Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите

Когато БСП идва на власт винаги губим пари, отбеляза Емил Радев
Обновена: 3 фев 2017 09:56 | 3 фев 2017 09:53, Камелия Цветанова
144
Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите
Снимак: emilradev.eu

Решението на президента Румен Радев да наложи вето на Закона за концесиите най-вероятно ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. За това предупреди евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред bTV.

Той обясни, че страната ни закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

Още по темата

"Не знам президентът Радев дали изпълни опорните точки на Корнелия Нинова, или на ген. Решетников, но той наложи вето в същия ден, в който ЕК ни изпраща мотивирано становище, което е стъпка 2 от наказателна процедура", коментира евродепутатът.

По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

Ген. Радев мотивира решението си да спре закона с риск от корупционни практики.

Според евродепутата безсрочните концесиите присъстват в евродирективата и на практика държавният глава е нарекъл законодателството на ЕС лобитско.

Емил Радев посочи, че с ветото на целия закон се блокира и въвеждането на нови правила за обществените поръчки. "Да наложиш вето на целия законопроект, когато няма Народно събрание – изпращаме този законопроект в небитието. Трябваше да се наложи вето върху конкретни текстове", посочи евродепутатът.

За да не продължи наказателната процедура директивата трябва да се превърне в български закон до два месеца, а според него това няма как да се случи при сегашната политическа ситуация.

"БСП винаги, когато идва на власт, ние губим пари", отбеляза Емил Радев.

Според него случващото се в Румъния показва, че евромониторингът в сегашния си вид не е ефективен, защото той не води до наказания при посегателства срещу върховенството на закона.

Затова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ иска общо наблюдение за всички с ясно разписана възможност за спиране на европарите при нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
19
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Кой ги е избирал тия "евродепутати", та искат да управляват исбраните от народа???...Това ли е евродемокрацията - ВИЕ СИ ГИ ИЗБЕРЕТЕ, АМА НИЕ ЩЕ ИМ КАЖЕМ КАКВО ДА ПРАВЯТ... ??? Я МАРШ ОТ ТУК С ТАКИВА ИЗМИСЛЕНИ "МЕХАНИЗМИ"!!!
54
3
 
29
 
! Отговори
до Емил Радев преди 7 години
Емиле, веднага си смени фамилия. Радев е Президента, ти си угоения гербаджииски плъх.
53
3
 
34
 
! Отговори
Факт преди 7 години
ГЕРБ са нагли както винаги. Пари се печелят или губят по време на едно правителство, заради действията или бездействията на правителството управлявало преди 3-4 години преда да спрат или пуснат парите. Правителството на Станишев работи така,че да ни пуснат парите, но те дойдоха при следващите, т.е. при ГЕРБ, но понеже ГЕРБ бяха много зле и видяха, че им спират парите,ГЕРБ се отказаха от властта и дойде Орешарски,който малко позакрепи положението и ГЕРБ пак се върнаха да крадат. Сега пак е същото
52
2
 
33
 
! Отговори
Осман паша преди 7 години
"БСП винаги, когато идва на власт, ние губим пари" отбеляза Емил Радев ама найстина е така Емилчо като ви вземат кокала ти и твоите приятели разбойници от ГЕРБ губите пари защото просто ви спира лапачката...
51
7
 
7
 
! Отговори
Емил Радев преди 7 години
Аз съм успял гербаджия. Гласувайте за нас и вие ще заприличате на мен.
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да ни каже това нещо от снимката къде спаха две години и половина, че са я докарали на косъм от санкции? Защо законодателството не е приведено в ред десет години от членството ни в ЕС? А по въпроса за корупцията, за която търпим най-много унижения, как след като има корупция и тя не е при чичо на село, а на върха на властта, се очаква да я борим? Сепуко ли ще си прави ГЕРБ? За да се случи борбата с нея, точно тези трябва да носят отговорност! Стига прдизборни дъвки и демагодия! Марш оттук!
49
1
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Какво ми показвате тоя гнусен лобист?! Мисли ни за канарчета...
48
2
 
25
 
! Отговори
Антигерб преди 7 години
Като му видиш свинската физиономия на тоя плондер-каква друга статия можеш да очакваш от Бойковите тюфлеци!Оставете го на мира пилота и си гледайте посраните ***!
47
2
 
22
 
! Отговори
Джеки преди 7 години
А къде е евроатлантическия президент Плевнелиев. Толкова се стара да го запомним и изведнъж ни изчезна. Да не е на барикадите в Букурещ?
46
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Изпитвам гъдел в седалищните си части, който ми доставя удоволствие и ме прави пасивен.
45
1
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Бойко на какво е генерал?
44
2
 
17
 
! Отговори
съвет преди 7 години
СТРАНДЖАТА, *** си почини бе момче. След толкова уважителни жестове към газовия ти хъб какво още търсиш в този форум.
43
0
 
25
 
! Отговори
Мими преди 7 години
Независимо от коя партия са нашите гадни политици,само като им видиш физиономиите и ти идва да ги вкараш в затвора!
42
2
 
12
 
! Отговори
ИБРАХИМ МАНАФИЕВ преди 7 години
И аз също редовно го уважавам СТРАНДЖАТА защото той е едно много възпитано и нежно момченце. Ашколсун СТРАНДЖА, машаллах.
41
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Кмете на Симитли, не си мисли че си ми направил нещо лошо. Това дето ме уважи е все едно да плашиш куче със салам. Прецакания си ти. На мен ми беше кеф. Ох баня, ох кеф.
40
1
 
46
 
! Отговори
Емилия преди 7 години
Абе,Емиле,президента ли ви е виновен за забавянето повече от година?Май килограмите ти пречат твърде много...
39
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На гербоидните *** комунизмът здраво кънти в *** им тикви. Нали все пак са си формално бивши, а неформално истински комунисти. Комунизмът е начин на мислене и поведение, ярък пример за това е и Цецка Цачева, която се кръстеше пред паметника на жертвите на комунизма.
38
4
 
26
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 7 години
Не се занимавайте със Странджата, защото вчера на Втори Февруари ( официален празник на ГЕРБ и личен на Емилия) бяха при мен в Симитли с Тиквата и много ги уважавах. СЕГА НЕ МОГАТ ДА СЕДНАТ И ПОНЕ 1 МЕСЕЦ ЩЕ СПЯТ ПО КОРЕМ.....
37
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
аз чакам нато и ес да се закрият и такива тунеядци като този на снимката да изчезнатне ми трябва моите пари да минат през брюксел и после да се вьрнат като субсидииискам мир и добросьседство сьс всички
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-------------------------------------------------------------------Уважавам хора, които са били навсякъдеБон воаяж, и приятно пътуване тогава, о гордий гей чутовен.