Справя ли се държавата с "превъзпитанието" на престъпниците?

Журналист: Превенцията преди събитията
Обновена: 27 яну 2020 22:30 | 27 яну 2020 22:22, Веселина Йорданова
10

ГЕРБ ще внесе законодателни промени за по-тежки наказания на непълнолетни, извършили тежки престъпления. Това обяви преди дни депутатът Маноил Манев след среща на премиера Бойко Борисов с бащата на убитата Андреа от село Галиче.

Главният прокурор Иван Гешев ще разпореди на окръжните и апелативните прокурори в страната да проверят всички лица с повече от две дела.

"Очевидно държавата не се справя с това да превъзпитава престъпниците", каза в предаването "Денят ON AIR" журналистът Димитър Илиев. 

По думите му сме започнали пак да слагаме кръпка след кръпка в Наказателния кодекс.

"Случващото се и превенцията е важно да стават преди събитията, а не да се върви след тях", коментира той за Bulgaria ON AIR

Според Илиев имало много действия извън нормалното, оказвало се, че винаги имало вратички в закона.

"За мен е също толкова важно усещането за справедливост, колкото и чувството за справедливост за престъпниците и техните близки", допълни събеседникът в студиото на Ганиела Ангелова.


10
Още по темата: убийствоГаличеАндреа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
мнение преди 1 година
държавата първо требва да превъзпита теа които превъзпитават престъпниците
8
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 1 година
Внасителят на закона е уволнен дисциплинарно от МВР за корупция ! Той ли ще "превъзпитава "?
7
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Няма как да се вкара човек в среда от други, още по-големи престъпници и да се очаква, че ще се "превъзпита"! Освен това психопати и социопати не подлежат на "превъзпитание"!
6
0
 
7
 
! Отговори
Риво преди 1 година
Всеки, който е бил в бг затвор твърди, че там или ставаш наркозависим или правиш докторат по твоя тип престъпления или пък изцяло нова специалност завършваш. Много документални филми, но и отделно виждаме колко престъпления се вършат от хора вече "лежали"
5
1
 
8
 
! Отговори
То е ясно преди 1 година
Самата държава по начина на съществуването си етнически и икономически и социално произвежда огромни неучили и невъзпитани в цивилизовационни норми същества готови на всико да преживеят и удовлетворят нагона......
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това най-новия виц ли е?Те престъпниците са на власт що за шеги?!!!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се справя.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата трябва първо да се справи с възпитанието и образованието, а после да е превъзпитанието на престъпниците.
1
0
 
13
 
! Отговори
учЕн преди 1 година
Най-напред се започва със статистически данни. Разбивка по етноси на криминалния контингент и на другите видове престъпници.После се синтезират основните отличителни черти на психиката и образованието на съответните етноси и социални слоеве.Следва изводът ЗАЩО процентът на определена група е особено голям в съответната държава, в случая в нашата държава - защо е допуснато свръхРазвъждането на тази група и разглезването й.И се оказва, че в нашия случай превенцията не е в превъзпитанието.