Корупцията можела да зароби парламентарната ни република

За Радев не било самоцел на назначава шефове
Обновена: 8 сеп 2017 18:57 | 8 сеп 2017 18:45, Камелия Цветанова
38
Корупцията можела да зароби парламентарната ни република
Снимка: Reuters, архив

"Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те уж отстояват. Виждате колко голямо е недоверието в институциите. Да назначавам председателя на антикорупционния орган изобщо не е самоцел. Много важно е този орган да работи ефективно, това е очакването на всички българи и трябва да се замислим сериозно върху него". Това заяви днес пред журналисти президентът Румен Радев помолен да коментира думите на Цветан Цветанов от ГЕРБ, че президентът не може да назначава председателя на антикорупционния орган, защото не сме президентска република.

Още по темата

 
"Само допреди няколко месеца във връзка с районирането при мажоритарните избори се настояваше от същите хора това да бъде направено от президента, като равно отдалечен от всички власти и натоварен с огромно обществено доверие. Сега нещо смени ли се?", попита Румен Радев, цитиран от прессекретариата на "Дондуков" 2.
 
В отговор на въпрос дали Калин Митрев трябва да напусне поста си в ЕБВР след направеното международно журналистическо разследване и отправените обвинения към него в лобизъм, президентът подчерта, че  това е неприятен случай.

"До момента разполагаме с медийни публикации. Мисля, че трябва да изчакаме компетентните становища на разследващите органи, както на българските, така и на европейските", отбеляза още  държавният глава.
 
"Нормално е в една парламентарна република да има искане на вот на недоверие, но те винаги трябва да бъдат аргументирани и съпроводени с алтернативни предложения", заяви още президентът, в отговор на въпрос за заявеното от "Воля" намерение да инициира вот на недоверие към правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Този антикорупционен "орган" би работил в некаква степен, само ако го възглави некой като мене. Понеже аз не крада, понеже съм лоялен и понеже съм честен. Обаче такива като мене НИКОГА нема да ги пуснат във властта. Във властта се допускат само зависими и доказани престъпници с които Запада с удоволствие работи. И Изтока също. Затова сме обречени.
31
0
 
2
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
Радев Радев кога лъжеш и кога казваш истината.Пак ламтите с БСП и ДПС да вземете властта да грабите и да владеете цялата държава.ЩО за наглост имате .За това няма един осъден до сега за грабежите ,убийствата геноцида към народа,ТИ НЕ СИ МОЯ ПРЕЗИДЕНТ избран с гласовете купени от БСП и ДПС
30
0
 
4
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
29
1
 
3
 
! Отговори
xy преди 6 години
Каквито и да са герб те предлагат шефа на антикорупционния орган да се избира с гласовете на 67% от депутатите,тоест без опозицията няма да има избор.Путинската част от опозицията вкл. льотчика си умират точно той да прави това,еднолично.Ами по-добре направо Путин да го назначава,а изборът да си е съвсем ясен.Проблема е, че този орган ще има огромни пълномощия и пълна информация за политическата и бизнес среда,както и за цялото правораздаване.Ставаме направо задунайска губерния, сори.
28
0
 
3
 
! Отговори
Василев_unfan преди 6 години
***(защото селяните са хубави хора), кой чакате да ви оправи държавата, гръцкото общество, или някое друго БУДНО? Като сте страхливци ще пиете по една студена вода и "продължаваме напред "(със гол г ъз срещу гора от к ***), ако не сте страхливци покажете го не само със смешни анонимни коментари.Агент БОТЕВ, Х.БОТЕВ
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абсолютен миш - маш маднжа с грозде
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са организирана престъпна група, от която българите ще се отърват едва когато задокеанските им господари решат. Лошото е, че сигурно ще бъдат заменени от още по-зловеща такава група. Не че е лесно да се сформира такава, имайки предвид блестящите личностни качества на членовете и.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
късно е Радев... тия мизерници във властта от комунистическо още ни грабят, то не остана, и народ не остана заради грабежите ви!
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще гоним Румъния а?... а Румъния беше много по-зле от нас...
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отдавна ни е заробена държавата от корупцията, нали за това сме постоянно бедни!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРУПЦИЯ Е ЕВРОПЕИСКАТА ДУМА. Нашата е от живково време е връзкарство, после турската Далавера. Тя се развива където е ДЕФИЦИТА. На дефицита се крепеше и СОЦА. Живков с дефицита + страха държеше народа в КОШАРАТА.
21
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 6 години
Ala Rishiluo
20
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 6 години
Vie me nazna4ete 1 vi suvetnik a posle nqma da mogat i da q sanuvat.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Радев, когато лапат червените това е "много неприятен случай". Интересна интерпретация
18
1
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
късно е Радев....мноооого късно. Вече и децата се корумпираха. В к е н е ф да искаш да отидеш ти се налага да бутнеш рушвет, че да си в чистия
17
2
 
18
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
ТАРАНКОЛУУУУУУУУУ,та кой направи закона дето го подписа без да знаеш за какво става дума? Мафията прави закон за борба с МАФИЯТА!!!! Добре ли си господин президент? Кога си чувал и виждал бандит да прави закон с който да го преследват? Ако някой в тази държава иска да направи нещо добро, трябва да разбие възела Доган,Пеевски,Борисов ,Цацаров! Не се ли прекъсне тази пъпна връв нищо добро не ни чака!!!!!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сме дошли от село *** тия са явно още гладни сигорно по тая причина им казвам наздраве и за всеки влак си има пътници да *** по обещания са първи а какво свършили отнемаикъде насело може да мине тоя номер *** не и в града
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя нее спирала затова трима роднини вече разкарах едно че лъжат и едно че доверие няма щом няма чао на село им е добре
14
0
 
18
 
! Отговори
19:14 преди 6 години
Корупцията отдавна е заробила парламентарната ни република, доколкото изобщо такава е съществувала на наша територия от 70 години насам.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало радев пет си сбрал на мотор да учиш тарикате задръстиха борис баев преди малко тъи лиги учите00