Политическа прогноза: Обещания, популизъм, избори след изборите...

Ветото на Радев за концесиите е в десетката, коментира социолог
3 фев 2017 16:53, Василия Пейчева
14
Политическа прогноза: Обещания, популизъм, избори след изборите...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По-малко от два месеца преди парламентарния вот на 26 март темата за популизма и неизпълнените предизборни обещания надвисва с още по-голяма сила.

Политическият психолог Антоанета Христова обясни в "България сутрин", че трудно се изпълняват обещания, когато не държиш цялата власт и управляваш в коалиция.

"Страхувам се, че има и популизъм в наложеното от президента вето върху Закона за концесиите. В момент, в който няма парламент, ветото е игра с имиджа на Радев", коментира тя.

Димитър Ганчев от "Интернет общество" е на мнение, че по този начин Румен Радев търси своя облик, защото масово хората не го познават. Той даде пример с президента на САЩ Доналд Тръмп, който е обвиняван, че си изпълнява предизборните обещанията.

"Няма угодия. Не знам дали е добре политикът да може да си изпълни обещанието бързо", каза Димитър Ганчев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че няма кой знае какъв пробем в популизма, ако след това изпълниш обещанията си. Според него е много опасно да се лашкаме, в която и да е крайност и да заклеймяваме популизма.

Социологът Кольо Колев е категоричен, че ходът на президента Румен Радев да наложи вето е в десетката. По думите му този закон е ничий и всеки го отблъсква.

"Всички казват, че това е безумие. Съвсем естествено Радев се възползва и записа голяма червена точка", посочи Кольо Колев.

Социологът каза още, че масовото усещане на хората е, че политиците са гадове, които крадат. Според него заради задължителното гласуване 1 млн. избиратели, които са апатично настроени, ще се излеят пред урните на 26 март.

"Ще се ориентират в рамките на една седмица или в последния ден. Има огромен шанс да няма мнозинство и да се отиде към следващи парламентарни избори. Има страшно много непредвидими фактори", предупреди социологът.

Това мнение споделя и Антоанета Христова, според която формирането на стабилно мнозинство ще бъде трудно. Тя добави, че следващи избори стават много видими.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 3 години
До Анонимен

РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е НА ГЕРБ ИКОНОМИЧЕСКАТА МАФИЯ --КРИБ БЕСНЕЕ ЗАЩОТО ХИТРАТА ЛИСАНА САМА ПАДНА В КАПАНА ---НАРОЧНО ОСТАВИХА ТОЗИ ЗАКОН НАКРАЯ С МЪЛЧАЛИВОТО СЪГЛАСИЕ НА ПФ БСП ДПС РБ ---НЯМАШЕ ГИ В ЗАЛАТА ЯСНО ЗАЩО
3
0
 
9
 
! Отговори
Да бе, да! преди 3 години
Право в десетката! Как не!
От години хората негодуват срещу разбойническите концесии, искат прекратяването им, а също и подобаващо наказание на онези, които са нагушили комисиони, за да станат реален факт тези концесии.
Достатъчно е човек да следи коментарите по сайтовете в продължение на няколко месеца, за да разбере какво трябва да приказва, за да спечели симпатиите на избирателите.
Само че ветото е едно, а спасяването на България от грабителите-концесионери е нещо съвсем друго!
Не сме наивни!
2
0
 
14
 
! Отговори
Нас преди 3 години
Много политолози !!!! Полза никаква , но и те на яслата на народа !!!
1
1
 
23
 
! Отговори
Че Гевара преди 3 години
Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая. — предизборна фраза на наш политик .