Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява

Лидерката на БСП разкритикува премиера и че не уважава институциите
Обновена: 25 юни 2017 10:19 | 25 юни 2017 10:12,
140
Нинова вини Борисов в тежък грях: Обещава, а не изпълнява
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова влезе в нова задочна схватка с премиера Бойко Борисов. Тя го обвини в тежък политически грях – че обещава, но не изпълнява.

“Бойко Борисов обещава и след това не изпълнява – това е тежък грях в политиката", каза тя, обобщавайки най-сериозните според нея грешки на управляващите.

Сред управленските недостатъци на министър-председателя, Нинова нареди и този, че премиерът не уважава институциите и държавността. “Това е катастрофално за един премиер", каза лидерката на социалистите и допълни: Той не споделя пред парламента плановете си и ангажиментите, които поема. А България все пак е парламентарна република".

Още по темата

Корнелия Нинова коментира вчерашните критики на президента Румен Радев за липсата на борба с корупцията. В събота държавният глава призова да се създаде независим орган, който да се заеме с измамите по висшите етажи на властта.

"Политическата класа няма воля да се пребори с корупцията", категорична бе Нинова и обясни, че партията й застава зад искането на Радев.

"Трябва да намерим 15 души в държавата, които да бъдат абсолютно независими и добре платени. А самият закон лесно се пише", обяви още соцлидерката пред “Нова телевизия“.

Председателят на столетницата призна, че партиите, включително и БСП, не са "достатъчно активни по темата за съдебната реформа".

Нинова обяснин, че социалистите имат желание и воля всички, които са пристъпили закона да си получат наказанията. “Искаме това да стане с налагането на бързите и справедливи производства. Съдии трябва да се водят само от закона, а не да взимат решения по политически, икономически или други причини", каза лидерката.

Тя потвърди решението на БСП да внесе промени в избирателната система, с които да даде възможност в следващия парламент да влязат 120 депутати, избрани мажоритарно и 120 – пропорционално.

Социалистите подкрепяли и идеята за намаляване на партийните субсидии. Но не на 1 лев за всеки получен глас, както бе записано във въпросите на референдума, а на 5-6 лева от сегашните 11.

Нинова потвърди и друго решение на БСП -  да придобие от държавата правото за ползване на паметника на връх Бузлуджа за най-малко 10 години.

"Първоначално искаме да го консервираме и да спрем разрухата. След това ще съберем екип от архитекти, които да го реставрират. Ще открием и дарителска кампания за събиране на средства за реставрацията", каза още Нинова.

Тя потвърди, че до края на годината левицата ще има и собствена телевизия.

"Това е единственото обещание, което съм дала и все още не съм изпълнила", каза  лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
15
 
6
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Че какъв да бъде Бойко, като е рожба на вашата школа.
59
13
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Права е Нинова.Боко е по...обещанията,а след това се прави на...разсеян.Обеща преди първия...мандат,да запуши държавната...каца,за да не точат...медец правоимащите отсан...докус чиновници,ама няма...братче;точи се вече 9 години,от как е обещал.Милионите ги нямат за...нищо,питайте г-жа Свинетка от...отбора,тя знае...защо.
58
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, при условие, че ти дадоха диска, защо не разкриеш сметките на Борисов и Цветанов в банките. Тези банкови сметки са на фирми, политически фондации, но зад паравана и главни действащи лица са Тиквата и Мистър 10 апартамента.Само говориш празни приказки. Изисквай и гласувай закон за проверка на сметките с направени транзакции на големи суми в периода на КТБ ФАЛИТА.Май нищо не правиш, защото и ти си в кюпа като Тиквата и останалите гробаджии.Защо не провериш банкати и фирмите на Борислав
57
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
апа кака *** спазва обещанията си само към Решетников :)
56
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си спомням как след 1-вия тур на президентските избори, *** задно с подопечния и кандидат за президент Радеф, казаха че ще подкрепят резултатите на референдума, само седмица след това, като мина 2-рия тур се врътнаха на 180 градуса, така че как *** по нищо не се различава от бай ***, дори бих казал че е доста по-нагла и безочлива от него
55
4
 
18
 
! Отговори
народна песен преди 6 години
като си пееш Нинова,кой ли те слуша!
54
5
 
16
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Тази е прочела всичките броеве на в-к Работническо дело знае ги наизуст.
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червени хмери как може да възхвалявате и да вярвате, че създадената от завряния зет ще оправи държавата. Видяхте Гаргамел колко оправи държавата, а имаше най-голямо доверие от целия народ. Да сте я чули да каже нещо против завряния зет! И запомнете "комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта"
52
7
 
16
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
*** обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
51
7
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Класически изцепки на същата политическа класа но само когато е в опозиция! Къде беше борбата им с корупцията когато те бяха на власт?! ГЕРБ и вожда им Б.Б. като дъщерно образование, просто следват неаотклонно основните принципи на Партията Майка!!
50
3
 
5
 
! Отговори
пиночет преди 6 години
До Докога комунистите?Ами до като ти свърши търпилото!После хващаш калашника и наред!
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига глупости с тая Бузлуджа... имаха предостатъчно правителства, за да могат да си я вземат. Това е само за да човъркат нещо си и да се правят на опозиция.
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бузлуджа да не са дава на дрогарите нека направят оферта и да кажат колко ще е наема да го вземат паметника на концесия или нещо тъй не става. Сега почнаха паметници да крадат без пари и да просят от държавата ама паметника вече е и на ЕС.
47
3
 
2
 
! Отговори
Деде преди 6 години
Уеуичка :)
46
3
 
10
 
! Отговори
Докога комунистите? преди 6 години
Повече от 27 години гледаме филма "Комунистите отложиха комунизма и станаха капиталисти милионери!". Докога?
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа лъжа е нервна :) Не е виждала власт 10 години и вече не може да търпи :) Генерал Решетников да я съветва.
44
7
 
9
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази злобна лъжлива лелка да каже защо гласува в парламета против увеличение на пенсиите.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, лъжлива социалистическа измеет! Дунав мост 2, метрото в София, магистрала Тракия, магистрала Струма, магистрала Марица, магистрала Люлин, околовръстното в София, спортни зали в редица големи градове, ремонтиране централните улици на всички големи областни градове, инвестиции в ВиК системите повсеместно в цялата страна, включително и пречиствателни станции, един от най-високите икономически растежи е Европа, фискален резерв 13 милярда, най-ниското съотношение дълг/БВП и т.н. Своолоч!
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей-парада отмина и червените каскети се разшаваха до следващия гей-парад има цяла година нервичките им вече не издържат.