Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!

Всички ме поздравяват за Мария Габриел, обяви премиерът
22 юни 2017 18:00,
58
Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов се обяви за колективно членство на ЕС в НАТО. Според него това би било най-прагматичното решение за сигурността.

"И тогава с парите, с които разполагат всички държави, да се прецени на кого му трябват повече самолети или кораби. На нас ни трябват повече кораби заради Черно море. Това би излязло хиляди пъти по евтино за това милитаризиране”,  каза министър-председателят.

Той е в европейската столица за заседание на лидерите от Европейската народна партия. На него ще бъдат обсъдени актуалните въпроси непосредствено преди редовното заседание на Европейския съвет.

Премиерът обясни, че в момента се планира да се изсипят милиарди за милитализиране, а в същото време всички искат да се повишат парите и в пенсионните системи, да се повишат доходите, инфраструктурата за свързаност.

Още по темата
"То или едното, или другото може да стане. Двете заедно няма как да станат. Ние по-старото поколение сме живели в условията на надпревара във въоръжаването. Тогава между Изтока и Запада, Варшавския договор и НАТО имаше зверска надпревара във въоръжаването. И тогава дори и ютиите си спомняхте какви бяха. Всичко се даваше за ракети, самолети, артилерия, а хората живееха по един изключително лош начин", каза Борисов и допълни, че това не е забравено.

"Спомняте си как изглеждаше един "Москвич" или "Мерцедес", или как изглеждаше телевизор "Опера" или "Филипс". Това е било само преди 27 години, не преди 100", добави още премиерът, цитиран от "Фокус".

Борисов обяви, че в Брюксел всички го поздравяват за представянето на кандидата ни за европейски комисар Мария Габриел.

Тя бе изслушана от няколко комисии в европейския парламент в началото на седмицата, сега се очаква окончателното решение за представянето й.

"Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел, всички колеги са очаровани", каза Борисов.

Борисов коментира и Брекзит и напомни, че излизането на Великобритания от ЕС най-вероятно ще стане по време на нашето председателство.

"Вече много време говорим за това, но никой не си го представя. Това може да има много големи последствия не само за ЕС, но и за Великобритания", каза министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е ясно!Населението на ЕС се състои от 50% жени, 25% - мъже- пед.ераси,а останалите 25 % са мъже ,които не са ходили в казарма.Каква армия на ЕС,какво НАТО,какви 5 лв ? Срещу заплащане ЕС докара в Европа няколко милиона здрави и прави млади мъже-"бежанци"- които ще бъдат "затворени" във бежански "лагери с военно обучение ", разположени в страните около границите на Русия с цел подготовката им за война на НАТО и ЕС с Русия!Да живее демокрацията- и бат Бойко покрай нея!
12
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Браво на Бойко сега ще им стане криво на Австрия,Швейцария,Финландия и Дания защото те са членки на ЕС но не искат да са в НАТО сега Бойко ще им заповяда да стават членове на НАТО.Говорори глупости съветниците и те ли са такива тези държави не искат и на тях НАТО не им трябва.
11
1
 
16
 
! Отговори
Конграчулейшънс преди 6 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
10
0
 
9
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Другаря Борисов: Днес, 76 години след като хитлеристка Германия нападна СССР, плътно да затворим границите и ЕС да влезе в НАТО и да се готви за ново нападение!
9
0
 
7
 
! Отговори
Внимание,внимание!!! преди 6 години
Четете книгите на Нора Робъртс-Публични тайни,Слърт край змийската река,Пристанище да мъже,Подвижни пясъци,Свидетелката,Колекционерът,Гола в смъртта,Краят на реката и Уиски бийч.Четете и книгите на невероятната Даниел Стийл-Недостойна за любов,Опасни мъже,Огледален образ,Залез в Сен Тропе и Зоя.Ще се посмеете,ще поплачете,ще се замислите...
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПР-ката му Бъчварова дали се е сетила да го посъветва да си вземе и патериците след инсценираната оперция на менискуса му. Така ще предизвика огромно съжаление и възхищени, може да отнесе дори и няколко целувки с език от Юнкер.Защото Тиквата най-много от всичко обича да го съжаляват и да се оплаква как все някой друг му е виновен за собствената му некадърност - Орешарски, Станишев, Хан Аспарух (по избор)
7
1
 
12
 
! Отговори
ххххх преди 6 години
Значи САЩ и Турция в ЕС, нали така
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроклоунът пак се появи в Брюсел. Всички много се забавляват с него.
5
1
 
8
 
! Отговори
в преди 6 години
Нато ще помогне на ес то скоро няма да има ес няма кой поне да харчи пари
4
1
 
10
 
! Отговори
Честен преди 6 години
" Другари и другарки, ако трябва да строим капитализъм ще строим. Но ние ще бъдем капиталистите! " - Андрей Луканов.Така е дами и господа / другари и другарки /, Вие мислите, че е демокрация но ДРУГАРИТЕ от БКП ни управляват.ДС е голяма работа. Предначерта бъдещето ни така, че ПРАВОИМАЩИТЕ пак са ПРАВОИМАЩИ, децата им и те са ПРАВОИМАЩИ, внуците и те са ПРАВОИМАЩИ, пра-пра-пра-пра внуците им и те ще са ПРАВОИМАЩИ.А ти, да-да ТИ, тъ*пи ми българино ще им слугуваш ехййййййййй ...............
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТикваПод "всички" кого имаш предвид? Червените тролчета на заплата? Вие не се броите за хора дори.
2
4
 
19
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
Точно като бай Тошо е, всички зад гърба му се подиграват, а той се тупа в гърдите и вика : Всички ме поздравяват . Абсолютно загубил представа за реалността.
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мали сега червените лекенца ще се подмокрят и ще почнат да пръскат...