Санирането на старите блокове продължава, но по нови правила

Досега моделът бил сбъркан - събират се пари от всички, но за малцина
21
Санирането на старите блокове продължава, но по нови правила
Снимка: Булфото, архив

От следващата година националната програма за саниране на старите сгради ще е по нов модел, обяви премиерът Бойко Борисов в Пазарджик.

Още по темата
"Явно трябва да се спре нещо, за да видите колко е добре. Всички училища и детски градини са санирани. От догодина се възстановява програмата за саниране, сега търсят модел", отсече той, цитиран от "24 часа".

КЗК разкри картел от 13 фирми, санирали сгради

"Индустриализацията, която е факт, изисква и обходи за градовете. На 10 секунди минават тирове. Заслужава ли го Пазарджик - не. Затова ще им помогнем да направят обход", каза още той след напускането на завод "Костал", чието разширение откри днес заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов и вицепремиера Томислав Дончев.

"Събираме пари от данъците на всички, а ремонтираме апартаментите и блоковете на малцина. Имаме подобни планове да продължим, но по друг начин", заяви вицепремиерът Томислав Дончев относно санирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Men преди 4 години
От общите данъци ремонтираме частни имоти, от къде на къде??, а другите ощетени!! Безобразие и кражби.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
модела не е сбъркан а добре измислен и работещ за правилните хора.сигурно около 50% от парите са откраднати.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платиха се баснословни суми на квадратен метър калпаво саниране - 200 лева на квадратен метър в началото. Как се нарича това, не е ли безумие? 30-40 блока за 2 милиарда лева. Сега да връщат парите заедно със облагодетелстваните солидарно в бюджета. Такова разхищение на пари го няма никъде. Хората от "санираните" блокове са регистрирани като фирми и могат да бъдат съдени да върнат заграбеното както всички юридически лица.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега след като управляващите си признаха че са вземали от всички за да облагодетелстват малцина, да ги разследват да върнат парите в бюджета. Това е поведение по-лошо дори от времето на социализма. Това са безобразия. Бюджетна инвестиция в частен интерес, то е равносилно на кражба на обществени средства. За това се следва съд. Да върнат парите в бюджета.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука ако го правеха като в Германия с каменна вата, дето е сигурно 10 пъти по-скъпа от стиропора 2 см, нашенският картел от фирми щяха да станат милиардери, а не само милионери. И аз си платих 10 хилядарки за изолация на къщата + 6 за дограма, ама това не ми пречи да спонсорирам с данъците си и разни панелки, нали сме социално слаба държава, трябва да се подкрепяме.
15
1
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Гражданска позиция Нали всички бяхте против това да си санирате блоковете? Сега какво ревете, че едни се облагодетелствали, а други не. Това се нарича социализъм в действие. Взема се от имащите и се дава на нямащите или на тарикатите. Вярно, ако си го санираш сам ще ти е по-евтино от държавното, но тези дето висят по въжетата нито данъци плащат, нито документ ще ти дадат.
14
2
 
5
 
! Отговори
Път преди 4 години
А защо не направихте обход край Севлиево а направихте път за тирове през най големият квартал на града.
13
2
 
44
 
! Отговори
тиквун преди 4 години
Никой не ще безплатно саниране, а адекватно заплащане за положен труд. Който работи да получава това, което заслужава, а не трохо, с които не можеш да си платиш сметките. Тук визирам провинцията, защото в София не е България, въпреки че и там има хора които работят за 700-800 лева заплата. С тези пари деца ли да гледаш, сметки ли да плащаш, храна ли да купуваш - за почивка да не говорим!!!
12
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е никакво сканиране а имитация. Работя в такава фирма в Германия първо се инжектират пукнатините със спец. Материал грундира се и се пристъпва към изолиране но с каменна вата а не стериопор. И всичкото това струва по-евтино отколкото в България. Това си е чиста далавера.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дребният габровски плешив шaнagжuя за чий ни го рекламирате. Грантаджия и
10
2
 
41
 
! Отговори
бай х преди 4 години
облепването на панелките със стериопор не е саниране .... това е пунта мара както казва вожда / да се свети името му , господ дълги години да му даде ... в някой затвор /
9
1
 
45
 
! Отговори
поредното безобразие преди 4 години
Аз си санирам жилището за 10 000 лв, държава плаща на някакви хора от моите данъци да си направят същата екстра. Защо? На какъв принцип подариха едни пари на едни хора и прибраха други? Сега ли се сетиха, че това е нередно, несправедливо?
8
3
 
31
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 7Прави са хората.Липсата на образование и квалификация не означава че хората трябва да са роби.15 евро/ден за какъвто и да е труд си е обида.Спешно трябва вдигане на доходите защото България се обезкървява но това може да го разбере само Държавник а не политик
7
0
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Аз съм от село северозапада тук в момента има фирма която наема общи работници на 5 часов работен ден копаят някакви знаци за газопровода който трябва да бъде построен.Плащат им по 30 лв. на ден на месец са 630-660лв. чисто.И някой от тях не искат да работят Казват "НИЕ БЕЗ ДА РАБОТИМ ВЗЕМАМЕ 520ЛВ ПОМОЩ ПО СМЕ ДОБРЕ ДА СИ СЕДИМ И ДА НЕ РАБОТИМ'.Това са хора които нямат и 7ми клас а една мед сестра която трябва да ходи на работа с болни хора взема 6оолв.
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааа в блока има дето не плащат такса за тока а чакат безплатно саниране. От къде на къде!?
5
4
 
54
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 4 години
За мен справедливост ще има когато при санирането на един блок или каквато и да е кочинка там се изиска от собствениците да предоставят документ от данъчна служба за това,че не дължат данъци.Щото сега се получава,че един носи друг меси,т.е. има заклети врагове на държавата които лев за данъци не са внесли цял живот и изведнъж саниран с нова дограмичка,остъклена тераска,че и покривче да не му капе.
4
7
 
44
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Измислили са начин да крадат повече !!!
3
4
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Щом искащ саниране ще си плащаш и ще имаш право да го контролираш да ли е направено както трябва.Сега като не плащаш този който го прави ти казва на харизан кон зъбите не се гледат и си прибира парите за лошо свършена работа.Защо ние които си плащаме с наши пари и хората от селата трябва с пари отнашите данъци да плащаме санирането на някои.И по същия начин се плащат помощи на безработни които не искат да работят и когато им предлагат работа.
2
0
 
45
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
То да беше само санирането на рамо да ви носи човек има ли изобщо нещо на тази територия което не е сбъркано.
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нови правила-парите ще се дават директно на Баце,а не на Цецо,щото е пунта-мараи щипна, да си купи евтин апартамент...;)