Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!

Ангела Меркел печели осъм пъти повече от редовите германци
83
Депутатът ни – беднякът на депутатите в Европа!
Снимка: архив "Булфото"

Българският депутат е сред най-бедните народни представители в Европа. Заедно с него последните места в класацията на депутатските доходи дели и избраникът в Румъния.

Това пише ирландският сайт "Thejournal.ie", цитиран от "Нова телевизия".

Изданието публикува заплатите, които получават парламентаристи във всички европейски страни, но също така и  някои европейски премиери и президенти.

Изследването е фокусирано върху брутната печалба.

Според информацията българските депутати се нареждат на предпоследна позиция по доход, следвани от румънските си колеги.

На челна позиция е Италия, където доходът на депутат е 125 220 евро на година, което е четири пъти повече от тази на един жител на страната (29 599 на година).

В Гърция един депутат печели 61 620 евро годишно средно, което е три пъти повече от средния доход на гръцки граждани - 18 331 евро.

На дъното на класацията се намират румънските и българските депутати, чиито заплати не надхвърлят 20000 евро годишно.

Само 20 от 28-те европейски страни са подали данни за годишните заплати на премиерите.

Германският канцлер Ангела Меркел е най-добре платеният лидер на ЕС с брутен годишен доход от 325 955 евро. Това е осем пъти над средния национален доход на германците.

Френският премиер се нарежда на четвърто място. Неговата годишна заплата е 178 920 евро, т.е. пет пъти повече от средния годишен доход на един френски гражданин, който е 36 572 евро.

Добре платен е и премиерът на Люксембург, който е на четвърто място, с годишна брутна заплата от 178 920 евро, което е пет пъти повече от средния годишен доход на един гражданин, който е 36 572 евро.
 


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
bigpick преди 1 година
На 6млн.българи не са нужни толкова депутати. Разликата в парите ще увеличи нашите доходи
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
живи да ги оплачеш
ами пенсионерите
60
0
 
1
 
! Отговори
kiorsufra преди 1 година
KATO ISKAT DA STIGNAT SVOITE KOLEGI OT EU .1/DA NAMALIAT BROIA NA 4REVUUGODNIZITE V PARLAMENTA S 1/2.2/DA PREMAHNAT PRAVOTO SI NA NEPREKOSNOVENOST; KATO PRAVIAT NE6TO NE REDNO DA SI NOSIAT NAKASATELNA OTGOVORNOST;.3/DA NIAMA DAVNOST SA ISVAR6ENI SULUMI OT PREDI6NI UPRAVLIAVA6TI. 4/ISKAM DA VIDA BIV6 UPRAVNIK V ;BELENE;
59
0
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Колко хора има гладни в нашата държава, тръгнали сте да жалите за депутатите. Щом народа е беден защото нямало пари, редно и за тях да няма. Наглеци! Не ги сравнявайте с европейските депутати, щом и нас не сравнявате с техните пенсионери!
58
1
 
5
 
! Отговори
Ядосана преди 1 година
Дайте им 460 лева заплата осем часа работен ден като са толкова бедни. Горките паразити!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко време работят тези депутати. Те са непрекъснато в някакви ваканции и отделно не ходят на работа. Интересно като са толкова зле платени с какво вдигат палатите си и с какво купуват по 6 апартамента и повече. Нашите са най-нагли, а безумната субсидия която получават къде отива. Нормално е когато народа е най-беден и тези които са докарали това положение да получават най-малко.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският държавен служител и общински служител обикновено е един гьонсуратт, на когото му липсват качества да продава дори в плодзеленчук, но за сметка на това се държи като чорбаджия с т.нар. простосмъртни. Съкратете на 50 процента целия щат - на цели фамилии държавата им е бащния и от дядото до снахата лапат като невидели.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъм е река, пише се с главна буква.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОсЪм пъти повече...

Неграмотността на пишещите за тази страница не престава да не изумява...
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е, то това е по официални данни. Инъче нашия е беднякът милионер, и на цвят го докарват
52
0
 
11
 
! Отговори
+++ преди 1 година
Не пишете такива статий! Че ше ги ентусиазирате само да крадът повече...
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им слушаш гнусните лъжи да се разплачеш чак.
50
0
 
22
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Ако им се сметнат корупционните приходи, за да гласуват каквото им се каже или да прокарват закончета на този и онзи и италианските депутати ще им дишат прахоляка на нашите. Едно време като работих в туризма се изкарваха големи бакшиши и се майтапихме с колегите, че тук и заплати даже дават. Та и депутатите ни така само че в мега гигантски размери.
49
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Защо не се откажат като са толкова зле а допълнителните пари за участие в комисии а безплатния транспорт и бензин за техните коли а за далаверите а корупцията която вземат. Като са толкова зле защо не се отказват а някой са повече от 20 години там едва ли е от грижа за обикновения българин.
48
1
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 1 година
На нашите дупетати заплатите са им само джобните на прима виста се сещам за едни милиарди за саниране да не би много да са се загрижили за оФцете нищо подобно пък само това да беше живи да ги ожалиш.
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският депутат-беднякът-милионер.
46
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
И това им е много.
45
0
 
26
 
! Отговори
соцялно слаб Депутат преди 1 година
Българските депутати мизерстват с 5-6 хилки на месец ,а българина реве че с 460 лв минимална заплата не му стигала.Наглост!
44
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 1 година
В другите Държави заболяването наречено Депутат е 1 промил , в България е 5 промила .Това е все и също да плащате Данък на Имота си е размер на данъчната оценка .Но в ЕС и Русия държат под контрол тази Болест в ниски нива .
43
1
 
22
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
40 000 не е толкова зле. Особено като си има предвид, че единственото им задължение е да се събират от време на време в една топла и приятна зала, за да си гласуват по 40 дена ваканция и увеличение на заплатите.