Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия

"Евроатлантическа нагласа към Русия на мен не ми допада"
6 апр 2018 19:48,
95
Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия
Снимка: Архив, Булфото

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган не одобрява натиска и силовите подходи спрямо Русия. Той обаче препоръчва тази оценка да не се превръща в политическата позиция на ДПС.

Това става ясно от речта на Ахмед Доган на рождения му ден на 29 март, публикувана от пресцентъра на движението "поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти”.

"Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма", казва Доган.

По думите му светът е твърде динамичен, много неопределен и непредвидим, много опасен и рисков.

"Другият случай стана актуален само отпреди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение, вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо Китайският внос с 3% мито.

В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия...Тази ситуация я възприемам като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация. Но някой може ли да предвиди докъде може да стигне тази тенденция?", пита Ахмед Доган.

Според него опитите за имперски амбиции, независимо от кой край на света идват, създават предпоставки за "дестабилизация на политическия Логос на Планетата".

В речта си Доган добавя, че ДПС се е превърнала в модел за балансираща партия на Балканите.

"Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност. Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията", заключва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
ПЪРВАНАТА преди 6 години
До turkoНЕ СОКОЛ-***
63
0
 
1
 
! Отговори
пеювски преди 6 години
това е агент сава
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯТ НА ПОРЦИИ РЕЧЕ..ХИДРОМЕЛИОРАТОРЪТ БЕЗ ПРАВОСПОСОБНОСТ, ЧОВЕКЪТ ЗАВЪРШИЛ СТЪКЛОДУХАНЕ НО ЦЕПЕЩ АТОМА НА КУХНЕНСКАТА МАСА, ИЗСЛЕДОВАТЕЛЯТ НА ПЛОДОРОДНИТЕ ЗЕМИ И НАКРАЯ ЕДРИЯТ СОБСТВЕНИК ЗА ДВОРЦИ, САРАИ И ЯХТИ- И ДОКАТО ТОЙ И НЕГОВИТЕ ГОВОРИТЕЛИ ВИКАХА В ХОР- АВЕ ЦЕЗАРЕ, ГОТОВИТЕ ДА УМРАТ ТЕ ПОЗДРАВЯВАТ, ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЯКОЙ ДА ИЗРЕЧЕ НЕЩО СМИСЛЕНО ЗА ХИЛЯДИТЕ БЕДНИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ, ДА ВИДЯХТЕ ПОЛИТИКИ ЗА БЕДНИТЕ- ГНУСНИ ЛИЦЕМЕРИ ЛИЖЕЩИ ПОДМЕТКИТЕ НА ИЗМИСЛЕНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ.
61
0
 
6
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Ние и без Русия сме стигнали до просия.
60
1
 
12
 
! Отговори
Баба Пена преди 6 години
Едно смислено нещо да каже. Всичко трябва да си има правила ,факти и съд . Ако след Съд и разгадаване на случая Скрипал стане ясно кой е виновен след това вече може да обвиняват,но през това време е просто празни обвинения ,които дори трябва да бъдат съдени англичаните .През годините си правят заедно с Америка сумати санкции срещу Русия..Най-дразнещо е да карат другите държави да ги подкрепят!? От къде на къде?И Росенчо толкова лижеше задниците им през мандата си ,че не остана език за Деси Банов
59
16
 
8
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
58
1
 
8
 
! Отговори
Амеда е умен преди 6 години
и скучен.Говори интелигентно и общо.И с него,и без него Керванът си маа из пясъците..
57
4
 
10
 
! Отговори
нн преди 6 години
Елементарен коментар на някой световни неща. Русия, Китай, петрола, тенденции в световната икономика и политика. Не заслужава внимание. Български модел на етничиска толерантност. Още 1996 год. трябваше да му се каже, че в България турци няма, има българи преобърнати във вярата и че възродителния процес е възтановяване на нечовешката несправедливост над българите от османлиите. Колосална грешка, че върнаха имената и извършиха ново потурчване на българи, този път нашите управници, чудовищно.
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До66, викаш младите френски и английски джиндъри ще дойдат да *** за България??? Ха ха ха ха ...от коя паланка си ??..
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До48 , Истинските Българи имат доверие на Доган , но на шайката подарила на Турция енрргетиката НЕ!!!
54
16
 
6
 
! Отговори
слава на НАТО преди 6 години
До Анонимен 63, единственото препядствие България да бъде анексирана от Турция и Русия е НАТО!!!! Като Нато няма друго, тъй велико на света!!!
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имахте пипе нмаше да плювте а да четете внимателно!!! Доган не е човекът чел една книга, прегръщал се с Ердоган, спал в турското посолство предал южен поток и бъдещото на България!
52
10
 
8
 
! Отговори
агент на КГБ преди 6 години
Доган е руски милиционер-ДОКАЗАНО!!!
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Со---ро---счета, готови сте да продадете Бг за 30 сребърника.Мозъците ви не проумяха ли, че без Русия няма Бг. Единственото препятствие, което стои пред Турция да анексира Бг се нарича Русия.Дори Доган го проумя, но не и вие!
50
1
 
8
 
! Отговори
Милко преди 6 години
Както казват " Интереса клати феса".
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vsi4ki sa bili komunisti i rodninite im stiga s taja duma sega sa milioneri i miliarderi
48
6
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Другарят комунист,по партийно поръчение ДеПеСар.
47
3
 
11
 
! Отговори
turko преди 6 години
До PD"Доган" означава ястреб, а не сокол. От толкова години не се намери в бг някой, който да знае турски ..... А на Ахмедчо му харесва, защото ястреба е крадлива птица.
46
10
 
8
 
! Отговори
Yorgos преди 6 години
Dogan e ymen politik i mnogo pravilno se izkazva. ES ne sa pravi za Russia, i nai malko da iziskvat da podkrepim Anglo- amerikanskata sgan i ***, nikoga. USA se vre na vsqkade i ot kadeto minava samo voini i ynishtojenie, no tova trqbva da ima krai. Anglo- amerikanskata *** sa otrovata i terorizma v sveta, nikoi dryg
45
18
 
12
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Доган е просто едно от многото момичета на повикване на ***-к-ин в българската политика.