ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!

Депутатите от партията ще гласуват срещу документа в НС
104
ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!
Снимка: архив, БулФото

Депутатите от ВМРО ще гласуват "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, заяви на пресконференция заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.

Още по темата
По-рано днес правителството прие проект на закон за ратификация на конвенцията, която е насочена срещу домашното насилие и насилието срещу жени и момичета.

"Против сме, защото в тази конвенция се вкарват определения като "социален пол", особености на пола, и задължения за българската държава да финансира gender образование от ниво детска градина", обясни той. От ВМРО са разтревожени, защото за тях това е промяна на традиционни устои на българското общество.

Няма социален или трети пол, има два пола - мъжки и женски, отбеляза Джамбазки. Според ВМРО въпросът за еднополовите бракове трябва да се постави на обсъждане в българското общество. За нас основна ценност е бракът като съюз между мъж и жена, заяви той, цитиран от БТА.

Според Джамбазки заблуда е, че целта на конвенцията е борба с домашното насилие. Той посочи, че насилието над жени и деца е укоримо и престъпно и се преследва от българското законодателство. По думите му тук проблемът не е в текстовете, а в дейността на правоохранителните и правораздавателните органи и с подписването и ратифицирането на една конвенция това няма да се промени.

Джамбазки посочи, че конвенцията предвижда и задължение за прекратяване на процедури за репатриране на нелегални имигранти или на хора, които нямат право да получат бежански статут, ако съответното лице заяви, че в държавата, в която трябва да бъде върнато, го дискриминира по полов признак.

Насилието над жени и деца е нещо чудовищно и трябва да бъде наказвано най-строго, но това не става, когато се смесва с особености на пола и въвеждането на "социален пол" и когато под това заглавие говориш за особеностите при даване на бежански статут, смята евродепутатът.

Той посочи, че Истанбулската конвенция е подписана и обсъждана в много по-широки рамки от ЕС. По думите му 26 държави са я подписали и ратифицирали, в 19 от тях са разрешени или еднополови бракове, или фактическо съжителство.

Джамбазки посочи, че конвенцията е подписана, но не е ратифицирана от 17 държави, между които са Великобритания, Ирландия, Исландия, Люксембург, Лихтенщайн, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Словакия, Чехия, Хърватска, България, Македония, Гърция и Кипър.

Според него няма да има последици за България, ако не ратифицира конвенцията. Джамбазки коментира, че днес не се предвиждат промени в Конституцията, но изрази опасения, че утре на база на ратификацията на конвенцията може да се поискат такива изменения в основния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Джамбазки да каже преди 6 години
От кой пол му е началника-мюсулманин в групата на консерваторите и радикалите? И как той е гласувал за Конвенцията в Европарламента? Аз знам:въздържал се! Защо? Нали ВМРО е против! Та да каже той патриот ли е или ***?
78
0
 
0
 
! Отговори
Ангел консервата преди 6 години
*** от ВМРО винаги се изказват неподготвени! За какъв "трети" пол дрънкат? Не виждат ли, че конвенцията размива диференцирането на двата пола чрез вменяване на стереотипи и роли, различни от биологичните! Създават се условия за нова инвазия на азиатски тумби от жени под предлог, че са насилвани и осакатявани! Ще се изсипат огромни пари за НПО-тата и за деформиране съзнанието на децата ни
77
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Подкрепа за ВМРО, долу тази конвенция и с нея долу всички които подкрепят такива извращения
76
0
 
5
 
! Отговори
Azzy преди 6 години
- Господине, защо искате да емигрирате от България?- Вижте, преди години хомосексуализмът се наказваше със затвор, после само с принудително лечение, после започнаха да го смятат за нормален, напоследък започнаха рекламни гей-паради. Искам да се махна преди да е станал задължителен...
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кои от политиците ни са от третия пол?Или да ги познаваме по пледоариите в защита на третополовите?
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да каже кой е половия орган на третополовите? ГЪza? Moже, ама да си го ползват както си искат. Никой не им пречи. Те защо ни пречат с мераците си? И какъв резултат чакате от третия пол? Нещо да родят? Някой да разкаже де. По възможност да е от мераклиите да станат "трети пол".После ще има ли "четвърти пол" - тези, които искат с животинки... :))))))
73
0
 
