Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!

"Терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани"
Обновена: 24 май 2017 21:20 | 24 май 2017 19:17, Веселина Йорданова
59
Борисов предупреди: Рисковете за България не са минали!
Снимка: БТА, архив

"Нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани". Това коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод на терористичния акт на концерт в Манчестър, предаде БТА.

Още по темата
Министър-председателят посочи, че дипломацията в света има голям дълг. По думите му само констатираме терористичните актове, но те нито ще спрат, нито ще намалеят.

"Помолих моите колеги да бъдат по-умерени в изказванията си за рисковете, аз ги разбирам и това да плашим хората и народа не е най-доброто. Но нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани, и много внимателно слушат и реагират на всички изказвания или действия спрямо тях", посочи Борисов.

Според него световната общност и световната дипломация отдавна е трябвало да спрат войните в Сирия, в Либия, в Ирак, в Афганистан, защото там също гинат деца, също гинат хиляди хора.

Стотици хиляди са жертвите, коментира Борисов. Много пестеливи трябва да бъдем в думите си и много активни в дипломацията и в делата си, заяви премиерът.

Борисов каза още, че иИзтребителите МиГ-29 и щурмовите Су-25 могат да летят още 11 години с ремонтирани у нас двигатели и така покупката на нови самолети за ВВС може да се отложи за сметка на превъоръжаване на сухопътните войски или флота.

Премиерът получи годишната награда за проевропейска политика на тв "Европа", а призът му беше връчен от Херман ван Ромпой - първият председател на Европейския съвет и носител на отличието за 2016 г., на официална церемония в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Борисов е четвъртият носител на наградата за проевропейска политика.

По-рано двамата се срещнаха в Министерския съвет. На срещата е била обсъдена ситуацията на Балканите. Тема в разговора е било и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Херман ван Ромпой отбелязал, че България е постигнала много добри резултати и подчертал, че с удоволствие ще помага на страната ни за председателството, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВЕН ДА ПЛАШИШ НАРОДА СИ ИЛИ ДА СЕ ХВАЛИШ ДРУГО НЯМА ЛИ ДА КАЖЕШ ...НАПРИМЕР ДО КОГА ЩЕ СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА ? ДО КОГА ЩЕ ПАЗИШ ДЕБЕЛЯНЧО И ЦАЦАТА ? КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПРАВОСЪДИЕ ? ИДВА ЛИ И ЩЕ ДОЙДЕ ЛИ КРАЯТ НА ВАШАТА ЛАКОМИЯ НАПРИМЕР.....ДОКОГА ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ РАСТАТ А ПАРИ ЗА НАРОДА ВСЕ НЯМА ,ЩЕ СПРЕШ ЛИ С УМРАЗАТА СИ КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ НАПРИМЕР.....
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рисковете за България не са минали-тиквата се кани да управлява до живот.
37
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 6 години
Тиква без семе що е то?????
36
1
 
5
 
! Отговори
Дневник наблюдател. преди 6 години
Новини:"Взривена бомба от терорист на централна улица до родилното в Стара Загора-най-добрия град за живеене ."След един час поправка:"Изявление на кмета на ГЕРБ -Живко Милионера: Не било кратер от бомба, лека дупка в асфалта останала от зимата, заради поредния некачествен ремонт на пътя."НЕМА СЕ ПЛАШИТЕ, и атентат да има в България няма да го усетим, толкова е зле положението в България.
35
1
 
7
 
! Отговори
Пешо Народен преди 6 години
"Терористите удрят навсякъде, където могат да бъдат забелязани"От устата на Печената Тиква, звучи като :"Борисов краде, където може да бъде забелязан"
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Анонимен 24. Изброи 18 атентата за 50 години. Сега само на месец по света са толкова.
33
1
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Получил е наградата на ТВ Европа за "Послушник номер 1" на Европа. Ехх защо нямаме политици като Унгария...
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е Батко да ни предупреди да се пазим и бъдем внимателни. Умен е Батко, по природа. Може да не дочел Винету но Майката Природа го е дарила с интелект. Той си е нашия Бащица, ако че не краде и лъже вече 15 години. Свикнахме му. Даже глупостите които говори всеки ден са като музика за ушите ни. Смеем се, шегуваме се, а той си ни управлява. Е, най-бедни и болни сме, но си свикнахме. Ходим леко усмихнати и силно озъбени, захласнати от мъдрите слова на Батко. Давай Батко, малко останахме.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не са отминали,купувайте натовските, бойни самолети.И без това,сме се ангажирали по линията на НАТО,да увеличим заделените средства за въоръжаване и отбрана.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тук в България какво да ударят ние сме се ударили преди 26 години
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ах бате бойко народния...
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може взрива в Лъндън да е с български взрив ,Гарантиран от Герп?
27
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
хора с промити мозъци и тука има такива кажиму какво да прави и го е направил е това трябва да се спре тоя идиотизъм
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рганизаните престъпни групировки, мафията, наркотрафикантите и корумпираните държавни служители са по голямата заплаха от терористите.Всъщност през тях тероризма прониква в държавата . Баце ни пробутват алабализми.
25
2
 
4
 
! Отговори
rapon преди 6 години
НИКАКВИ самолетиБългарската стопанска камара е казала че няма да купува самолети!!!
24
4
 
23
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
"Терористите удрят навдякъде където биват забелязани"Е,може ли толкова мъдрост и интелект в едно изречение..Бааси Оли го френДа!
23
2
 
10
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Да,разбира се РИСКОВЕТЕ ще минат ,когато РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ си с: ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ,САНИРАНЕТО,НЕГОДНИТЕ ЗАКУПЕНИ РЕАКTОРИ,KTБ...................,нали така ДРУГАРЮ Борисов? НАРОДЕ????
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22/2/1948-атентати атентати на бен йеуда22/7/1946-крал на цар давид22/11/1963-стрелба стрелба22/2/69-атентати атентати в йерусалим22/7/70-атентат реджио калабрия, италия22/5/70-клането клането клането22/4/79-клане в нахария, израел22/10/78-getxo, испания, престрелки22/11/75-северна ирландия22/10/74-бомба, лондон айра22/2/72-отвличания на lufthansa полет 64922/7/85-бомбени атентати в копенхаген22/1/95-атентат бомба на бейт22/2/04-атентат атентат парк, израел22/1/02-атака колката, индия22/12/00-атака на червен форт в делхи22/7/11-норвегия атака22/12/11-бомбени а
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви рискове разправя пък тоя!? Тия не осъзнаха ли, че бомбят само страните, които са пращали касапи и главорези в Сирия и Ирак.
20
4
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото управление на Славния капитан на крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИИИИИИИИИ от герб еоод Комерси обединените ***-крадци-фашисти