И Бундестага проверява: Има ли храна II качество в ЕС

Ако се докаже, че има, това ще се счита за стоков расизъм
Обновена: 26 май 2017 16:36 | 26 май 2017 14:45, Вера К. Александрова
44
И Бундестага проверява: Има ли храна II качество в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Депутати от Бундестага ще инициират проверка за това има ли двоен стандарт в качеството на хранителните продукти от една и съща марка в различните страни от ЕС.

Още по темата

Това стана ясно след среща на народни представители от земеделските комисии у нас и в Германия в българското Народно събрание. 

"Както от наша страна текат контролни действия, по същия начин те повдигат темата в комисията по земеделие и храни и ще проведат необходимите контролни мероприятия, за да излязат със становище дали има двоен стандарт в едни и същи продукти на различните пазари", каза след срещата депутатката от "Воля" Кръстина Таскова. 

Тя обясни, че гостите са се ангажирали с проверка от страна на германските власти.

"А ние казахме, че ако се докаже, че има двоен стандарт, ще считаме това за стоков расизъм", каза още Таскова.

Депутатката разказа и че германците са се интересували от представителството на българските производители във веригите в България.

"Ние от "Воля" категорично заявяваме, че в програмата си сме обещали, че ще приложим инструментариум българските производители да бъдат по-силно представени в търговските вериги", допълни тя.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
Считат ни за гои преди 3 години
Вярваме,че всичко ще приключи както подобава.....със замитане под килима .
38
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ами да почнат от немското масло в бьлгария то маргарин ли е или не ами
перилните препарати там в магазините мирише на парфюм а тука на умрели
лебеди ами маслините и зехтина ами в метро има препарат за миене в сьдомиялна
от които чашите остават на петна
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началит на 90 - те е известно, че западните производитеи предлагат на източноевропейските пазари стоки със силно занижени качествени параметри. Какво има да разследват? Правят се на изненадани ли? Ами добре, щото никой друг не е. Поне да замажат нечии очи се опитват.
36
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А защо не проверят има ли арийци в Германия?
35
0
 
13
 
! Отговори
Темата е МЕНТЕ: преди 3 години
Помните ли саламовите изрезки от Германия/..т.н.дупета на саламите/ ..?
Бяха от най-0редовни салами!
Просто нашия бизнесмен --беше спазарил изрезките/дупетата/ във вакумиран вид, и така конкурираше нашите скъпи /луканкови салами /.
Това е истината--КОЙТО ПЛАЩА , --ТОЙ ПОРЪЧВА И САЛАМА, СИРЕНЕТО , КРЕМОВЕТЕ , КАФЕТО И....ВСИЧКО КОЕТО Е НУЖНО ЗА ПАЗАРА!

А...ВАС ....ВИ БУДАЛКАТ !!!!!!!!!!!
34
2
 
9
 
! Отговори
Темата е МЕНТЕ! преди 3 години
Всички вносни стоки от ЗАПАД--СЕ ВНАСЯТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВЦИ!
ИГРАТА Е СЛЕДНАТА:
Спазарява нсе с производителя-ЗАПАДНЯК...ЧЕ , ДАДЕНАТА СТОКА ЩЕ СЕ ПРОДАВА НА ИЗТОК.След това се търсят начини да й се свали себестойността , за да пасва на /..българския,румънския , порския и пр. пазар/ и покупателната способност на потребителя!
Така --възлови съставки на стоката /белтък ,мазнини, калции, захари, и пр./се заменят или намаляват , за да поевтинее стоката.....и се експедира на ИЗТОК!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да проверява. На всеки който е ползвал продукти от една и съща марка като се почне от автомобилите и се свърши с кетчупа и шоколада там и тука отговора на въпроса е ясен
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За храните не знам,но в козметиката - шампоани,балсами,кремове и т.н.,забелязах,че има разлика от една и съща марка.Не мъкнех такива неща,с намерение да ги купя в България,но после забелязах,че има разлика в качеството и си ги мъкнех от Германия.Но забелязах също,че по българските рафтове тази козметика не е произведена в Германия,а бяха от други държави.Както навремето се внасяха стоки от Турция,а на етикета пишеше,че е от Италия,Франция,Гърция и т.н. например.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Например на мен в началото ми беше много кофти докато свикна с напарфюмираните им кафета на запад,уж за по-добър аромат,обаче не мирише на натурално,истинско кафе,а на биг шит. И други храни имаха ненатурален вкус или мирис.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците по принцип са коректни и мисля,че ако има такъв проблем,ще го решат.
Ако не се оплачиш на доктора,няма как да ти реши проблема,така е при нас,трябва да се следят такива неща и да се съобщават.
29
3
 
20
 
! Отговори
Няма преди 3 години
От сега да ви светна че нищо няма да открият. За селяните само селски стоки. Кога ще спрете да ни залъгвате че сме Европейци, нали патуване и виждаме че сме най-бедните, с най-ниско самочувствие, с най-разбитите и мръсни улици, с най-подкупните държавници, с най-бавно развиваща се икономика, с най-ниските заплати, с най-смешните БМВта на по 15г.
Робството продължава вече 600г. Честито!
28
1
 
15
 
! Отговори
dp преди 3 години
В месо и т.н. няма особена разлика, няма и как да се получи.

В шоколадите е най-забележима разликата, повечето *** тук са непродаваеми в Германия - а са в същата опаковка.

Но не производителите са криви разбира се. Те правят по-евтин вариант за бедните страни - а тукашните серливи "вносители" продават евтиния *** на хората на цени по-високи отколкото свестните стоки се продават в Германия.
Ей го *в момента* пакетче немско масло в Лидл в Германия е 1.29 евро (т.е. малко на 2.50 лева).
27
0
 
15
 
! Отговори
ИнтересТно преди 3 години
И защо от чужбина ще трябва да решават нашите проблеми, ние толкова ли сме глЮпави, че не знаем как да установим дали някои НАШИ производители правят хранителни стоки с палмово масло, мляко на прах и т. н.
26
1
 
8
 
! Отговори
jimbo преди 3 години
за бога селинджъри ни купувайте западнали продукти. Има достатъчно други!
25
2
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
В ЕС няма закон или административна пречка, ''добрите'' стоки да влизат в България. Така че всичко е в ръцете на търговците. Няма закон в ЕС, който да забранява на БГ търговците да пренасят ''добрите'' стоки в БГ, така че не виждам какво да дискутираме. Разбира се че може в еднаква опаковка да има различно качество, стига това да е отразено на опаковката.
24
1
 
15
 
! Отговори
ЦИЦО ЦАЧЕВ преди 3 години
а мен ме измамиха двойно в кауфланд!
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те проверяват ама кой е източника на Иформация , то и аз мога много работи да напиша
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадецо вика - дръжте крадеца.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо проверяват, нали Меркел каза, че второто качество е за нас? Нещо са се притеснили да не ги прекара някой и тях
20
0
 
38
 
! Отговори
Лудвиг преди 3 години
Храната второ качество си е напълно резонна, защото ние сме хора второ качество. Днес двама "велики" шофьори ме напсуваха, защото много бързаха, един красавец влезе в двора ми, за да си изяде закуската и си остави боклуците и фаса там, друг прекрасен човек остави кучето си да се из.ере точно пред входа ми, продавачката в магазина ми взе 1.80 лв. за бирата, а не 1.60, както пишеше върху етикета с цената, защото "всеки знае, че цената е без бутилката" и това само до 11:30 часа. Да продължавам ли?