Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...

Социалистката вини вицето, че има няколко съвести, а той - че БСП е ударила дъното
14 юли 2017 10:48,
145
Facebook война Нинова-Симеонов: Клета ми Козета, бедни ми Валери...
Снимки: БТА и Facebook, колаж Dnes.bg

Ожесточени военни действия проведоха късно снощи вицепремиерът Валери Симеонов и лидерът на БСП Корнелия Нинова от профилите си във Facebook.

Патриотът нарече социалистката "Клета ми Козета на прехода", а Нинова го обвини, че е "момче за поръчки".

Първият залп дойде от профила на Симеонов. Привечер той публикува пост, посветен на  паметника на връх Бузлуджа, в който обясни, че идеята монументът да не бъде връщан на социалистите е негова и не е поръчка на премиера Бойко Борисов. Тази седмица кабинетът реши, че държавата няма да уважи искането на социалистите да им върне паметника на заветния за тях връх.

Още по темата

"В живота си винаги съм служил на собствената си съвест и не съм позволявал на никой да диктува моето поведение. Определянето ми като "момче за поръчка" е обидно и подло. Драга ми Корнелия, клета ми Козета на прехода, аз няма да те нарека "момиче за поръчка"", пише Симеонов и продължава с обръщението си към Нинова:

"С такива епитети можеш да се обръщаш към обкръжението си от млади червени депутати, които ежедневно демонстрират какво означава "момчета за поръчка". Благодарение на тях и на повърхностната ви популистка опозиционна линия, парламентарната дейност удари дъното. Съчувствам на колегите, които са принудени да търпят това ежедневно унижение в Народното събрание".

"Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до "бедна ми Козета", т.е. до мен, щях да го подмина без внимание", отвърна два часа по-късно Корнелия Нинова от своя профил във Facebook.

Тя дава да се разбере, че е обидена от обидите към младите й депутати.

"Казвате "в живота си винаги съм служил на собствената си съвест". Колко съвести имате? Аз познавам няколко.

Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас", продължава соцлидерката.

После подробно обяснява, как е отказала сътрудничество на Симеонов, а той след известно време пак дошъл в кабинета й, притеснен, че БСП и ГЕРБ могат да направят коалиция и той да изпадне от властта.

"Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната. Казвате, че с "обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното". Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% - 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте - нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак.", пише още Нинова.

След това допълва, че е чула, че Симеонов иска да сложи на Бузлуджа предаватели на телевизията си и затова не иска паметникът д асе връща на БСП.

"Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не "великата стена" на българо - турската граница", пише още тя.

"Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас.

Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов се мъчи да имитира чалгаджийския хумор на Бойко, но го докарва още по-п'росташки от него.
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама за каква ВОЙНА ГОВОРИТЕ, ТОВА ТЯХНОТО СИ Е ЛЮБОВ ПО ВИКТОР ЮГО.
125
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Патриотите вървят по същия път, по който минаха преди тях всички коалиционни партньори на Бойко - и Яне Янев, и пишман-реформаторите - пътят към нищото,
124
3
 
2
 
! Отговори
до 126 преди 6 години
Аз бях за партиотите, но никога не съм харесвал Симеонов и затова последните избори не гласувах за тях. Що се отнася за имиджа всички сами си го рушат в момента. На следващите избори ще видят парламент през крив макарон. Това не са патриоти, по скоро са едни такива пак започващи е П, но не е партиоти
123
0
 
5
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
И тия и ония са МАСКАРИ !
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм за патриотите,но Валери само им руши имижда с тъпите си действия и изказвания.И ако нямат гласове на следващите избори,то ще е най-вече заради простотиите на Валери. Той ще провали не само собствената си партия,но и останалите патриоти.
121
11
 
8
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
*** обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
120
3
 
8
 
! Отговори
extremist преди 6 години
монументът да не бъде връщан на социалистите - НЕ-ТОЧНО УВАЖАЕМИ СИМЕОНОВ: 1) МОНУМЕНТЪТ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА С ЧИЙТО ПАРИЦИ, БАЧКАНЕ И.Т.Н. ВСЪЩНОСТ Е ИЗГРАДЕН;2) РАЗМЯТАНЕТО НА ПЛ*ЮНКИ И ЕМОТИКОНИ СЪС ЗЕЛЕНИ ФИЗИОНОМИИ ПО ФЕЙСБУК НЕ МОЖЕ ДА ЗАБЛУДИ НИКОЙ С МАЛКО НЕЩО В ГЛАВАТА - ДВАМАТА С ДРУГАРКАТА НИНОВА СТЕ ОТ ЕДНА НОМЕНКЛАТУРА...
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, преди президентските избори: "Няма да се кандидатирам за президент, дайте ми възможност да спечеля изборите и да стана премиер".Мдаааа...
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП и ДС създадоха паралелната държава. Всички наши известни мафиоти през 89-та влязоха в пазарната икономика в комплект с надзорниците си от ДС, раздадени бяха и куфарчетата на пишман-милионерите ни, а сега щели да се борят... ХА-ХА-ХА!
117
6
 
5
 
! Отговори
смехурко преди 6 години
Костов ни отказа от демокрацията, Царя ни отказа от монархизхма, Първанов от социализма,а Тримата *** от национализма. Само Боко не ни е отказал да лъжем, да крадем,да се мазним и плонжираме пред силните, което е и същността на ГЕРБЕРИЗМА !!!А Зам мини сър предсеедателя без портфейл Валери е готин пич работодател. Що па да не си вземе чинията той за предавател. Като му се връзват от БСП да му отговарят...Като си помислиш не е най-тежкият случай.
116
6
 
11
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
115
4
 
16
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Тя е Клозета, колкото той е Гаврош.Но също и тя е социалист, колкото той патриот.По делата и резултата от тях ги опознахме.
114
5
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
А кака Бока седи отстрани и се хили-ни лук яла,ни лук пърдяла.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фани единию, удари другию. присмел се хърбел на щърбел
112
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
червената тръткa май много се е засегнала :)
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подло човече; царя дава, пъдаря не дава.
110
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волен Сидеров най-добре е описал Валери Симеонов в многобройни предавания и вестници.
109
1
 
4
 
! Отговори
ауууууууууууууу преди 6 години
........и така до безкрай.С вашите камичета по вашите тиквета.Чао до не скив.Не сте ми интересни.Продължавайте да се упражнявате и ходете до *** от време на време,да се не подмокрите.
108
9
 
17
 
! Отговори
Бозо преди 6 години
До ЗозоКомунягът бб още сънува партийната си книжка и не помни къде я е скрил.