Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

Министерството не решава проблеми, а повтаря грешки
30 апр 2016 13:13,
117
Системата за втора пенсия – изначално сбъркана

"Системата (за втора пенсия - бел.ред.) е сбъркана при своето създаване, но никой не иска да го признае". Това заяви бившият министър на финансите проф. Христина Вучева по повод внесеното наскоро предложение парите за втора пенсия да не се наследяват.

Още по темата

 
В момента родените след 1959 г. трупат вноските си за втора пенсия в частните фондове и натрупаното ще започне да им се изплаща, когато те се пенсионират след шест години. Ако преди изчерпването на личната партида във фонда човек почине, парите получават наследниците му. Новите предложения предвиждат при смърт парите да отиват в общ резерв за дълголетниците.
 
"Министерството на финансите постъпи коректно, защото трябва да съобщи на обществото, че има такъв проблем. Това не е окончателно решение, а един проект. Има проблем. Съчетават се от една страна индивидуална партида, от друга страна – пожизнена пенсия", коментира Вучева пред "Нова тв".
 
Същевременно тя коментира, че предложението на министерството не решава проблема и повтаря абсолютно същата грешка, тъй като отново се прави опит да се съчетаят две несъвместими неща.
 
"Става дума за един закон с вкоренено дълбоко малоумие в своите текстове от самото начало. При нас в закона системата е смесена, междинна. А едно нещо или е луноход, или е параход", изтъкна на свой ред финансистът Емил Хърсев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: пенсиивтори пенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Ади бе преди 7 години
На власт ли е мошеника Борисов, на справедливост не се надявайте.Изберете ГЕРБ и вашите родители, баби и дядовци, ще си заминат рано-рано.
61
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Борисов и вампирите му ще лочат народна парица до последната стотинка.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...съобщи на обществото, че има такъв проблем...На крадците им било голям проблем, че не могат да ми откраднат парите, ако умра и така да ограбят децата ми...Ми като ви е проблем, махнете се от властта некадърници!От къде на къде ще събирам доброзорно пари цял живот (ще ги късам от залъка на децата ми) и накрая като умра, вие ще ми ги свиете, за да си купувате мерцедеси и да прислужвате на Американците?!?Невероятно дебелооки наглеци!Странното е, че има ***, които ги избират на власт..
59
0
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
До аС Съгласен съм с теб приятелю, НО! Я си задай въпроса кои са членовете на ГЕРБ?1. Бойко Борисов - комунист2. Цветан Цветанов - комунист3. Цецка Цачева - комунистЧе то цялото БКП май.ПРАВОИМАЩИТЕ другари се наиграха на комунизъм и сега са бизнесмени. Демократични разбира се.П.П.Луканов правилно каза на времето: Ако трябва да строим капитализъм другари, ще строим. Но НИЕ ще сме капиталистите.
58
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Путин е виновен.
57
0
 
9
 
! Отговори
Чибо преди 7 години
За Бога, инвестирайте си финансите разумно и в никакъв случай в нечии измислени фондове за "пенсия" - дотогава я камилата...
56
1
 
9
 
! Отговори
до 78 преди 7 години
За всичко е виновен ББ, евах тъпите комуненца!
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честит 1-ви Май, Ден на Труда и борбата за справедлив живот.
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбъркана ли ?П о- скоро искат да ги откраднат,ако вече не са ги цапардосали . Сега от хиляда кладенеца вода ще вадят за да ,,докажат ,,че е сбъркано и накрая парите ще изчезнат . А после ,,Орешарски виновен ,, Гарантирано , номерата на ЧервеноГърбавите.
53
0
 
