На фона на скандали: България – лидер на Балканите!

"Кралството не е показало достатъчно доказателства, за да убеди хората"
Обновена: 31 мар 2018 07:16 | 30 мар 2018 22:35,
53
На фона на скандали: България – лидер на Балканите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Засега България няма да отзовава руски дипломати заради случая "Скрипал". Въпреки това, подкрепяме Великобритания. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредния Съвет по сигурността, на който присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Още по темата
"Това беше най-разумното и консенсусно решение, което можеше да се вземе. Правителството продължава един успешен ход към формиране на нов международен профил на страната ни – този на лидера на Балканите. За първи път сме желан партньор.

Настроението в обществото ни е такова, защото Великобритания не е показала достатъчно доказателства, за да убеди хората. Също така имаме хибридни нагласи към света и поради това искаме да чуем различни мнения. Кралството за първи път се прояви като "не от нашите", поради Brexit", отбеляза политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според политолога Страхил Делийски правителството е трябвало да вземе решение в една наистина трудна геополитическа ситуация на противопоставяне. 

"Започна да се говори за нова Студена война. Да вземеш решение, което отговаря на общественото мнение, е още по-трудно в ситуацията на поляризираното общество. Защо в България има толкова много анти-атлантически настроения? На какво се дължат те? Това трябва да е сигнал за политическия елит, че в Европа се случва нещо не както трябва", посочи той в "Денят ON AIR".

Във вътрешнополитическия ни живот се заформя практиката за всяко държавно събитие да се изискват стенограмите. По думите на Делийски това е симптом за абсолютното недоверие в настоящия публичен дискурс. По този начин се разпространява посланието, че публичното говорене и деклариране не струват, добави той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
ПАЛАЧЪТ преди 6 години
До Анонимен- Eто Ви още един български Скрипал за отравяне+ ОБЕСВАНЕ за по-сигурно
44
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Естествено е лидер,на балканите,никоя друга балканска държава,не е по-бедна от България.или ще кажете,в класацията за лидерство,социалното положение,като елемент,не влиза.
43
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Решението на правителството (да не се лъжем, взето благодарение на коалиционните партньори на Бойко) е разумно и балансирано. Когато сме влизали в ЕС и НАТО не сме обещавали да участваме в провокации срещу Русия. Солидарност - да, но не и за "вероятности".
42
2
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
НА картата на Балканите всичко освен Елада се води БЪлгарско вкл в Турция до анадолския разлом.при мои посещения в Истамбул всички почваха да говорят на БЪлгарски автоматично като подаваха че турския е въведен временно след 17 век.На картата на СССР Болгария се води зона от река Дунав до Байкал.През 2012 правихме тестове в ония региони наркотизирнаи дипломати на Москв а изобщо не можеха да разберат защо ми трябва виза за ада посетя срочно Москва.според тях в Одеса те с е намираха в БОлгария
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кланяме се на Ердо, сега се кланяме и на ***, кланяме се на Меркелица, на Тръмп, на всички не кланяме и ни ***!!!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англетата источрически винаги са били срещу нас, защо ние да ги подкрепяме сега, за тях България и Източна Европа са единствено и само източник на евтина работна ръка, докато се отнасят така към нас, никакава подкрепа....
39
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се изгони Лукойл от България и се даде на ШЕЛ или друга компания
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стига с тези чърчели, тия ни мразят, навремето САЩ са били против Ньойския мирен договор, но чърчилите какво ни интересува щастието на българите. За разбитите семейства, убити българи от дива ците и т.н. да се извинили, тук за един двоен агент ореваха света. Ако имаха история щяха да знаят, че предателите само това заслужават.
37
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с това решение,България се отказва от Европа и става зона за подялба между Русия и Турция.Едната зона е Източна Румелия с Пловдив и Бургас плюс Шумен и Разград . Другата зона ще е руска -София и Северна България за да свърже Русия със Сърбия.
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
просто сме пъзльовци и менте съюзник на който вече никой не разчита. минахме в зоната на русия и турция
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какоооооо, къде го виде този лидер????
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ли виждате какви сте роби и слугувате на всички? За да сте лидери се изисква съвсем друго - да не слугувате на никого.
33
6
 
16
 
! Отговори
да преди 6 години
за нас българите България е по-важна от ЕС и някакви британци
32
2
 
11
 
! Отговори
да преди 6 години
Сърбия и Македония не обичали България :)))през оная работа ни е за обичта на тия полузакрити държавици - и като ни мразят какво ще направят ??:)))направо сме ужасени:))))))))важен е само интереса на България и ако той е за сметка на ЕС или на който и да било - това няма никакво значение
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е-как поБойко да изгони руски дипломати, като олигарсите са с червени комунистически пари, коалиционните му партньори са руски агенти ,той самият е комунист с рекетьорски профил.Освен това е страхлив и ветропоказател. Неговата философия е да се сниши, да мине бурята, да оцелее днеска, пък утре...Типична философия на дребен криминален престъпник. Да бъдеш принципен, солидарен с ЕС и НАТО се искат топки, а той ги няма...Руските агенти ще щъкат из България като ***, ще плащаме "данък ***
30
5
 
15
 
! Отговори
да преди 6 години
защо у нас имало антинатовски настроения - а от какъв зор пък трябва да има про ??!!!не дължим на Запада нищо !!!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ми прилича на поета Пеньо Пенев но с герберастко - Цецовски апломб. До къде може да стигне човек, а? ГЕРБ си имат един партиен поет от миналото, възхвалявал Партията кърмилница, Гърневски, днес си имат професорка с подобна задача, да хвали това което направи България най-бедна и умираща. Няма ли да има и за клакьорите Народен съд, за Тиквето и Цвък ще има.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази грозновата професорка явно получава добри кинти за да хвали Слънцето от Банкя. Станала е за смях с излагациите си. Гьобелсовата пропаганда отдавна не върви! Вече сме 21 век. Баси мизерабълката!
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, лидер на Балканите? И кой казва това, тази платена лелка, поредната платена глашатайка на режима на Сикаджията. Сикаджията от страх да не загуби местенцето си беше принуден да заеме позиции и решения, които не се харесват на ЕС и САЩ. Лидер ще сме ако имаме икономика, растеж, стандарт, не бедност, корупция и бандитизъм. Съдебната система е толкова проядена, че защитава крадците и бандитите които се отчитат на Сикаджията. Цялата преса и медии са купени от неграмотните властници.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България реално в момента е най-стабилната и просперираща държава на Балканите.Колкото и да не им се иска на полезните идьоти...