Чадър над Очите? Да, при Йовчев на Орешарски!

Цветанов: Кристалина Георгиева няма да е кандидатът на ГЕРБ
14 юни 2016 10:53,
108
Чадър над Очите? Да, при Йовчев на Орешарски!
Снимка: архив Булфото

Шефът на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов видя политически чадър над Митьо Очите по време на вътрешния министър от кабинета "Орешарски" Цветлин Йовчев.

Цветанов обвини Йовчев, че е уволнил дисциплинарно шефа на областната дирекция на МВР в Бургас Милен Димитров. Димитров бил човекът, който неутрализирал Митьо Очите в първото дело, по което подземният бос бил осъден на 4 години и няколко месеца затвор.

"Чадърът, който се реализира, е с политическите действия, които предприемаш със законодателни и с управленски решения. Йовчев направи това", каза още Цветанов пред bTV. Той обяви, че вътрешната комисия, която оглавява, ще проучи как е уволнен Милен Димитров.

Още по темата
Цветанов разказа, че когато през 2009 година поканил Димитров да оглави дирекцията в Бургас, той отказал заради силната политическа намеса върху работата на МВР. Цветанов обаче му обещал карт бланш и той приел. После дошъл Йовчев и го уволнил дисциплинарно и демонстративно – заповедта за уволенението била залепена на входа за назидание.

"Милен Димитров е уволнен за назидание. Каква по хубава политическа закрила, когато разбиеш един сектор", каза още Цветанов. Той припомни, че след като излязъл от затвора 2012 година, Очите заминал за Гърция и не създавал проблеми.

Той обясни, че в момента екипът на Румяна Бъчварова полага максимални усилия. Според него обаче добрите професионалисти като Калин Георгиев, Станимир Флоров, Живков Коцев и други били извън системата. "Възстановяването на това, което беше разградено, ще отнеме поне година", каза Цветанов.

Шефът на групата на ГЕРБ в парламента обяви, че Кристалина Георгиева няма да е кандидат-президент на партията. Той отново обясни, че управляващите имат своя кандидат-президентска двойка и беше категоричен, че кандидатите живеят в България.

Цветанов разказа, че е подарил на Бойко Борисов статуйка на Конфуций за рождения му ден. Той я донесъл от Китай, където беше на посещение преди дни. "Човек на неговата възраст става по-мъдър, а и той действително има сериозен опит и може да го предава и да бъде добър учител", обясни смисъла на подаръка си Цветанов. Той бил от първите, които честитили празника на лидера още в 1 часа през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪРВО СДС, СЛЕД ТОВА И ГЕРБ ОБЕЗЛЮДИХА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО, НАПЪЛНИХА ГО С РОМИИИ.....МНОГО КАДЪРНИ И МЛАДИ ИЗБЯГАХА ОТ ТУК! НЕ ВИ Е СРАМ! НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС ПРЕДАТЕЛИ!!!!ПО РАНО СТАНИШЕВ ВИ БЕШЕ ОПРАВДАНИЕТО ЗА ВСИЧКО, СЕГА ОРЕШАРСКИ, КОГА ЩЕ СИ ПРИЗНАЕТЕ ТОТАЛНИЯ ПРОВАЛ, КРАЖБИТЕ И НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ СТРОЕЖИ?!
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скрии се, бе, ***. По-прости и нахални от вас няма. Докарахте България до невиждана бедност, мизерия и корупция и все някой друг ви е виновен. И вземи продай 3-4 апартамента да покриеш загубата от загубените дела в Страсбург поради личната ти некадърност. Физкултурник смешен.
82
0
 
11
 
! Отговори
УХО преди 7 години
СТИГА ДЕМАГОГИЯ. ВЕЧНО ДРУГИ СА ВИНОВИ.
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Димитър Желязков е преди всичко политик, който участва в сегашното управление на България и отговаря за територии в района на Южното Черноморие.
80
0
 
13
 
! Отговори
ужас преди 7 години
ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪЗМУТИТЕЛНО БЕЗОЧИЕ.
79
0
 
16
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Цветанов преди да казва кой какво е разбил, да каж ОТ КЪДЕ СА МУ ИМОТИТЕ, вече продаде някой... 6 апартамента и огромна къща!!!! При проверката онова *** Стефанов умечкоса всичо, по чист от сълза го изкара.. ама нали се сещате, че никой не им се върза!
78
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само мутри в тази държава! Цецо Ушите, Митьо Очите, Боко Тиквата и тн.
77
0
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Присмял се хърбел на щърбел.
76
0
 
10
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Някои думи не минават през автоматичната им проверка, герберите и това направиха!
75
0
 
15
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Налага се да давам пояснения - първите звездички е ***, вторите - ***, третите - ***. Нищо няма да им помогне ще паднат един ден!
74
0
 
17
 
! Отговори
Стар преди 7 години
Ей писна ми тия герберски *** да ме правят на *** , в повече ми идва вече. Аз се срамувам от тях и най-вече от тия дето ги избират, не очаквах у нас да живее такъв *** и глупав народ!
73
0
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
Да ви Е-А ***-кат- мошеничес-а. Пусти 9-м, васта ............
72
0
 
14
 
! Отговори
бургазлия преди 7 години
Кво станаМВР Бъчварова твърди че няма чадър надОчите и ще съдият Атанасов за обида .Всъщност истината яизплю Цецо имало е и продължава да съществува КОЙ.
71
0
 
18
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
Да,но на ГЕРБ им е къса резервната скамейка и търсят фигура,която да бъде подкрепена от повече хора.Ей герберасти,нали уж сте мнооооого десни.А Поптодорова не беше ли комунистка?Ама то и вие сте си от котилото,така че,няма да има изненадани.
70
0
 
32
 
! Отговори
Да бе преди 7 години
Публична тайна в Несебър е, че Очите всеки месец е в София и се отчита ... познайте на кой. Вече започвам да се съмняам, дали герп не е по голямо зло и от дпс!
69
1
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До Анонимендо 77 Наистина има нещо такова-Кристалина е доста уязвима ако бъде поставен въпросът "Какво всъщност е направила за България през тези години?".Май НИЩО!Само бюрократични интрижки...Е.Поптодорова е доста обтекаема и изглеждаща общоприемлива кандидатура,с която не се рискува особено,на пръв поглед.Обаче от интервюто по Нова си пролича,че е добре подкована в САЩ(да не кажа зомбирана) и вероятността да се превърне във втори Плевналиев е голяма.На България и трябва нещо различно.
68
0
 
20
 
! Отговори
Тико преди 7 години
Митю поне полежа макар и фиктивно в кауша, а този го нестига че прескочи трапа ами сега и държавата плаща за малаумията му
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очите не беше ли в джендема по времето на Орешарски? А сега първи красавец по Слънчев бряг при управлението на Боко. Тези хора наистина нямат мярка на приказките.
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изключим безпрецедентната му наглост и безочие по отношение на Митю очите,опитва се да ни подхлъзне и с кандидатурата за президент.Естествено,че няма да е Кристалина.На нея и е много добре в ЕС с 5 пъти по-висока заплата,отколкото би получавала като президент.От ГЕРБ са се прицелили в Елена Поптодорова,посланичката ни в САЩ.Мандата и изтича,интелигентна е,с опит в международните отношения и би стояла добре на този пост.В сутрешния блок на Нова,тя не потвърди,но и не отрече тази възможност.
65
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагли,по-нагли,най-нагли от всички управляващи досега.Целия бургаски район знае за техните зависимости с това лице,а Цецо се прави на света вода ненапита.