Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите

С промени в Наказателния кодекс това може да се наказва със затвор
26 май 2017 15:30,
123
Радикалният ислям и бурката – пак на мушката на патриотите
Снимка: Reuters, архив

Обединените патриоти отново се прицелиха в радикалния ислям и в носенето на бурки в България. Депутатите на Каракачанов, Симеонов и Сидеров, които вече официално са във властта, внесоха промени в Наказателния кодекс по темата. 

В миналия мандат те успяха да се преборят за закон срещу бурките и забраниха носенето им. Сега патриотите предлагат наказания за онези, които принуждават различни слоеве от населението у нас да носят бурки. 

С изменения в Наказателния кодекс те предлагат всеки, който чрез заплаха, насилие, обществено положение, власт или пари принуди друг да носи облекло, покриващо частично или изцяло тялото му, да се наказва със затвор от една до четири години и с глоба от пет до десет хиляди лева. 

Ако принудата е спрямо повече лица, наказанието се увеличава на от две до шест години зад решетките. Ако е спрямо деца - затворът е от три до шест години, а глобата скача на от десет до двайсет хиляди лева. 

С промени в Наказателния кодекс патриотите въвеждат наказание и за проповядване на радикален ислям у нас и дават дефиниция за него. 

ВМРО, НФСБ и "Атака" предложиха криминализирането на радикалния ислям още в миналия мандат на парламента. Наказването му със затвор дори бе прието на второ метене, но заради оставката на кабинета не стигна време Народното събрание да го приеме и на второ. Затова патриотите подновяват инициативата си. 

Те предлагат в НК да се запише, че който проповядва радикален ислям или друга идеология, която използва верски убеждения за политически цели, да се наказва с лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева. 

Патриотите дават и дефиниция на радикален ислям: Това е идеология, която пропагандира Халифат, законите на Шериата, джихад и други. 

"Текстовете ни не са насочени срещу исляма, а напротив, те защитават градивно ислямското вероизповедание от различни секти, които искат да проникнат в неговите среди", казаха патриотите.
 
Те готвят и следващи инициативи в тази насока, като една от тях ще е промени в закона за вероизповеданията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така! Мачкай радикалните чаршафи!
85
0
 
0
 
! Отговори
Има ли прОблем? преди 6 години
Май шапката на нацистите взе да стяга. Щом почнаха пак с религиозни и етнически теми - ясна е работата. Да се отклони вниманието в друга посока - за да се удари навреме авантата от властта.
84
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Всичко ни е наред,остана само с бурките,да се оправяме,нека балевски да каже ,ако ги нямаше *** и дпс,дали някога щеше да лапне държавния кокал,но работите,не отиват на добре с нацистите,и веднага,слагат на дневен ред проблема с бурките.
83
1
 
2
 
! Отговори
patrioti ili nacisti преди 6 години
ustav na patriotiti - 1 mrazq gyrcite shtoto sa doshli ot egiped no se vyzhishtavam na piramiditi,2 mrazq rusnacite shtoto sa komunisti no im lija podmetkite shtoto sum ot filma `brigada`,3 mrazq zapada zaradi prehoda no go obicham zaradi mac`donalds,4 reva che v balkana i chernomorieto se zastroqva no ne sum posql 1 darvo,5 reva da se pishe na kirilica no predpochitam pepsi pred limonada i markovo uiski pred selska rakia i reva che ima demografska kriza no predpochitam vtora kola pred vtoro det
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимка: Reuters, архив xaxaaxa.....................................
81
0
 
0
 
! Отговори
дон преди 6 години
ДНЕС,ИЗВИНЯВАМ СЕ,ИЗТРИЙТЕ ГИ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА
80
0
 
2
 
! Отговори
дон преди 6 години
ХАЛОУ ДНЕС,КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА?
79
0
 
1
 
! Отговори
дон преди 6 години
до анонимен 71 заминавай за анадола,там няма камбани и ще си щастлив а пък ако си комун ,директно при ким чен- за българия си излишен и вреден
78
0
 
16
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Да се действа твърдо и без забавяне.Днес имаше критики от Белгия спрямо Симеонов но те с тяхната толерантност се видя до къде стигнаха .Не може 500год на Блаканите да име умерен ислям и изведнъж да се появи крайна форма като например в Босна.И почти всичко идва от Катар,Кувейт Иран и Саудитска Арабия с която Тръмп сключи такава сделка оръжейна.Рано или късно камъните ще бъдат в неговата градина.Идването на радикален ислям ще наруши норм.живот между християни и мюсюлмани...
77
2
 
15
 
! Отговори
просто нещо преди 6 години
Колкото по-малко са ***, толкова по-малко ще са и кадънските ***!
76
1
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Мен пък ме интересува, че неработеща и неосигурявана здравно ромка с три деца е бременна четвърти път от четвърти и поради липса на правилна политика в държавата като цяло и самостоятелната здравноосигурителна търгашка система тя неможе /няма безплатен вариянт/ да направи аборт и да, ако желае да се стерилизира! С днешната политика в БГ скоро ще си отглеждаме още ромчета!пп патреотите да вземат да свършат нещо полезно за страната, а не само да вдигат шум
75
1
 
9
 
! Отговори
Искали бурки - 2 преди 6 години
За издръжката на децата им в такива интернати да плащат семействата им.Ако нямат пари - ще отработват чрез принудителен труд!
74
1
 
16
 
! Отговори
Иска бурка? преди 6 години
Глоба, затвор, спиране на всички видове помощи и отнемане на децата от семейство, което е допуснало дори само една жена от неговата среда да се закачули с такова покривало и с това да отрече основни положения от българската конституция и европейското законодателство!Да искаш да наложиш на част от човешките същества носенето на бурка означава, че демонстративно ограничаваш част от правата им!За децата, расли в такава среда - интернат със строга дисциплина и задължителен превъзпитателен труд.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравявам всички българи гласували за патриотите.Процесът е труден ,но резултатите ще дойдат.Хубави лоши ли са водачите начало е .След тях ще дойдатпо добри.
72
5
 
4
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Бягай в Сев.Корея,там няма попове и ходжи!Ще ядеш един път на ден,ще сeрeш веднаж в седмицата,ако има какво,и ще строиш комунизъм!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!!!!!!
70
2
 
21
 
! Отговори
Един от Виена преди 6 години
Преди 2 седмици Австрийското правителство прие закон за забрана на Бурките на обществени места. Глобата е от 150,00 Евро за първо наказание, а при повторно нарушение на закона е 500,00 Евро. Така трябва да е във всяка Европейска Държава !!!Поздравявам Обединените Патриоти !
69
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте закона за пенсиите за 300лв! Бурки в България носят има няма 80 човека, докато 800 000 са на минимални.от по 160лв.Нали затова ви избрахме.Дядо ми няма да умре от глад защото някоя ходи забулена, но това, че го лъжете ще го довърши.Престанете с популизма!!!
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Вера К. Александрова снимката не от ромската махала в Пазаржик , едва ли би снимала точни ти там хаха........
67
0
 
13
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ами,че те грозните така ги качулят,за да не плашат децата в махалата,иначе трябва да пият хапчета против страх.