Костадинов: Вотът в чужбина да се реши кардинално!

В Турция расте "паралелна България", каза лидерът на "Възраждане"
6 апр 2017 12:00,
29

Председателят на Движение "Възраждане" Костадин Костадинов твърди, че в Турция расте една "паралелна България", която е България само по лична карта.

Още по темата

"Точно заради това проблемът с гласуването на българите в чужбина трябва да бъде решен кардинално, а не с предизборни циркове и панически ходове в последния момент", заяви той в студиото на "България сутрин".

Политикът коментира пред Bulgaria ON AIR готвения Закон за уседналост, който предвиждаше, че право да гласуват ще имат само граждани, които са живели в България най-малко 3 месеца преди датата на вота.

Предложението предизвика спорове и недоволства, а заедно с тях дойде и уволнението на началника на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев.

Председателят на Движение "Възраждане" коментира думите на Румен Радев по случая, който заяви, че този въпрос е работа на правителството и на следващия парламент.

"Докато нямаме действащ парламент, цялата власт е в ръцете на президента и той носи отговорността. Няма как да прехвърля тежестта за действията и решенията си върху хората, които той е назначил", каза Костадинов.

Запитан кой стои зад това бързо желание за промяна в изборното законодателство, политикът отговори: "Точно защото новият парламент ще се води от "Борисов 3", а не "Корнелия 1", затова се случи така. Тези действия са доста пиперливи и предизвикват обществен интерес, дебати и спорове. И други решения бяха взимани в последния момент, както концесията на Летище "София".

Той допълни, че все неща, които са обсъждани в началото на управленския кабинет, започнаха да се случват, след като станаха ясни резултатите от изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
Помислете малко! Българите зад граница, изключвайки Турция, са много и могат да гласуват съвсем свободно. В момента, в който видят възможност в някоя новопоявила се политическа сила да бъде добра перспектива за България, те ще отидат да гласуват. Сега голяма част от тях не го правят, отвратени от статуквото, както и половината от живеещите тук. Та, кой, според вас, има интерес българите в чужбина да не могат да гласуват ?!
23
2
 
4
 
! Отговори
Минка преди 7 години
До ТрябваСпоред мене, български документ за самоличност трябва да се издава на човек, който знае говоримо и писмено български език, независимо че родителите му имат българско гражданство. Така ще се пресече увеличаването на български граждани, които не се чувстват такива и предявяват граждански претенции само, когато имат изгода. Двойното гражданство нека съществува, за да може прекрасните млади хора, които напуснаха страната, за да отгледат децата си в нормални правови държави, да се върнат.
22
3
 
1
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Ха, проблема на Панелистан бил някокло хиляди вота от Турция! Ами като махнат, какво ще правите вие, няма да имате срещу какво да лаете и вече дори и най-баламите няма да гласуват за вас. Смешковци.Проблема на клоаката БГ е, че мат'ряла е ***. Колкото и да го боли *** от истината, няма никога да се оправите. НЕ! КАЗАХ!
21
3
 
2
 
! Отговори
Romb преди 7 години
Koi vot - ot nato li?
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
излиза, че този с неокомунистическата секта "възраждане" е в групата подкокоросници, биеща камшици на Радев, редом до по-голямата комуно-секта "бсп", а сигурно и други в сянка. Тези непрокопсаници умишлено създават напоследък смутове от всякакво естество, с надеждата да не се състави правителство. Властелини на хаоса! На тях им трябва мизерстващо и отчаяно население, за да гласува за тях!
19
8
 
12
 
! Отговори
Баязит преди 7 години
Рупите *** с тези коментари Вижте сега да ви обясня как стоят нещата.Най бедната държава.няма производство.мръсотия .мизерия.Най ниските доходи ужасно движение.коли паркирани на тротоара.опашки при доктор опашки в общината.корупция навсякъде.Най бързо изчезваща нация.Най мръсен въздух .увеличиха цената на пр.газследва ел.енергия.А.вие ходите да биете бабички на границатаСтава въпрос за 30 хиляди гласа от Турция .и 70 хиляди от другата чужбина Да ви се чуди човек.как може да сте толкова тъ..
18
15
 
