АБВ: Сбиването между "патриотите" бе въпрос на време

Спирането на "Белене" и "Южен поток" е престъпление, убеден е Румен Петков
Обновена: 24 ное 2018 08:22 | 23 ное 2018 21:47, Екип на Bulgaria On Air
26
АБВ: Сбиването между "патриотите" бе въпрос на време
Снимка: Bulgaria ON AIR

Още преди година казах, че малката коалиция, подкрепяща правителството, нито е обединена, нито пък хората там са патриоти. Сбиването помежду им беше въпрос само на време. Този управленски формат е насилие за политиката. Така лидерът на АБВ Румен Петков коментира оставката на вицепремиера и последвалите я скандали в "Обединените патриоти" между лидерите на ВМРО, "Атака" и НФСБ.

Петков е категоричен, че ГЕРБ имат инструментите да си гарантират и кворума, и необходимия брой депутати, с които да се гласуват законите.

"На няколко пъти депутати от БСП спасяваха и кворума, спасяваха и ключови за управлението решения. Има стремеж нещата да се бутат напред, а цената не се гледа. Цената е деморализацията на политиката, срива на институциите и отегчението на обществото", сигурен е председателят на АБВ.

Партийният лидер смята, че не трябва да се бърза с коментарите за новия вицепремиер Марияна Николова. Той обясни, че трябва да се изчака, за да се видят нейните решения и как се справя с проблемите в държавата.

"Протестите са резултат от нечуването, от деморализацията, от лъжата на политиците. Използват се трибуни на иституции. Това удря по всички български граждани, но тези, които лъжат, остават ненаказани", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Петков коментира и възможното преминаване на тръба от "Турски поток" през България. Той смята, че в Русия има нагласа тръбата към Европа да мине през нашата страна, но все още не е сигурно.

"Спирането на "Южен поток" трябва да се смята за престъпление срещу държавата. Сега ще купуваме газ от Турция. Спирането на "Южен поток" и спирането на АЕЦ "Белене" върна България с години назад. Защо според Меркел "Северен поток" е икономически, а "Южен поток" - политически. Това е двоен стандарт", завърши лидерът на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 5 години
За тези проекти трябва да се изгонят от управлението на страната всички долни и крадливи политици както ги нарече Путин.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се възстанови ЮП и целия шлем! Който е против евтината и чиста енергия,той е и против България и българското производство!Ако чуете да някой да се изкаже срещу шлема,не гласувайте за него,той е предател,партията му - също.Вижте как Турция с голямо удоволствие лапна нашия Южен поток и го превърна в турски поток,а сега ще сме зависими от тях и няма да печелим от такси,а газта ще е с турска надценка на българския пазар.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробарите затриха България,смазаха населението,натикаха го в ъгъла и са толкова арогантни,прав беше Бисеров,като искаше Цвъ да се махне,защото въведе дикататиура,страх,подслушване в страната,а и Дончев не е цвете.Целия бандитски ГРОП трябва да се маха на всяка цена,ако искаме някакъв светъл лъч за България,поне малко свобода и възхдух,поне частица просперитет!Ще гласувам за АБВ,ако подкрепят проектите с евтина енергия за България.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно го подкрепям!Всеки си гледа изгодата и интереса,а ние загубихме толкова много от пропадането на шлема,който Първанов ни беше осигурил с ЮП и Белене.Кой ще ни плати сега щетите?Защо за всички други да може,а за България да не може?И с пазарите ни така стана,загубихме пазарите си в Русия и Азия,загубихме и промишлеността си и с това започна обезлюдяването на България.АБВ трябва да участва в следващото правителтство на всяка цена!Европейските държави и Америка също търгуват с Русия.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурна чакат давност.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде изчезнаха "братя" Галеви?
9
8
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
На този ли САЩ отказаха ВИЗА и му биха ЧЕРЕН ПЕЧАТ в паспорта .защото го смятат ЗА МУТРА - заплаха за националната сигурност на САЩ ?
8
11
 
11
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Пyтков, дадоха ли ти виза за САЩ или не ти дадоха защото си включен в списъка Магнитски за корупция и прикриване на корупци?
6
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Другарска критика.Кого будалкате,другари?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата ще виждат това което заслужават
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото като едни двама другари каквото повикали това се и обадило успех и рози в живота и на двамата
3
10
 
17
 
! Отговори
Като го видя този преди 5 години
Този като го видя и се сещам за братя Галев и и още много недостойни лица и случки. В една нормална държава щеше да си е на село и да си дои кравите след като си е излежал присъдата. Но у нас всичко е възможно.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже всяка партия е изопачение на това, на което се именува, предлагам да има и партия "Мошеници". Има някакъв шанс да започнат да се правят че са уж мошеници, според горепосечената традиция, и без да се усетят да станат честни.
1
5
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
А защо когато се решаваше въпроса за газопровода се изпитите всичките? После не гласувайте ли с Борисов за новия заем?