Пари за хората с увреждания - има. Петков изненадан от майките

80 000 души ще имат право на лична помощ догодина
Обновена: 28 ное 2018 18:15 | 28 ное 2018 18:12, Василия Пейчева
3
Пари за хората с увреждания - има. Петков изненадан от майките
Снимка: Архив, Dnes.bg

Социлианият министър Бисер Петков заяви, че финансирането на законопроектите за хората с увреждания е осигурено и посочи, че е изненадан от остраната реакция на протестиращите майки. Той изрази и готовност да бъдат изяснени тези неточности и разминавания в последваща комуникация.

Вчера омбудсмана Мая Манолова и майките на деца с увреждания обвиниха, че Законът за личната помощ е "осакатен" и няма да има финансов ресурс, с който да бъде обезпечен.

Още по темата

"За нас беше изненада, че имаше остра реакция по време на вчерашното заседание на комисията. Финансирането е ясно, то многократно е коментирано", каза Петков и припомни, че за законопроектите се заделят допълнително 150 млн. лева.

"Разминаванията произтичат може би от това, че понякога представителите на инициативата се променят - идват различни хора и не знам доколко комуникацията е добра. Много често нещата се рестартират – т. е. предишния ден е приключено с една договорка, а след това се започва отново", продължи Петков.

По думите му през 2019 г. право на лична помощ ще имат около 80 000 души.

"През 2019 г. право на лична помощ ще имат хора с увреждания, които са с над 90% чужда помощ, и деца с увреждания, които са с над 50% чужда помощ. Разчетите са, че тази съвкупност е над 80 хил. души", посочи Бисер Петков.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега в АСП всеки има ПРАВО да подаде молба за подкрепа, но каките от 9 кладенеца вода носят, само и само да я откажат помощта. Накрая си оставате с голото "право".
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Право на помощ ще имат!
Това не значи, че ще им бъде дадена помощ. Значи, че ще имат ПРАВО.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците имат лоша комуникация с народа винаги когато имат да дават нещо но когато имат да взимат винаги всичко е точно и правят кекс.