12
 
! Отговори
ИК преди 7 години
Има ли партия през която не мина, и която не оплю? Колко са,помниш ли? Вмрото какво ти беше криво,а атака?Сега си се научил на някои номера и ще си хапваш субсидийка по 1 мин! Но господ има,никой не обича ренегати и предатели! Нямаш морално право да говориш...мушни се в дупката и тихо!
17
12
 
24
 
! Отговори
валери преди 7 години
Възраждане трябваше да са в парламента , а не измисления Марешки !
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Трябвание сме съгласни да се махне двойното гражданство,но какво ще стане със мойте работени 15 години стаж, на баща ми 45 години и майка ми 35 години жена ми 10 години + това къщи ниви коли и т.н.Трябва ли си не те знам ама ти знаеш ли че БГ защо ни даде право на жителство питай господата политиканти да ти кажат зашо,колко пари взима държавата за мен на година,тези националисти дето искаха да ни спрат на границата взимат парите които се отоускат за нас вие гражданите или избирателите може да търсите одговорност от политиците а не от нас.Никой нямя да остави ей така това което притежав
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до КостадиновКостя Копейкин е на дистанционно управление от Кремъл, щом не се обединява значи такова е нареждането.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Трябвание сме съгласни да се махне двойното гражданство,но какво ще стане със мойте работени 15 години стаж, на баща ми 45 години и майка ми 35 години жена ми 10 години + това къщи ниви коли и т.н барселона ли си мадрид ли си не те знам ама ти знаеш ли че БГ защо ни даде право на жителство питай господата политиканти да ти кажат зашо,колко пари взима държавата за мен на година,тези националисти дето искаха да ни спрат на границата взимат парите които се отоускат за нас вие гражданите или избирателите може да търсите одговорност от политиците а не от нас.Никой нямя да остави ей така това к
13
8
 
16
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Турция в зябранителния списък като ирак сирия афганистан
12
18
 
12
 
! Отговори
до Костадинов преди 7 години
Абре Костадине, всички други патриоти се обединиха, само ти не го правиш, та нали си рожба на ВМРО.Твоята Възраждане от колко члена се състои, с твоето поведение вредиш на патриотизма.
11
7
 
34
 
! Отговори
Трябва преди 7 години
Да се направи прочит на статута "двойно гражданство". Тези хора да си изберат на коя страна са граждани да гласуват В нея и ЗА нейни органи. Още повече, че тези хора съвсем не се чувстват български граждани. Те поставят една друга страна над България. Дали в Турция това е възможно ? И ако не харесват България и не знаят български език ЗАЩО и КОЙ ги тласка към изборните урни всеки път ?
10
5
 
22
 
! Отговори
Али преди 7 години
Съгласен съм, но това да важи за всички не само за Турция. Или Вие искате да важи само за Турция ;).
9
6
 
35
 
! Отговори
Кънчо пук... преди 7 години
До точка: Какво ще кажеш за изселилите се в САЩ например? Има хора които за 25 години в България са били само 25 дни! Точката е никой който не живее в България да има право на глас! Законопроекта беше перфектен но за продажниците е пречка да получават гласове!
8
4
 
11
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До M-an-gallТи наистина си м-ан-гал.
7
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста голяма част от изселниците имат къщи в България,плащат данъци ,част от семействата са в България,някой се образоват в България,ще е трудно да се постигне консенсус.
6
6
 
35
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Достатъчно е да се провери в НАП/НОИ дали лицето плаща данък върху доходите в България - т.е. дали работи в България.
5
4
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Бюлетините -без номер срещу имената на партиите.Да се печатат бюлетините с разбъркан ред за партиите така че да не вървят пръчици ,канапчета и т.н.Дребна хватка-а реално се въвежда ценз за грамотност