10
 
! Отговори
РОСЕН преди 7 години
До Анонимен: НИЕ ПЪК ,СИ ИСКАМЕ ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИЯТА И ЗАСТРАХОВКИТЕ НА ПОЧИНАЛАТА НИ МАЙКА И СЪПРУГА ,САМО ТРИ МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА. ЗА ПРИБЛИЗИТЕЛНО 305 ЛВ. ПЕНСИЯ СТАВА ВЪПРОС ,ПЪК ВИЕ ИЗЧИСЛЕТЕ ОСИГУРОВКИТЕ. АЗ ,НЕЙНИЯ СЪПРУГ ,ВЗЕМАХ 40 ЛВ.КЪМ ПЕНСИЯТА СИ ,ОТ НЕЙНАТА ПОЛАГАЩА СЕ ПЕНСИЯ И ОСИГУРЯВАНИЯ.ДЕЦАТА МИ НЯМАТ ОСИГУРОВКИ ,ЗАЩОТО НЕ РАБОТЯТ ПОРАДИ МРЪСОТИИТЕ НА ДНЕШНИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗА КАКВО ВИ ГОВОРЯ ,ЗАЩОТО СЛЕД ЕДНА ГОДИНА НЯМА ДА ВИ ИМА.
52
0
 
11
 
! Отговори
34 преди 7 години
НЕ Е ЛИ ВСИЧКО УМИШЛЕНО СГРЕШЕНО ..САМО КАТО ПОГЛЕДНАХ КОЙ Е БИЛ СПЕЦИАЛИСТ ПО ИЗВЪН БЮДЖЕТНИ СМЕТКИ И ФОНДОВЕ, ЕКСПЕРТ И ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ ФИНАНСОВА ПОЛИТИКА ПО НЕГО ВРЕМЕ ....................................................................ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ
51
1
 
11
 
! Отговори
пенсия преди 7 години
Бай Ганьовска работа.
50
1
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ Крадци преди 7 години
ОКРАДОХА парите, сега се чудят как да ЗАМАЖАТ КРАЖБИТЕ СИ.
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ СИ ИСКАМ ВСИчКИТЕ ПАРИ НАКУП, КОГАТО СЕ ПЕНСИОНИРАМ. НЕ МИ ТРяБВАТ ПОДХВЪРЛЕНИ 20-30 ЛЕВА МЕСЕчНО . парите са си мои и аз трябва да реша как да разполагам с тях ,а не обирджиите. В момента вноските по т.нар 2 стълб се използват за сегашните пенсионери , тъй-като техните пари отдавна свършиха. Когато дойде нашия ред , ще измислят 3 стълб ,за да ни подхвърлят нашите подаяния.....и т.н и ....т.н
48
1
 
15
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Като тръгна да се пенсионирам не ми ли дадат парите ще направя десеторни щети на държавата , ето казвам ви отсега да имате време да си направите дебати и т.н. олигофрении, почувствам л исе прецакан - ще страдате мизерници мръсни.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наближи време да почнат да плащат пенсии и ги заболя,не са научени да дават,хубаво им е само да взимат
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички пенсионери в момента са били привърженици на БКП и репресиите, а всички пенсионери във бъдеще ще са тези, които толерираха мафията и разграбването на държавата и нищо не направиха това да се предотврати. Тези хора не заслужават пари, пенсиите трябва да отпаднат, как аз ще работя и ще ми взимат половината заработено за да храня някакви комунисти и привърженици на мафията. Никакви пари за тия, да си понесат последствията.
45
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, има проблем, но това е проблем на крадците с власт. Това, което се трупа по индивидуални партиди, може да се ползва от конкретен човек или неговите наследници. По-лесно е за крадене, когато всичко е в една "каца". Аз проблем с втория стълб не виждам - като се изчерпа партидата, остава на основната си пенсия през НОИ.Вторият стълб е като банков депозит. Но лакомите политици искат да го окепазят. Тогава за чий да се плащат данъци и осигуровки тук?
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BULGARIYA E STRANA NA PENSIONERI V RANA VUSRAST. OSHTE OT TOTALITARISMA. PARITE SE SARABOTVAT. OT MNOGO MALKO HORA I SATOVA VONDA E PRASEN. STIMOLI SA REALEN PROISVODSTVEN. PROZES NYAMA. SATOVA NE SE PULNI VONDA.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 67Дянков ги взе тези "жълти стотинки" пък ние след това ги върнахме на фондовете милионите с лихвите.