3
 
! Отговори
РД преди 6 години
Тази конвенция засилва освен всичко друго и дискириминацията на мъжете. Злоупотребите, които досега се направиха със Закона за защита от домашно насилие не стигат ли? Колко мъже бяха осъдени, само защото са мъже?!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЕТИ ПОЛ НЯМА, АМА ТРЕТОПОЛОВИ ИМА. И ИСКАТ ДА СЕ ЖЕНЯТ, ЕВРОАТЛАНТИЦИ НИЕДНИ.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най големият проблем на България е че Пешко и Иванчо искат да се женят, Корупцията, Правосъдната система, Икономиката и Престъпността не са важни...Просто племе сме си
70
11
 
2
 
! Отговори
Адвокат. преди 6 години
Г-н Джамбазки е слаб юрист и комплексиран, нереализиран несретник. Алкохолът и цигарите са променили не само външния му вид, а са задълбочили проблемите в психо-емоционалното му състояние.
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не може еднополови да се женят ? Та нали и те са хора и български граждани.Нищо няма да му стане на българското семейство.Аман от патриотари.
68
2
 
6
 
! Отговори
Не ми дреме! Да си п преди 6 години
Децата трябва да бъдат научени на логическо мислене, човешки отношения, етика, право, уважение и какво да правят когато срещнат проблем на пътя си. Не ги учете на това кой има *** и кой има правото да има ***. Това те зами ще си го осмислят. Преди пола си, всички сме човешки същсства. Хайде да живеем като такива, а?
67
2
 
1
 
! Отговори
Не ми дреме! преди 6 години
Вижте, първо искам да коментирам нивото, на което е написана Статията. Моля, научете се да пре-прочитате наново написаното от вас г-жо журналист! Това е вестник, а не блог! Вярвам, чр много хора биха се съгласили, че е изключително важно съдържанието на статиите да бъде написано без пунктуационни и граматически грешки. А колкото до конвенцията - смятам, че е време да разберем различията си и какво е това "човешко" отношение един към друг. Децата в учебните зааедения трябва да бъдат научени на
66
1
 
12
 
! Отговори
ПухкавияТ Козльо преди 6 години
До АнонименАз съм мъж, ама се чувствам и индетифицирам като козъ. Искам за мене специална конвенция и референдум. Обявявам се против употребата на козе мляко - как така ще ме доят. Не позволявам.
65
1
 
12
 
! Отговори
Бойлерка преди 6 години
До АнонименМного почнахте да знаете бе! Седете и си кротувайте по хралупките, че ще ядете много бой и никакъв закон няма да ви спаси. Все едно... На тъмно ще ядете кютек! На този свят му трябва 3 световна война, тогава във водовъртежа на изпитанията, няма да оцелеят никакви гейчета, брадати лисбийки и т.п. Дано не съм пророк за войната, де.Аз съм от 4-тия пол. Искам да се оженя за бойлера! Ще протестирам на площада!
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69НЯМА ТАКОВА ОБЩЕСТВО, където личностите са си "свободни и от никого независещи"!!!!!! ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ОБЩЕСТВО!!!!! Ако ти харесва слободията - айде, чукалата и нейде по гората.....свободен, независим от никого!!!!
63
1
 
14
 
! Отговори
филофоб преди 6 години
До Анонимен 69Много ми харесва,че съм член на "задръстено" общество,което не харесва сбъркaняци!Все още има надежда за България!
62
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че толкова се спори по този въпрос и толкова крайни и категорични мнения се изказват по него означава само едно. Ние сме задръстено и изостанало общество, общество което се бори срещу свободната и независеща от никого личност с всякакви средства разрешени и неразрешени.
61
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важна е свободата на личността, всичко друго кой какъв бил е на второ, трето и четвърто място. Социален пол означава какъв се чувстваш и какъв желаеш да бъдеш в обществото. Може да си мъж но да се чустваш и идентифицираш като жена или обратно. Някакви недоразвити националистчета желаят да убият свободата на волеизявлението и да сложат всички в един схоластичен калъп в който са отляти те самите. Въпроса не опира до това кой е обратен и кой не, а до това готов ли си да го приемеш като такъв.
60
2
 
3
 
! Отговори
ромеец преди 6 години
а Варели симеонофф и Воленчо що мълчат ? явно скрити п****и.Банкявския ***** пак се докарва на някой .Той е ясен, рано или късно ще се вземат с кмета на Симитли или с травестита За***а.