се направи отчет за милярдите! Както те ни държат сметка за всеки получен лев, е редно ние да им държим сметка за всеки похарчен лев и всеки заем, защото те подписват , но ние плащаме. А тя работата обърната. Сега,който харчи държи сметка на този, който плаща!
6
1
 
1
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Днес , каква е тази журналистика , искате пак да покажете , че се дава на София големите пари , нали ...а защо не кажете , че отново днес са отпуснати допълнителни , не 15 мнл , а 119 мнл за инфрастурктурни проекти и ремноти в Севрерна България ...
5
0
 
2
 
! Отговори
енерган22 преди 8 години
Знаете ли колко ред бул може да се изпие с тези пари
4
8
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Браво, добре е че се финансира такъв важен за нас общински проект като метрото ни с държавни средства, за да може да имаме съвременна и модерна столица. Без пари не става.
3
1
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Ти пък сега - ами те хорицата си мислят, че лично Борисов ги дава. Тегли ги от личната си сметка и ей така ги дава, щото е добър.Не им разваляй илюзията на хората. Освен това те мразят и да мислят.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййй, само с монети ли ще ги дават?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дават ... добре де, ама КОЙ ги тава тези пари откъде ги взима.Ще е добре да уточните. Защото материалът се радва, но съм сигурен, че не падат от небето.