След скандала: Смениха шефовете на "София Тех Парк"

В борда влизат млади амбициозни хора, обяви министър Седларски
14 мар 2017 17:40,
22

Ръководството на "София Тех Парк" е сменено, съобщи пред журналисти служебният министър на икономиката Теодор Седларски, цитиран от Bulgaria ON AIR. Той посочи, че бордът на парка е намален от петима на трима души и в него влизат "млади амбициозни хора".

"Мениджмънтът е вече по-близко до старт-ъп общността", допълни още той.

Още по темата
Сегашният ръководител на парка Иван Симеонов коментира, че решението за промяна е взето по време на общо събрание на акционерите, провело се в понеделник. На въпрос дали знае, че ще бъде сменен, той коментира "Да, чух такова нещо".

На този етап няма яснота кой ще поеме управлението на "София Тех Парк".

Справка в Търговския регистър показва, че все още не са внесени искания за промяна на Съвета на директорите на дружеството. В него влизат Филип Кирев, Пламен Накев, Елица Караджова, Кирил Гератлиев и Иван Симеонов.

Техният мандат изтича през май 2020 година.

Изпълнителен директор на "София Тех Парк" е Иван Симеонов, който пое този пост през декември 2016 г.

През последните дни името на технологичния парк влезе в публичното пространство със скандал, породен от коментар на един от инвеститорите в парка – съоснователят на Walltopia Ивайло Пенчев, към ръководството на "София Тех Парк".

В него Пенчев изразява своето разочарование от развитието на проекта и невъзможността да изпълни инвестициите, които е планирал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Някакви търтей искат да се хранят с храна!!!!! Там нищо не се произвежда......дори мисъл !!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 7 години
София-тех-парк институция за пране на пари и получаване на хонорари или втора заплата без да се работи. Машина за закопаване на пари без да има ефект. Някой гушна много пари само от заглавието.
12
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
пак ли ве?не, тоя път отново!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 13 преди 7 години
Един чиновник срещнал друг чиновник в коридора на държавно учреждение в 10 часа сутринта със следния въпрос:- Какво става, колега, и теб ли не те лови сън?
10
0
 
3
 
! Отговори
user преди 7 години
Има длъжности и длъжности. И аз преди доста години съм бил в държавна структура, но повярвайте ми бачках, като хамалин. Истината е, че заради определени хорица всички са под един знаменател. Хората на гише са най-прецакани и вземат най-малко пари. Едва ли някой ще иска да дреме по 8 часа дневно и постоянно да се занимава с недоволни.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чиновник 11Е, ти к'во крепиш тогава по цЕл ден?!
8
2
 
3
 
! Отговори
СТОЯН ГР. преди 7 години
в БАН няма ли лаборатории и инкубатори.подобриха се в бизнес парка се наложи да инвестират пари и тогава да почнат да събират наеми,тука го измислиха държавата плаща а те да събират наемите е много яко.браво плевнелиев браво бойко
7
3
 
4
 
! Отговори
чиновник преди 7 години
До Башка ЛудИ аз съм чиновник в това министерство, но не съм се видял с пари. Защо всеки говори, че това са проблеми създадени от чиновници или държавни служители, като повече от ясно е, че ШЕФОВЕТЕ, които са поставени от разни политици дърпат конците. Вземете си го набийте в главите това. Тези отгоре или нехаят за проблемите, защото са се концентрирали върху лапането или нарочно ги правят, за да ви вземат пак парите под масата.
6
1
 
3
 
! Отговори
Проект та дрънка преди 7 години
До Анонимен 9that's right, man - идея за 100 млн. В смисъл - имам идея да засер@ един терен в сърцето на Сф и да прибера малко по-малко от 100 млн. в джоба си...Ей, такъв бизнесмен е тоя мрънкалник и продажник...
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪРТЕИ И МОШЕНИЦИ СА ПО ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТОРИ И КАКТО ЗНАЕМ НАВСЯКЪДЕ СА КОМУНИСТИ ,ТЕ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ДЕДИТЕ ИМ ,СЛЕД ТЯХ БЯХА СИНКОВЦИТЕ ,СЕГА СА ВНУЦИТЕ ИМ ! НИМО ИМА КАДЪРЕН ЧОВЕК ,МОЖЕШ ДА ПРОБИЕ ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА В БЪЛГАРИЯ ?
4
4
 
31
 
! Отговори
Плевнелиев преди 7 години
И аз искам в борда ,пак огладнях и сакам лапачка да усетя.
3
3
 
34
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
На някого му дръпнаха паничката!Тоя льольо, вече бившия шеф, взимал 3000 лв. заплата! Какво свърщи за тези пари? Правеше разходки из празни коридори! Каквато политиката, такива и резултатите!Наука се прави с пари, не с лакоми чиновници!
2
19
 
6
 
! Отговори
Братоев преди 7 години
Ами той и другаря Путин уж направи някакъв технологичен парк , ама е същата ялова работа като нашата. Кокото и хубава почва да заложиш като е ялова семката файда йок.
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като държавата за 8 години се напълни с герберастки крадци, калинки назначени на високи постове, нормално е да ги сменят.