Сидеров: Нужен е анекс към договора със Северна Македония

Специална комисия ще взема решение за общата ни история, предлага той
21
Сидеров: Нужен е анекс към договора със Северна Македония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Атака" иска да се сложи край на споровете за историята ни със Северна Македония с анекс към договора за добротворство със западната ни съседка.

Според лидера на партията Волен Сидеров така ще се предотврати кражбата на история, а пък политиците от Северна Македония не могат да откажат подписването на анекса, защото очакват одобрението ни за ЕС.

За целта от "Атака" внасят в деловодството на парламента проект на решение, с което Народното събрание задължава Министерския съвет да предложи анекса.

Още по темата

"Необходимостта от този анекс е ясна за всички. Само последният пример със спора около Гоце Делчев, преди това за Илинденско-Преображенското въстание, имаше други поводи, които внасят напрежение между двете страни", допълни още Сидеров.

Анексът предвижда историческите събития и личности да се обявяват за общи само с решение на специална комисия.

"След което се внася една забрана тези личности и събития да бъдат употребявани, от която и да е от двете страни без общо съгласие. Изброено е кои личности и събития, свързани с Първата българска империя до Крумовата династия и след това всичко, свързано с националноосвободителната борба, борбата за обединение на българския народ. По този начин ние предотвратяваме бъдещи недоразумения или поводи за напрежение от употреба на исторически личности, събития, като започнем от цар Самуил до Гоце Делчев“, каза Сидеров.

Според него така се показва, че нещата трябва да се вършат на дело, а не с приказки и изявления.

Той смята, че всички парламентарни групи трябва да изразят мнението си по предложението на "Атака“, защото става дума за българското национално достойнство.

"Очакваме подкрепата на коалиционни партньори от малката, средната и най-голямата коалиция", каза Сидеров.

Според него много дразни спекулацията с български исторически личности от страна на македонски историци и политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Ето само няколко примера за фамилии, които завършват на -ски, но категорично НЕ СА македонскиМаяковскиДубровскиБолконскиАйвазовскии т.н. и т.н.Посочените фамилии са руски. Що не опитате да крадете от Русия, да видим дали ще мине така номера пред Путин, както пред Бойко?
14
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
"Гоце Делчев е бугарин но Санданцки е наш македонац море бугарите да знаете щом фамилията заврашува на ОВ или ЕВ не е наш ако фамилията заврашува на СКИ е наш македонац море на всекаде да живее е македонац."Това е една от най-върховните "езиковедски" глупости, която ми се е случвало някога да срещна. Суфиксът - СКИ е славянСКИ суфикс за прилагателни имена, широко употребяван в много слав. езици. Означава принадлежност - Трън - трънски, София - софийски и т.н. НЯМА НИЩО СПЕЦИФИЧНО ЗА МАК. ЕЗИК!!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко броя европейски депутати има партията Атака ? Колкото и аз, т. е. николко. Политическите лидери са видяли комбинацията от пръсти с изпънат среден и два свити до него. Показаха им я избирателите с право на глас в последните избори. При това 70 % от тях, а не членовете на партиите и симпатизантите им.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Сидеров Бойко Борисов му открадна гласоподавателите, ао пък той се зегрижил, че Серевно македонцити ни откраднали историята. Политическите лидери на партиите в България видяха ли средния пръст, който им показаха 70 % от имащите право на глас ?
11
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Никой не ни е лъгал бе, просто тези, които са на власт са пълни *** и чужди пионки.Наредиха им от американското посолство и те тичат да изпълнят, ще си счупят краката. Ако им наредят от американското посолство, ще продадат и майките си.Това се казва колониална администрация - някой от оня край на света им е по-мил и важен, от майка им, брат им и целия им народ - гонят неговия интерес, във вреда на всички останали, надяват се да им даде да му лижат подметките.Кучешка му работа.
10
0
 
10
 
! Отговори
Спас Гърневски преди 4 години
Щом имената завършващи на ..СКИ са чисто македонски,то и Достоевски е македонец. Както и Барко Обамовски и Алекси Кипровски/Алексис Ципрас/.Колкото украинец ще признае,че е новорус,токова и тези хашлаци ще признаят,че са българи.Пфу!
9
1
 
8
 
! Отговори
Смирненски "&qu преди 4 години
"През прозореца се втурнав мойта стая пролетта,с полъх ведър ме обгърнас дъх на билки и цветя.Гледам Витоша насрещагорда в свойта самота,ах,едва ли се досещаколко свидна ми е тя,колко искам да живея,да не мисля за смъртта,да се влюбвам, да се смея,да се радвам на света..............................."За Витоша и България си пише стихове човека,Витошо,Витошооооо,земя македонска заедно с Луната
8
2
 
9
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Македонац - когато приемете албанския за официален език, смените си името на Хаджи и Ходжа, и почнете пет пъти на ден да се дупите в Джамиите. Което ще е скоро, повярвай ми ръб нещастен. Сърболяците така са ви пинали мозъка, че вече сте тотална щета. Между другото, кога ще въведете и увеселително влакче в Скопие(Дисни)ленд? За един приятел питам? Иска децата му да видят статуята "Един Несъществуващ *** на кон"? Обаче и влакче искат!
7
1
 
14
 
! Отговори
до Макето преди 4 години
Браво бе! А Хаджийски? Пеевски? Смирненски? Точно Христо Смирненски... Смях! Празноглави макета. И за мокет не ставате.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво,обаче дали ще успеете да реализирате тази своя идея?Всъщност трябва да успеете и да го поставите като условие.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват няколко договора и не само за историята, но и за езика, икономиката, политиката и др. области които ще сближат двете държави и ще може да се обединят както през 1885 г. И решеният които вземат двете народни събрания стават задължителни и за България и за Македония, а не както сега комисията взема решение за Кирил и Методи а после Заев не споменава България.
4
26
 
4
 
! Отговори
Македонац преди 4 години
Гоце Делчев е бугарин но Санданцки е наш македонац море бугарите да знаете щом фамилията заврашува на ОВ или ЕВ не е наш ако фамилията заврашува на СКИ е наш македонац море на всекаде да живее е македонац.А вие бугарите кога ке ни вратите македонскат земя От кюстендил до Кавала у Грция все ова е нашо македонско.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Глигоров е българин. Сам е декларирал пред Царска България.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Тито е техен. Няма да спорим.
1
1
 
17
 
! Отговори
по Кеворкян преди 4 години
Излъгаха ни всякак с прословутия договор,но нашите слънчасали първенци изобщо не проумяха накъде ги тикат. Чак сега, когато всичко е приключило, зареваха,дори Захариева се накокошини: Гоце бил българин и не можело заедно да го честваме. А всичко беше ясно още от самото начало,но тогава същата Захариева каканижеше нещо за Западните Балкани. Ние Гоце не можем да опазим, а сме се загрижили за Балканите. Когато си слънчасал, може и за Космоса да се загрижиш.