Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!

Вътрешният министър отново обясни, че всичко е в името на сигурността
12 юли 2017 15:09,
65
Колкото повече ни следи МВР, толкова по-добре! Законно, разбира се!
Снимка: архив БТА

Колкото повече ни следят законно, толкова по-добре за сигурността на гражданите. Това обяви отново вътрешният министър Валентин Радев и така затвърди изказването си в същия дух, направено преди дни в Брюксел.

И днес, и тогава, МВР-шефът каза това в коментар на информацията, че за ГДБОП е закупен софтуер за извличане на данни от мобилни устройства. Новината бе интерпретирана от медиите като доказателство, че дирекцията ще "подслушва" популярните чатове и социални мрежи. От ГДБОП и МВР обаче светкавично отрекоха това.

Още по темата
"Софтуерът, който закупихме в ГДБОП за 18 хиляди лева възбуди доста общественото мнение. Става въпрос за софтуер, с който ще можем да вземаме информация от вече иззети мобилни устройства на хора, за които е повдигнато досъдебно производство", обясни и днес Радев след заседанието на Министерски съвет.

Според него в софтуера няма нищо излишно, което да засяга интересите на хората.

"Аз си позволих да кажа още, че колкото повече такава информация можем да добиваме по този начин – законен, толкова по-добре за сигурността на гражданите. На МВР това му е работата - да се грижи за общата сигурност в държавата. Надявам се вече да работят с този софтуер колегите и да го владеят добре. Това е добре за всички граждани", коментира още вътрешният министър.

По-рано днес от БСП се чу призив към премиера Бойко Борисов да поиска оставката на Валентин Радев заради изказването му. Социалистите обвиниха МВР-шефа в полицейщина и заради друга идея на ведомството му – катаджиите да проверяват и документите на пътниците в колата в опит да съберат неплатените глоби към КАТ.

"Как БСП се сетиха сега да искат оставката на вътрешния министър за нещо, прието през февруари", отвърна Радев. Той призна, че е изненадан, защото тези промени са приети от парламента февруари месец и тогава са били обсъждани с всички, включително и с БСП.

"Не става въпрос за БСП, а става въпрос за едно лице. Аз оттук отивам на блиц контрол – заседание на вътрешната комисия, на което ще могат да ми зададат всякакви въпроси, включително и той", добави Валентин Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Който е готов да се откаже от свободата си заради сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност. Бенджамин Франклин.
47
0
 
1
 
! Отговори
куката преди 6 години
На този ушите му са по-толеми от ва ЦЦ!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А поддръжниците на ГРОБ ни плащат, че комунистите щели да дойдат. А то какво излезе? Именно гробарите доведоха комунизма.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вътрешният министър отново обясни, че всичко е в името на сигурността..чия сигурност ?... реторичен въпрос, естествено ... едва ли за бай драгой от ахелой, щеше да е купен софтуер за 18 хилки, който да го пази от "ало-апашите", които пък му имат телефона, щото се знаят "отгоре", че унуката кърти паунди в англия, като готвач и има и някое друго руско златце, от периода на бекярин в коми.народ, който се откаже от свободата си, в името на "сигурността", губи и двете!
44
1
 
6
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До Анонимен 51. Тая статистика за трите милиона българи миещи улици на запад от къде я прочете. Покажи, че и ние простите да се ограмотим. Па да хващаме пътя, щото поне с тая свобода се сдобихме. Доде не са затворили границите щото "бизнеса" пищи за специалисти, пък те бегали. Подслушването е по-скоро да се хванат тези дето печелят нещо пък не бутат на управляващите и бюджета празен. Нема пари за изборите и държавата губи най-ценното си СТАБИЛНОСТТА. А тя е най-ценната придобивка за политкласата
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако са снимки на голи жени добре ама Ушев се върви от снимките на голи мъжки атрибути хах......
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушаците ще събират голи снимки на мъже, ще *** и мастурбират.....пардон....коментират. Мила родна гнусна МВР-ейско егейска картинка.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е наред , всичко е законно..... И после гледаш тоя и оня министър на Боко станал клиент на прокуратурата...
40
0
 
19
 
! Отговори
бесни чекиджии? преди 6 години
Сигурно ще събират снимки на голи жени и момичета и ще грухтят над тях нощно време.Сигурност?Каква сигурност всеки ден в БГ се случват стотици ако не и хиляди престъпления и тия не са предотвартили нито едно от тях.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е добре да се следи, много е законно и морално....Абе много ви е къса паметта бе гербераси, забравихте как по вина на Ушев Цецо заради безконтролното подслушване опърдя кочаня семейната му приятелка съдийката Владимира Янева....
38
0
 
9
 
! Отговори
библията преди 6 години
До койПредателството и приятелството вървят ръка за ръка.....САМО НОВА КОНСТИТУЦИЯ С 10-те божи заповеди!!!!!!
37
17
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
поданиците на кремълските фашисти отново се активизираха .... ДЕРЗАЙТЕ Министър Радев!
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопарите и сега слухторят във Фейсбук, Месинджър и Вайбър. И понеже Ушев е ***, даже и се хвали колко е голям хакер. Какъв *** трябва да си, да се хвалиш , че си хванал снимки по морков....Аз вече сериозно подозирам ушаците в масова ***....
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можете да ми следите само миризливия *** ,ушеви нещастници. Вместо да се ровите в кореспонденцията на хората, вземете да хванете някой престъпник, за това ви се плаща, а не да грухтите и пърдите с насрания Сименс в ръчичка....
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не! Колкото по-малко ни следят мaлоyмници, толкова по-добре! Защо ли? Защото повече ще се стараят да си вършат работата и няма да се чудат как да превиват крак върху крак и да се излежават и да мързелуват и да разчитат на разни автоматизирани системи за следене!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С две думи - Да живеят Големия брат и неговия пророк Оруел!
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе кой го избра тоя за министър? Замисли се за кого гласуваш, народе?Народе????
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашата полиция ни мрази.
30
1
 
22
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Имаш предвид Тиквун и ортаците в изпразване то на КТБ - Дебелян, Доган и Цветелинка. Цветан Василев е просто удобен за медиите, знаем чии са и за отвличане на вниманието.
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се учудвам. Новият министър има същата глуповата физиономия и пак е от ГРОБ.