Загуба, извинение и прошка: СДС си преизбра Лукарски!

Той обеща да говори повече с хората, отколкото на "Раковски"
Обновена: 13 май 2017 13:42 | 13 май 2017 13:40,
37
Загуба, извинение и прошка: СДС си преизбра Лукарски!
Снимка: БТА

СДС преизбра Божидар Лукарски за лидер на партията. Това стана с явно гласуване по време на 22-рата Национална партийна конференция.

Лукарски се състезава за мястото си срещу Тодор Грозданов, седесар, подкрепен от СДС-София. Той обаче загуби битката.

Начело с Лукарски СДС претърпя крах на миналите парламентарни избори, остана извън парламента, загуби партийната си субсидия и е на път да остане без емблематичната си централа на “Раковски 134“. Заради многото загуби Лукарски подаде оставка веднага след изборите, а след това обяви, че отново ще се бори за доверието на съпартийците си.

В словото си пред днешната конференция той се извини на седесарите за загубата и очевидно получи тяхната прошка след като бе избран отново да води партията.

Лукарски отчете, че има лична вина за загубата на вота в началото на годината именно, защото като министър на икономиката във второто правителство на Бойко Борисов се е отдалечил от хората по места и се е отдал повече на работата си в изпълнителната власт и задачите, с които е бил натоварен.

Той отчете обаче, че участието на СДС в изпълнителната власт е било ефективно.

“Ако получа отново доверието ви, ще говоря повече със структури в страната, отколкото на 6-я етаж на "Раковски"134“, обеща преди избора Лукарски, цитиран от БТА.

Той обяви и че ще инициира конференция, на която да се постави въпроса за възможно обединение в дясно.

В доклада си пред форума лидерът в оставка посочи, че вина Реформаторският блок да остане извън 44-то Народно събрание имат всички лидери в обединението и тези, които са го напуснали. Тези, които не приеха подадената ръка на СДС, се заблудиха, че могат да спечелят вота на 300 хиляди избиратели, подчерта председателят на синята организация.

Неуспехът от изборите, според Лукарски, обаче не трябва да се превръща в разочарование, "да се поддаваме на емоциите и да прибързваме с решенията как и с кого да продължим", каза новият-стар лидер.

Преди началото на дискусията беше представен и финансов отчет за изминалия четиригодишен период. В него се посочват разходи от 628 хиляди лв. за заплати и 99 хиляди лв. за осигуровки. За наеми за четирите години партията е платила над 500 хиляди лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще реват като карпатски мечки при Цветанка Ризова.Тя много си ги обича,все едно спечелиха изборите.Градската десница?Гела,Мара и Камшик Тодора-един файтон шебеци
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пипонестия първото нещо което направо като го сложи Боко за министър бе да заведе любовницата си в щатите на екскурзия с държавни пари.А после се чуди защо никой не го иска.И сега на какво е председател?На дедовия
23
0
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До замирисал седесарНЕ ТРЯБВА ДА СЕ САМОРАЗПУСКА А ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ГРЕШНА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА ДОВЕЛА ДО 1--РАЗРУШАВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА --КОСТОВ 2---УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО---Ф ДИМИТРОВ 3 ЕНЕРГЕТИКА---БОРИСОВ 4 ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ---СТАНИШЕВ И Т Н
22
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
да освобождават сградата и да изчезват от лицето на земята сьсипаха бьлгарияизльгаха милиони хора убиха мечтите им
21
0
 
15
 
! Отговори
ПЗВ преди 6 години
Станаха за смях тези лузъри.
20
0
 
15
 
! Отговори
бивш седесар преди 6 години
лукарски и приятелчето му любо петров компроментираха СДС с назначенията на криминални типове, любовници и откровени ченгета от ДС в министерство на икономиката. Лукарски е провал. няма такава партия вече. няма СДС. няма смисъл от такива новини. никой вече не гласува за тези. да се махат от раковски 134, само заемат държавна сграда в центъра на София без основание!
19
0
 
18
 
! Отговори
ицо преди 6 години
Простаци порутихте икономиката здравеопазването армията образованието!Оставихте милиони без работа и после ги прогонихте в чужбинаИ още имате очи да се появявате!Явно няма правосъдие но дано Господ ви прати в ада че да се пържите в казана!***!!!!</html>
18
0
 
20
 
! Отговори
WTF преди 6 години
С този бяха дотук. Сбогом СДС!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
леле тези съвсем са изперкали....съвсем ще изчезнат от политическата карта с този......
16
1
 
17
 
! Отговори
замирисал седесар преди 6 години
СДС ликвидира българското земеделие с безумието наречено Ликвидационна комисия.Затова сега ядем китайски чесън,египетски боб и турски домати.СДС ликвидира и приватизира българската промишленост при Иван Костов.Затова сега плащаме за американските тец ,изнасяме обучени кадри и *** .Най-много напоследък изнасяме *** извънредно много подпомагани от държавата да се плодят...
15
0
 
14
 
! Отговори
За друго не става преди 6 години
Заслужават си го.
14
0
 
16
 
! Отговори
ЗА СДС преди 6 години
НАДГРОБНОЕ РИДАНИЕ
13
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сдс стигна дъното ! Край !!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои бяха тези?
11
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Кой кой кой кой кой го интересува за тези ненормалните крадливи . Махайте се от Раковски вън . Народна не ви иска
10
2
 
22
 
! Отговори
замирисал седесар преди 6 години
СДС да се саморазпусне.Това недоразумение на 90те ще остане в историята като зло за България.Брадати му създатели се оказаха обикновени крадци и неграмотни пишман политици.
9
0
 
23
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Жалки службогонци ! Никога вече СДС-ЛУкарски и Бъл.на гражданите - Кунева в нов десен блок !
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито,крайно време да я закрием тая партия!Глупарски
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно, значи на следващите избори ще постигнат още по-катастрофален резултат, което в комбинация с 5-те години гладуване без субсидии, ще означава край на тези паляци.
6
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ами подкрепи Янко от ДПС и ромски тартор, да стане шеф на СДС Варна ,заедно с братчето си хахаххахахахха.