Проф. Иван Илчев: Народният съд е борба с политическия враг!

Трябва да се учи комунизъм обективно, с всичките позитиви, подчерта Илчев
155

Според проф. Иван Илчев изявлението на БСП за Народния съд е политически мотивирано.

"Сериозни хора, историци, такова нещо не могат да кажат. Народният съд се характеризира с мащаба на репресиите. Народният съд е борба с политическия враг. Унищожен е елитът на България", каза пред Bulgaria ON AIR Илчев.

"Би следвало обаче да има прошка за Народния съд. Трябва да се учи комунизъм обективно. С многото минуси, но и да се каже кое е било положително. Не можем да избягаме от политическите пристрастия на авторите", посочи oще той.

"В ЕС България стои като един разумен глас. Наложително е България да води политика с Турция, да бъде медиатор в отношенията Турция-ЕС. Подобни лични отношения - Борисов-Ердоган, винаги са от значение", подчерта още проф. Иван Илчев.

Повече по темата гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR.


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 130
Аз си спомням 10 ноември, че и 11-ти. Нали ходехте като мишоци и тихичко се питахте какво е станало. Сега се правите на революционери! От меки лаjна революционери не става. Сега сте много храбри. И смешни! В душичките си треперушкате. Все ви се привижда ДС. Правилно! Треперете!
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива съдилища е имало и във Франция, и в Белгия, и в Италия. Във Франция са бесели колаборационистите по уличните стълбове, а после са ги оформяли. Никъде обаче не са съдили такива, които са разнасяли отрязани глави на хора по селата. Защото диващината на българските фашисти не я е имало никъде! Може би само хърватските усташи са зверствали повече със сърбите. Има нож-срборез, с който са си устройвали състезания кой повече сърби ще изколи и един е стигнал до над 600! И после - защо Сребреница!
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под закона за народния съд стоят подписите на 16 министри. Само 4 от тях са на комунисти, другите са от други партии. Подписан е и от Никола Петков, Дамян Велчев и др.
131
3
 
4
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Как можеш да кажеш, че са виновни Великобритания и САЩ?? Нали веднага ще ти спрат парите! Затова плюй комунистите-те са виновни винаги и за всичко. Работи без отказано.
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елит ли ? В сравнение с кой ? Комунизма създаде металургията и машиностроенето в България преди това са произвеждали *** тухли и прежда истината е че сме били доста западналия държавица за това Чърчил не ни е харесвал никой не харесва мизерници
129
2
 
6
 
! Отговори
До сминдух енд чесън преди 3 години
Само че на Нюрнбергския процес са били съдени най-високопоставените нацисти. Има и десетки други, на което са съдени хиляди германци. За тези процеси не се говори! Народният съд не е прищявка на току що взелите властта земеделци, комунисти и т.н., а е наложен от държавите победителки във ВСВ- Великобритания, САЩ и СССР. Не бива да се забравя, че България е съюзник на нацистка Германия и като такъв следва да си понесе последствията!
128
9
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Какво има да се учи,Нюрнбергския процес е срещу 24 функционери на Хитлер и половината биват оправдани,а комунистическия Народен съд са пострадали над три хиляди души,цялата игра е комунистите да присвоят имотите на така наречените "обвиняеми",което направиха и без съд и присъда спрямо много българи.Комунистическата алчност е безгранична,това да знаят поколенията.
127
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
До Анонимен
И ЩЕ ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД
126
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То добре че след 10 Ноември,ВИЕ не се срещнахте с народа,защото малко от вас щяха да останат ,,Недолюбени''.Ами всичко беше така нагодено,че да си останете и до днес,че и говорите ......за светлото бъдеще още.Скрийте се ,и се не показвайте навеки.
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата на този, също беше назнчен за професор от партията.
По възрастните си спомнят,че го наричаха Дебилчо Илчев.
124
4
 
6
 
! Отговори
ДО ИНФО преди 3 години
Доста ти е лъжливо инфото.
Това са сътрудници на окупационните немски войски , изтрепали хиляди и изпратили хиляди по лагерите. Прочети за окупационното правителство на Франция, и какво е правило. Твоята теза е типична за комунистите.
Тези предатели ги сравняваш с доблестните българи, които върнаха Траки, Македония и Добруджа, след което комунистите ги предадоха.
Срамно е сравнението ти.
123
4
 
13
 
! Отговори
ss преди 3 години
Това да целуваш германски за.ници не те прави елит.Същото е сега да кажем че Бойко е елит щото целувал на Пеевски за.ника.За такива само мощна шейна и пресечен терен и цялата фамилия да накачули ако може.
122
0
 
17
 
! Отговори
Do ognyanz преди 3 години
Откъде такова внимание напоследък към Народния съд...
Съвременният елит не е толкова ***. Знае, че върви по стъпките на стария фашистки елит. Иска индулгенция.
За или против Народния съд сте професоре?
121
1
 
12
 
! Отговори
Info преди 3 години
1945 г. Франция, „легална чистка“ с 300 000 досиета, 127 000 процеса и 97 000 осъдителни присъди. Преди това, съгласно министъра на вътрешните работи Адриен Тиксие, има над 100 000 жертви на „дивата чистка“/една трета от бойци на съпротивата, останалите от признателни граждани, с цел имотни облаги и прикриване на съучастници. 40 000 са изпратени в лагери и затвори, 20 000 жени/често обикновени слугини на германци/ са подстригани и карани голи през площадите с изрисувани по тях пречупени кръстове. В България не е имало такива зверства след 9-ти.
120
7
 
13
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Какви "истински българи" и "елит" са военните престъпници застанали на страната на Хитлер, обявили война на САЩ и Британия и избивали деца бе?!
119
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европейското право няма такова понятие народен съд. Има си съд и това е . С тази риторика излиза ,че народа ги съди. Над 50 години БКП-БСП използва демагогия .
118
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
Откъде такова внимание напоследък към Народния съд, който се е провеждал в средата на миналия век. Вижда ми се политически мотивирано.
117
3
 
14
 
! Отговори
Инфо за професори преди 3 години
Нюрнбергските процеси са дванадесет и продължават чак до 1950 г. Опорната точка, че в Германия имало по малко репресирани отколкото в ЦБ, е дело на подобни професори, без прекалено морал и чест. В Германия е проведена такава чистка преди процесите, че в някои министерства е нямало кого да изправят пред съда. Налагало се е секретари и секретарки да отговарят за липсващите си началници.
116
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизаните в Италия хващат Мусолини и го обесват. Знаете ли колко сълзи е пролял професор Иванчо Илчев за него? Още не може да го прежали. Всеки ден проклина италианските комунисти, които свършиха пъкленото дело.
115
6
 
19
 
! Отговори
Инфо за професори преди 3 години
Народният съд, професоре, е създаден с декрет на НЦВ Симеон Кобурготски. Не са били комунистите на власт, а регентите. Тогава ЦБ е била под контрола на съюзническа комисия от великите сили – за ваше сведение САЩ, СССР и Великобритания. Решението за съд над военнопрестъпниците е взето още в Ялта. Извънредни съдилища е имало и в другите сателити на Германския Райх – Франция, Дания, Холандия, Италия и пр. При това мого по-жестоки.